6 Εύκολες Ασκήσεις για Αρχάριους, που θα Μεταμορφώσουν της Κοιλιά σας μέσα σε Λίγες Μέρες.
Www.true.gr

6 Εύκολες Ασκήσεις για Αρχάριους, που θα Μεταμορφώσουν της Κοιλιά σας μέσα σε Λίγες Μέρες.

Είναι κάτι που ακούμε συχνά: το να καθίσετε για πολύ καιρό μπορεί να είναι επιζήμιο για την υγεία σας, για να μην αναφέρουμε τη μέση σας. Ωστόσο, η πραγματικότητα είναι ότι οι εργασίες γραφείου απαιτούν από πολλούς από εμάς να καθόμαστε στα γραφεία μας για τουλάχιστον οκτώ ώρες την ημέρα. Γι’ αυτό, έχουμε βρει κάποιες χρήσιμες ασκήσεις που μπορείτε να κάνετε ενώ κάθεστε στην καρέκλα σας, στη δουλειά.

Εκτός από το γεγονός ότι ωφελούν την υγεία σας, αυτές οι ασκήσεις θα σας δώσουν και την απαραίτητη ενέργεια για την υπόλοιπη μέρα.

 

Άσκηση 1: Ανύψωση του γόνατου

Ενώ κάθεστε, κρατήστε την πλάτη σας ευθεία χωρίς να έρθετε σε επαφή με την καρέκλα. Κρατήστε τα πόδια σας στο πάτωμα, σε ευθεία με τους γοφούς σας. Τώρα, αναπνεύστε και σηκώστε το δεξί σας γόνατο στο στήθος σας. Κρατήστε αυτή τη θέση για μερικά δευτερόλεπτα, πριν χαμηλώσετε αργά το πόδι σας στο έδαφος και αναπνεύσετε. Κάνετε το ίδιο πράγμα με το άλλο γόνατό σας. Επαναλάβετε αυτήν την άσκηση 20 έως 30 φορές για κάθε πλευρά.

Ποιες είναι οι επιπτώσεις;

Αυτή η άσκηση βοηθάει στην καύση του λίπους, στη βελτίωση της πέψης και στην ενίσχυση των κοιλιακών σας.

 

Άσκηση 2: Διπλή ανύψωση γόνατου

Ενώ έχετε τα πόδια σας ενωμένα, κρατήστε τις πλευρές της καρέκλας με τα δύο σας χέρια και κρατήστε την πλάτη σας ευθεία. Ανασηκώστε και τα δύο γόνατα προς το στήθος σας, ενώ σφίγγετε τους κοιλιακούς σας. Αφήστε τα γόνατά σας αργά χωρίς να αγγίξετε το έδαφος, πριν τα σηκώσετε ξανά.

Επαναλάβετε αυτό για 10 έως 20 φορές.

Ποιες είναι οι επιπτώσεις;

Με αυτή την άσκηση, οι κοιλιακοί σας μύες δουλεύουν αποτελεσματικά και απαλά ταυτόχρονα.

 


Άσκηση 3: Διπλή ανύψωση γόνατου ενώ λυγίζετε το σώμα

Καθίστε στην άκρη της καρέκλας με την πλάτη σας ευθεία. Κρατήστε σταθερά την καρέκλα με τα δύο σας χέρια και λυγίστε το σώμα σας προς τη μία πλευρά (έτσι ώστε να κάθεστε μόνο στον ένα γλουτό). Κρατήστε τα πόδια σας μαζί και σηκώστε τα γόνατά σας όπως κάνατε στη δεύτερη άσκηση. Επιστρέψτε στην αρχική σας θέση και κάντε το ίδιο πράγμα από την άλλη πλευρά.

Επαναλάβετε αυτήν την άσκηση 10 έως 20 φορές για κάθε πλευρά.

Ποιες είναι οι επιπτώσεις;

Αυτή η άσκηση είναι ιδανική για τη μέση σας επειδή καίει λίπος σε κάθε πλευρά της κοιλιάς σας.

 

Άσκηση 4: Κάμψη

Κρατήστε τα πόδια σας στο έδαφος και σηκώστε τα χέρια σας μέχρι το ύψος των ώμων. Γυρίστε το επάνω μέρος του σώματος προς τα δεξιά και απλώστε το προς τα εμπρός για να αγγίξετε το δεξί σας πόδι με το αριστερό σας χέρι. Κρατήστε τη θέση αυτή για μερικά δευτερόλεπτα, πριν επιστρέψετε στην αρχική σας θέση. Κάνετε τώρα το ίδιο πράγμα για το αριστερό σας πόδι.

Επαναλάβετε την άσκηση 20 έως 30 φορές, εναλλάσσοντας δεξιά και αριστερά.

Ποιες είναι οι επιπτώσεις;

Αυτή η άσκηση καίει το λίπος στα ισχία και σε κάθε πλευρά της κοιλιάς.

 

Άσκηση 5: Άρση του σώματος πάνω από την καρέκλα


Κρατήστε τα χέρια της καρέκλας σφιχτά. Επεκτείνετε τα χέρια σας για να σηκωθείτε πάνω από την καρέκλα, έτσι ώστε τα πόδια και τα ισχία σας να βρίσκονται στον αέρα. Στη συνέχεια, σηκώστε τα γόνατά σας προς το στήθος σας και κρατήστε αυτή τη θέση για 15 δευτερόλεπτα. Επιστρέψτε στην αρχική σας θέση και αναπνεύστε.

Επαναλάβετε αυτό τουλάχιστον τέσσερις φορές.

Ποιες είναι οι επιπτώσεις;

Αυτή η άσκηση καίει πολύ γρήγορα το λίπος και τονώνει την πλάτη, τους ώμους και τους μύες του στομάχου. Χρησιμοποιήστε μια καρέκλα με μπράτσα, για μια πιο έντονη προπόνηση.

 

Άσκηση 6: Αγκώνας-γόνατο

Καθίστε στην καρέκλα και κρατήστε την πλάτη σας ευθεία χωρίς να αγγίξετε το πίσω μέρος της καρέκλας. Τώρα, τοποθετήστε τα χέρια σας στο πίσω μέρος του κεφαλιού σας. Ανασηκώστε το δεξί γόνατο και προσπαθήστε να το φέρετε σε επαφή με τον αριστερό σας αγκώνα. Επιστρέψτε στην αρχική σας θέση και επαναλάβετε 15 φορές. Κάνετε το ίδιο πράγμα για την άλλη πλευρά.

Ο στόχος είναι να κάνετε τέσσερα σετ από 15 επαναλήψεις για κάθε πλευρά.

Ποιες είναι οι επιπτώσεις;

Αυτή η άσκηση είναι καλή για την μέση σας καθώς τονώνει τους πλάγιους και κατώτερους μυς σας. Απλά βεβαιωθείτε ότι ο αγκώνας σας αγγίζει το γόνατό σας.

 

Αυτές οι ασκήσεις είναι εύκολο να γίνουν και δεν καταλαμβάνουν πολύ χρόνο. Εκτός από την τόνωση των μυών σας, αυτές οι απλές ασκήσεις θα σας βοηθήσουν να νιώσετε γεμάτοι ενέργεια κατά τη διάρκεια της εργάσιμης ημέρας. Απολαύστε τες!

Credit: healthhacks

Διαβάστε περισσότερα
Αφήστε το σχόλιο σας:
True.gr