7 αποτελεσματικές Ασκήσεις που θα σας Ανακουφίσουν από Πόνους στην Πλάτη και την Σπονδυλική

Δείτε παρακάτω μία λίστα με ασκήσεις ενός λεπτού που θα σας βοηθήσουν να δυναμώσετε τους μυς της πλάτης και να αποφύγετε τον μελλοντικό πόνο. Το καλύτερο είναι πως θα μπορείτε να γυμνάζεστε όπου και να είστε.

Μπορείτε να κάνετε γυμναστική σε κάθε σταθερή επιφάνεια και θα χρειαστείτε 1 λεπτό για κάθε άσκηση. Επαναλάβετε κάθε μέρα, το πρωί και το βράδυ.

1. Τέντωμα της σπονδυλικής και ενδυνάμωση

Εάν το κάνετε σωστά, θα νιώθετε ένα ελαφρύ τέντωμα χαμηλά στην πλάτη.

1η Μέθοδος

Βάλτε προσεκτικά και τα δύο γόνατα στην μία πλευρά ενώ έχετε το κεφάλι στην αντίθετη κατεύθυνση. Οι ώμοι θα πρέπει να είναι ακίνητοι στο πάτωμα. Μείνετε στην στάση αυτή για 1 λεπτό και επαναλάβετε από την άλλη πλευρά.

Επαναλάβετε 4 φορές.

2η Μέθοδος

Από την αρχική στάση, τεντώστε το δεξί πόδι και λυγίστε το αριστερό. Γείρτε το λυγισμένο γόνατο προς τα έξω και το κεφάλι προς τα μέσα. Οι ώμοι θα πρέπει να είναι ακίνητοι. Επαναλάβετε 20 φορές.


3η Μέθοδος

Προσεκτικά, λυγίστε ένα ένα τα γόνατα προς την μία πλευρά και μετά προς την άλλη. Ταυτόχρονα, στρέψτε το κεφάλι προς την αντίθετη κατεύθυνση. Επαναλάβετε 10 φορές χωρίς παύσεις.

2. Ενδυνάμωση της θωρακικής στήλης

Εάν το κάνετε σωστά, θα νιώσετε ένα ελαφρύ τέντωμα χαμηλά στην πλάτη.

1η Μέθοδος

Από την αρχική θέση, αναπνεύστε ελεύθερα και βαθιά. Γείρτε την πλάτη σας και μείνετε εκεί για 15 με 30 δευτερόλεπτα. Επαναλάβετε 2 φορές για κάθε άσκηση. Επαναλάβετε 2 φορές

2η Μέθοδος


Με την πλάτη λυγισμένη, σηκώστε το ένα γόνατο προς το στήθος και προσπαθήστε να ακουμπήσετε το μέτωπο. Μετά, τεντώστε το πόδι και το χέρι ώστε να είναι παράλληλα με το έδαφος. Επανέλθετε στην αρχική θέση. Επαναλάβετε 3 φορές αργά.

3. Ενίσχυση της οσφυϊκής μοίρας

Εάν γίνει σωστά, θα νιώσετε ένταση στους κοιλιακούς μυς.

1η Μέθοδος

Πιέστε την λεκάνη προς το πάτωμα και πάρτε μία ανάσα. Ενώ εκπνέετε, σηκώστε τον θώρακα προς τα πάνω. Επαναλάβετε 10 φορές, αργά.

2η Μέθοδος

Από την αρχική θέση, τραβήξτε το ένα γόνατο προς τον αντίθετο αγκώνα. Μετά, τεντώστε το γόνατο, χωρίς να ακουμπήσετε το πάτωμα. Ταυτόχρονα, τραβήξτε το αντίθετο γόνατο προς τον αντίθετο αγκώνα. Αυτή η άσκηση μοιάζει με ποδήλατο. Επαναλάβετε 10 φορές, αργά.

Είναι σημαντικό να έχουμε υγιή πλάτη και σπονδυλική. Μην ξεχνάτε αυτές τις ασκήσεις.

Πηγή