7 Διαφημίσεις που Σόκαραν τους Τηλεθεατές και Απαγορεύτηκαν από την Τηλεόραση. Με την 6η θα σας Σηκωθεί η Τρίχα.

Κάθε εταιρεία μπορεί να σας διαβεβαιώσει, ότι η ικανοποίηση του κοινού είναι ένα από τα δυσκολότερα μέρη του brand management. Ένας τρόπος για να προσεγγίσει κάποιος τους πελάτες, είναι οι διαφημίσεις.

Οι εταιρείες έχουν δοκιμάσει κάθε είδους τεχνική για να τραβήξουν πελάτες, όπως το να παίξουν με τα συναισθήματά μας. Ωστόσο, έχουν υπάρξει στιγμές που κάποιες μας έκαναν να αισθανθούμε εξαιρετικά άβολα.

Ας ρίξουμε μια ματιά σε μερικές διαφημίσεις του παρελθόντος, που σίγουρα θα απαγορεύονταν σήμερα.

Calvin Klein

1980

Το εμπορικό σήμα της Calvin Klein έγινε γνωστό μετά από τη 15χρονη Brookie Shields σε εμφανώς σέξι διαφημίσεις.

1995


Δεκαπέντε χρόνια μετά την διαφημιστική καμπάνια της Shields, η Calvin Klein επέστρεψε με έφηβα, σέξι μοντέλα που διαφήμιζαν τζιν.

1999

Το 1999, η Calvin Klein σχεδίαζε να παρουσιάσει μια τεράστια πινακίδα στην Times Square, για να τραβήξει. Μικρά παιδιά ηλικίας 6 ετών, πόζαραν φορώντας εσώρουχα.

NEO-GEO

Σε μια προσπάθειά της να κάνει κάτι που θα τραβήξει την προσοχή του κόσμου, η NEO-GEO αποφάσισε να κάνει μια πολύ extreme και απρεπή διαφήμιση για τα video games της.

United Colors of Benetton


Για να φτιάξει τη φήμη της, το 1990, χρησιμοποίησε για την διαφημιστική της καμπάνια μια φωτογραφία του David Kirby, ο οποίος απεικονιζόταν ξαπλωμένος στο κρεβάτι και πέθαινε από AIDS.

SEGA

Η εταιρία SEGA τη δεκαετία του 90, ήθελε να ξεχωρίσει από τον ανταγωνισμό. Έτσι, έκανε μια πολύ δυσάρεστη διαφήμιση.

Nintendo

Το 1997, η Nintendo έτρεξε μια διαφήμιση ρίσκο για το Game Boy Pocket. Η διαφήμιση απεικόνιζε μια γυναίκα δεμένη στο κρεβάτι και τα χέρια ενός ανθρώπου να παίζει Game Boy.

Credit: throwbacks.com