7 Άγνωστοι Λόγοι που το Καρπούζι Δεν πρέπει να Λείπει από τη Διατροφή σας όλο το Καλοκαίρι

 Αγαπάμε το καρπούζι, ειδικά το καλοκαίρι. Υπάρχουν τόσοι πολλοί υπέροχοι τρόποι να το απολαύσετε, είτε θέλετε να δροσιστείτε με χυμό καρπούζι, να νικήσετε τη ζέστη με ένα εύκολο smoothie καρπούζι, είτε να το απολαύσετε απλά σκέτο. Και αν το γεγονός ότι το καρπούζι είναι φρέσκο και νόστιμο δεν είναι αρκετό, εδώ είναι μερικοί συνειδητοί για την υγεία λόγοι γιατί πρέπει να απολαμβάνετε καρπούζι πιο συχνά αυτό το καλοκαίρι:

1. Βελτίωση της καρδιαγγειακής υγείας:

Βελτιώστε την υγεία της καρδιάς σας τρώγοντας μπόλικο καρπούζι.

2. Ανακουφίστε την κοιλιά σας:

Έχετε ενόχληση στο στομάχι ή καούρα; Φάτε 5-6 κομμάτια καρπουζιού (αργά) για να καταπραΰνετε τον πόνο.

3. Μείωση της αρτηριακής πίεσης και βελτίωση της κυκλοφορίας:

Ένα αμινοξύ στο καρπούζι μπορεί να χαλαρώσει τις αρτηρίες, να μειώσει την αρτηριακή πίεση και να βελτιώσει την κυκλοφορία σας.

4. Μείωση της φλεγμονής:

Αν έχετε να αντιμετωπίσετε οποιοδήποτε είδος φλεγμονής, φάτε καρπούζι για να εκμεταλλευτείτε τις αντιφλεγμονώδεις ιδιότητές του.

5. Αντιμετωπίστε τις πέτρες των νεφρών:

Φτιάξτε τσάι με τους σπόρους του καρπουζιού για να βοηθήσετε στη θεραπεία των νεφρών. Απλά συνθλίψτε μια κουταλιά της σούπας σπόρους, ρίξτε τους σε βραστό νερό για λίγα λεπτά, και στη συνέχεια πιείτε.

6. Αντιμετώπιση της ακμής ή των μυκήτων του δέρματος:

Τρίψτε το εσωτερικό του δέρματος σε προβληματικές περιοχές στο δέρμα σας. Οι αντιμικροβιακές και αντιμυκητιασικές ιδιότητες του καρπουζιού θα σας βοηθήσουν να απαλλαγείτε από το πρόβλημά σας.

7. Θεραπεία δυσκοιλιότητας:

Η μεγάλη του περιεκτικότητα σε νερό και φυτικές ίνες το καθιστά μια εξαιρετική λύση για αυτό το πρόβλημα. Απλά φροντίστε να μην το παρακάνετε με το καρπούζι, καθώς αυτό θα μπορούσε να έχει το αντίστροφο αποτέλεσμα.

Ψάχνετε για έναν εξαιρετικό τρόπο να απολαύσετε το καρπούζι αυτό το καλοκαίρι; Φάτε το φρέσκο, στην καλύτερη μορφή του.

 

( το καρπούζι ΔΕΝ είναι φάρμακο.. αλλά όλα όσα σας προσφέρει είναι καλό για την υγεία σας!)