7 Απίθανα πράγματα που έχουν την ικανότητα να μυρίζουν τα σκυλιά. Τα 3 έχουν να κάνουν με την υγεία μας
Www.true.gr

7 Απίθανα πράγματα που έχουν την ικανότητα να μυρίζουν τα σκυλιά. Τα 3 έχουν να κάνουν με την υγεία μας

 Οι άνθρωποι δεν έχουν πολύ έντονη αίσθηση όσφρησης, ενώ οι μύτες των σκύλων είναι περισσότερο κατά 10.000 φορές πιο «επαγγελματικές» από τις δικές μας. Σήμερα, τα εκπαιδευμένα σκυλιά, που είναι ειδικά εκπαιδευμένα να μυρίζουν κάτι συγκεκριμένο, εργάζονται σε διάφορους τομείς, αλλά ακόμα και ένα συνηθισμένο κατοικίδιο ζώο μπορεί να σώσει τη ζωή σας με την ισχυρή μύτη του.

Εμείς λατρεύουμε τα σκυλιά και την επιστήμη! Σήμερα, συγκεντρώσαμε 7 ασυνήθιστα γεγονότα σχετικά με τα πράγματα που το σκυλί σας μπορεί να ανακαλύψει μυρίζοντας. Έχουμε συμπεριλάβει επίσης ένα χαρακτηριστικό μπόνους με κάποιες απροσδόκητες πληροφορίες σχετικά με τη μοναδική σχέση μεταξύ ανθρώπων και σκύλων. Ανυπομονούμε να τα μοιραστούμε μαζί σας!

1. Αλλαγές στο επίπεδο γλυκόζης στο αίμα

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Anna_Punko (@punko_anna) στις

Μελέτες επιβεβαιώνουν ότι οι σκύλοι μπορούν να μυρίσουν μια πτώση στο επίπεδο γλυκόζης στο αίμα. Μπορούν να αναγνωρίσουν την αλλαγή της οσμής στον ιδρώτα μας. Αυτή η ικανότητα μπορεί να είναι κρίσιμη για έναν ιδιοκτήτη σκύλου με διαβήτη. Οι έρευνες δείχνουν ότι οι σκύλοι μπορούν επίσης να αναλύσουν τις αλλαγές στην συμπεριφορά μας.

Επομένως, μόλις ο «σκύλος-γιατρός» σας ενημερώνει ότι μυρίζετε με λάθος τρόπο ή ότι έχετε αφύσικη υπνηλία, θα αρχίσει να ενεργεί. Τα σκυλιά μπορούν να αρχίσουν να δείχνουν σημάδια άγχους και θα προσπαθήσουν να προσελκύσουν την προσοχή του ιδιοκτήτη τους.

2. Καρκίνος

Οι επιστήμονες εξηγούν ότι ο καρκίνος κάνει τα κύτταρα μας να λειτουργούν διαφορετικά από τα φυσιολογικά ώστε να αναπτυχθεί ο όγκος. Τα κατεστραμμένα κύτταρα παράγουν ένα συγκεκριμένο τύπο πρωτεΐνης που ο σκύλος μπορεί να μυρίσει. Έρευνες έχουν δείξει ότι οι σκύλοι είναι σε θέση να ανιχνεύσουν καρκίνο του πνεύμονα μέσω της αναπνοής και τον καρκίνο του προστάτη ή της ουροδόχου κύστης μέσω της οσμής των ούρων. Οι μελέτες συνεχίζονται σε αυτή την κατεύθυνση και τα σκυλιά έχουν επίσης δείξει αξιοπιστία στον εντοπισμό του καρκίνου του μελανώματος.

Στις μέρες μας μπορείτε να συναντήσετε εκπαιδευμένους σκύλους σε κλινικές που θεραπεύουν διαφορετικούς τύπους καρκίνου, συμπεριλαμβανομένου του καρκίνου του μαστού. Αυτό είναι ένα πολύτιμο εργαλείο για τη διάγνωση σε πρώιμο στάδιο.

3. Ταυτότητα

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Joey The Shih-Poo (@joey.the.shihpoo) στις


Ενώ οι περισσότεροι από εμάς αναγνωρίζουμε άλλους ανθρώπους και σκύλους με την εμφάνισή μας, τα σκυλιά χρησιμοποιούν την μυρωδιά ως παράγοντα αναγνώρισης. Στη μύτη ενός σκυλιού, η μυρωδιά του κάθε ατόμου είναι τόσο μοναδική όσο ένα δακτυλικό αποτύπωμα. Επιπλέον, οι εμπειρογνώμονες μας διαβεβαιώνουν ότι τα σκυλιά μπορούν να αναγνωρίσουν ένα οικείο άτομο ή τόπο, ακόμη και αν η οσμή αναμιγνύεται με άρωμα ή «σημάδια» ακόμη και αν έρθει σε επαφή με άλλους ανθρώπους. Επιπλέον, τα καλά εκπαιδευμένα σκυλιά είναι σε θέση να διακρίνουν «πορτρέτα οσμής» από πανομοιότυπα δίδυμα! Αυτή η ικανότητα χρησιμοποιείται ευρέως στην αστυνομική εργασία όταν ψάχνουν αγνοούμενους μετά από διάφορες καταστάσεις έκτακτης ανάγκης.

4. Επιληπτικές κρίσεις

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη André (@andrechaussures) στις

Οι επιστήμονες επιβεβαιώνουν ότι τα σκυλιά είναι σε θέση να ανιχνεύσουν μια μελλοντική επιληπτική κρίση έως και 45 λεπτά πριν ξεκινήσει. Πιστεύεται ότι αυτά τα κατοικίδια ζώα είναι σε θέση να αισθανθούν μια συγκεκριμένη μυρωδιά που προηγείται της ιατρικής κατάστασης. Μόλις ο σκύλος σας έχει επίγνωση του κινδύνου, θα προσπαθήσει να τραβήξει την προσοχή σας με το γαύγισμα, για παράδειγμα. Και αν πέσετε κάτω από τους σπασμούς, ο τετράποδος φίλος σας θα παραμείνει κοντά σας για να σας προστατεύσει.

5. Η αλληλεπίδρασή σας με άλλα σκυλιά

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Mariam Gochelashvili (@mariam_gochika) στις

 


Τα σκυλιά στέλνουν ο ένας στον άλλο «μηνύματα» μέσω φερομονών που βρίσκονται στα ούρα, το δέρμα, το τρίχωμα και τα περιττώματα τους. Έτσι, αν έχετε επισκεφτεί έναν φίλο που έχει ένα κατοικίδιο ζώο, το σκυλάκι σας θα το μάθει! Ετοιμαστείτε το σκυλί σας να σας μυρίζει όλη την ώρα προσπαθώντας να καταλάβει με ποιον έχετε αλληλεπιδράσει. Το μήνυμα θα περιλαμβάνει πληροφορίες σχετικά με τη φυλή, το μέγεθος, την υγεία και άλλα χαρακτηριστικά του σκύλου που βρεθήκατε.

6. Εγκυμοσύνη

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Gerhard Rainer (@g____rainer) στις

Η μύτη ενός σκύλου μπορεί να ανιχνεύσει τις παραμικρές αλλαγές στην μυρωδιά του σώματος σας. Αν είστε έγκυος, το σώμα σας περνάει από μια σοβαρή ορμονική αλλαγή που απλά δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητο από το κατοικίδιο σας. Οι ειδικοί δηλώνουν ότι τα σκυλιά μπορούν να ανιχνεύσουν πολύ πρώιμα στάδια εγκυμοσύνης με την όσφρηση και μικρές αλλαγές στις κινήσεις του σώματός σας. Και η συμπεριφορά τους θα αλλάξει μιας και θα είστε βασικά ένα νέο πρόσωπο για αυτά τώρα.

7. Μια καταιγίδα ή ένας τυφώνας

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Westcreek Labradors (@westcreeklabradors) στις

Από τα αρχαία χρόνια, τα ζώα είναι πιο κοντά στη φύση από ό, τι οι άνθρωποι. Και σήμερα, οι παρατηρήσεις αποδεικνύουν ότι τα σκυλιά μπορούν να μυρίσουν ακόμη και τις παραμικρές αλλαγές στον αέρα, προβλέποντας μια καταιγίδα ή μια άλλη καταστροφή. Αυτό, σε συνδυασμό με την εξαιρετική ευαισθησία του σκύλου στα γεωμαγνητικά πεδία και τις δονήσεις, καθιστά την πρόβλεψη αρκετά αξιόπιστη.

Μπόνους: Τα σκυλιά έχουν αποδειχθεί επιστημονικά ότι είναι φίλοι μας.

Όταν υιοθετούμε ένα σκυλί σε μια οικογένεια, μπορεί να σκεφτούμε το κατοικίδιο ζώο ως σύντροφο για το πρωινό μας τρέξιμο ή ως ασφάλεια για το σπίτι. Επιπλέον, οι επιστήμονες έχουν αποδείξει ότι τα σκυλιά κάνουν τους καλύτερους φίλους για τα παιδιά. Έχοντας ένα σκυλί στην οικογένεια παρακινεί το παιδί να είναι πιο κοινωνικά ενεργό, πιο ευγενικό σε άλλους ανθρώπους και ζώα και είναι ακόμη επιρρεπές να διαβάζει περισσότερα βιβλία. Επομένως, τα σκυλιά είναι δάσκαλοι για εμάς όταν είμαστε νέοι.

True.gr