6χρονο αγόρι πέθανε μετά από 24 ώρες αφού κόλλησε μηνιγγίτιδα
Www.true.gr

6χρονο αγόρι πέθανε μετά από 24 ώρες αφού κόλλησε μηνιγγίτιδα

Οι γονείς ενός 6χρονου παιδιού που πέθανε από μηνιγγίτιδα Β δημοσίευσαν τις τελευταίες εικόνες που τράβηξαν όταν ακόμα ήταν στο νοσοκομείο. Ο Oliver Hall, από το Suffolk πέθανε 24 ώρες αφού κόλλησε την λοίμωξη που κυρίως χτυπάει μωρά και παιδιά.

Οι λυπημένοι γονείς, Georgie, 37 και Bryan, 43, μίλησαν για πρώτη φορά μετά τον θάνατό του τον περασμένο Οκτώβριο και τώρα καλούν όλους τους γονείς να εμβολιάσουν τα παιδιά τους ενάντια στη θανατηφόρα ασθένεια.

Η έκκλησή τους ασκεί ακόμα περισσότερη πίεση στην κυβέρνηση να προστατέψει τα παιδιά μετά τον θάνατο του 2χρονου Faye Burdett το 2016 όταν μαζεύτηκαν 820,000 υπογραφές.Ο εμβολιασμός ενάντια στην μηνιγγίτιδα Β είναι διαθέσιμος για μωρά μέχρι ενός έτους από το 2015 αλλά όχι για μεγαλύτερα παιδιά.

Η Hall είπε πως οι γιατροί στο νοσοκομείο James Paget University Hospital του Norfolk έκαναν ότι μπορούσαν για να σώσουν το παιδί της αλλά χωρίς αποτέλεσμα.Το 10% των 3,200 περιπτώσεων μηνιγγίτιδας στο Ηνωμένο Βασίλειο κάθε χρόνο είναι θανατηφόρα, με ένα στα τρία παιδιά να μένουν με αναπηρίες. Τώρα, οι γονείς του άτυχου παιδιού κάνουν ότι μπορούν για να γίνει υποχρεωτικός ο εμβολιασμός παιδιών.

Τα αρχικά συμπτώματα της μηνιγγίτιδας μπορεί να είναι κρύα χέρια, σύγχυση και πονοκέφαλος. Επίσης, τα εξανθήματα είναι πολύ κοινό σύμπτωμα και χτυπάνε τις προστατευτικές μεμβράνες του εγκεφάλου και της σπονδυλικής.

Credit: dailymail.co.uk

Διαβάστε περισσότερα
Αφήστε το σχόλιο σας:
True.gr