6 Φυσικές Θεραπείες Για Να Απαλλαγείτε Από Τα Λιπαρά Μαλλιά

Δεν υπάρχει τίποτα πιο ενοχλητικό από το να θέλετε να πάτε κάπου και κοιτάζοντας στον καθρέφτη να βλέπετε ότι τα μαλλιά σας δείχνουν σημάδια λιπαρότητας στις ρίζες.

Προσπαθείτε να λούζετε σωστά τα μαλλιά σας, να τα βουρτσίζετε και να κάνετε όλα τα πράγματα που είναι απαραίτητα, αλλά δεν φαίνεται να κερδίζετε τη μάχη.

Ωστόσο, υπάρχουν περισσότερα πράγματα που μπορείτε να κάνετε από ό, τι νομίζετε. Στην κουζίνα σας θα βρείτε μερικά συστατικά για εύκολους τρόπους αντιμετώπισης της λιπαρότητας των μαλλιών σας.

Ελέγξτε αυτές τις 6 φυσικές θεραπείες:

1. Λάδι καρύδας

Μερικές φορές, το λούσιμο των μαλλιών αφαιρεί από το τριχωτό της κεφαλής τα φυσικά έλαιά του. Το Healthline προτείνει να κάνετε μια βαθιά ενυδάτωση με λάδι καρύδας για να αφαιρέσετε την υπερβολική ποσότητα λιπαρότητας.

Εφαρμόστε χλιαρό λάδι καρύδας σε στεγνά μαλλιά, κάνοντας μασάζ στο τριχωτό της κεφαλής. Αφήστε το να δράσει για 30 λεπτά και στη συνέχεια ξεπλύνετε τα μαλλιά σας κανονικά.

2. Χυμός λεμονιού

Ο χυμός λεμονιού αποκαθιστά την ισορροπία του pH του σώματός σας. Το Cosmopolitan προτείνει να συνδυάσετε τον χυμό 1 λεμονιού με 1/2 φλιτζάνι νερό. Κάνετε μασάζ με αυτό το μείγμα στο τριχωτό της κεφαλής. Στη συνέχεια, λούστε τα μαλλιά σας κανονικά.

3. Witch hazel (Αμαμηλίδα)

Το Prevention επισημαίνει ότι ένας στυπτικός παράγοντας μπορεί μερικές φορές να αφαιρέσει τη λιπαρότητα που συγκεντρώνεται στα μαλλιά σας. Συνδυάστε ίσα μέρη από witch hazel και στοματικό διάλυμα. Εφαρμόστε αυτό το μείγμα στο τριχωτό της κεφαλής σας με κομμάτια από βαμβάκι. Στη συνέχεια, λούστε τα μαλλιά σας κανονικά.

4. Τζελ αλόης βέρα

Το τζελ της αλόης βέρα είναι ενυδατικό και θρεπτικό. Το Cosmopolitan συνιστά να εφαρμόζετε τη γέλη απευθείας στα μαλλιά σας και να την αφήνετε για 5 έως 7 λεπτά. Στη συνέχεια, λούζετε τα μαλλιά σας κανονικά.

5. Μπύρα

Το Prevention προτείνει να λουστείτε με μπύρα. Επίσης, υποτίθεται ότι δίνει επιπλέον όγκο στα μαλλιά σας. Πρέπει να φυλάτε τη μπύρα στο μπάνιο σε ένα δοχείο που να την προστατεύει από τον ήλιο, ώστε να μην χαλάσει. Τη ρίχνετε πάνω στα μαλλιά σας μετά το σαμπουάν και στη συνέχεια ξεπλένετε με νερό.

6. Μηλόξυδο

Το μηλόξυδο μπορεί να είναι αποτελεσματικό για την καταπολέμηση της λιπαρότητας. Το Cosmopolitan λέει να συνδυάσετε 4 κουταλιές μηλόξυδο με 1/2 φλιτζάνι νερό. Κάνετε μασάζ στο τριχωτό της κεφαλής και στη συνέχεια λούζετε τα μαλλιά σας κανονικά.

*Αυτό το άρθρο έχει μόνο πληροφοριακό χαρακτήρα και δεν έχει σκοπό την παροχή ιατρικής συμβουλής. Το truelife.gr δεν ευθύνεται για οποιεσδήποτε πιθανές συνέπειες από οποιαδήποτε θεραπεία, άσκηση, διατροφή, εφαρμογή φαρμάκων ή οποιαδήποτε άλλη παρόμοια ενέργεια που προκύπτει από την ανάγνωση ή την παρακολούθηση των πληροφοριών που περιέχονται σε αυτό το άρθρο. Πριν από την εφαρμογή οποιασδήποτε θεραπείας, παρακαλείστε να συμβουλευτείτε τον γιατρό σας ή άλλον φορέα παροχής υπηρεσιών υγείας.

Επιμέλεια Κειμένου & Μετάφραση: Marva @Truelife.gr , Πηγή: remedydaily.com Άλλες

truelife