6 εύκολα χτενίσματα για τις μέρες που βιάζεστε

Οι γρήγοροι ρυθμοί της καθημερινότητάς μας δεν μας επιτρέπουν να φεύγουμε από το σπίτι κάθε πρωί με μαλλιά κομμωτηρίου! Αν έχουμε τη δυνατότητα, όμως, να ξεκλέψουμε 2-3 λεπτά, μπορούμε να δοκιμάσουμε κάποια εντυπωσιακά χτενίσματα που δεν θέλουν ούτε χρόνο ούτε κόπο αλλά… τρόπο. Όπως:

Η παραλλαγή της αλογοουράς

Πώς θα την πετύχετε:

Μαζέψτε όλα τα μαλλιά σε χαμηλή αλογοουρά αλλά μην τα πιάσετε με το λαστιχάκι. Στη συνέχεια, γυρίστε τη βάση της αλογοουράς προς τη φορά του ρολογιού και ασφαλίστε την με τσιμπιδάκια.

Κότσος σε 1 λεπτό

Αφού πιάσετε πάλι τα μαλλιά σε ψηλή αλογοουρά, τυλίξτε την προσεκτικά γύρω από τη βάση της και στηρίξτε την με ένα ακόμα σφιχτό λαστιχάκι. Αν δεν είναι αρκετά σταθερή, χρησιμοποιήστε 1-2 τσιμπιδάκια. Στο τέλος, μπορείτε να αφήσετε δύο πλαϊνά τουφάκια για… τσαχπινιά και να διακοσμήσετε τον κότσο με ένα μαντήλι.

Δείτε πόσο εύκολο είναι στο βίντεο:

https://www.youtube.com/watch?v=TOqdo4235Hk


Ένας φιόγκος στα μαλλιά σας

Ξεκινήστε πιάνοντας τα μαλλιά σας μισά- μισά και στη συνέχεια σχηματίστε τον φιόγκο με τον τρόπο που θα δείτε στο παρακάτω βίντεο. Η διαδικασία είναι εύκολη και το αποτέλεσμα εντυπωσιακό.

Ή μια πεταλούδα

Αν έχετε καταφέρει να κάνετε με επιτυχία τον φιόγκο, το επόμενο στάδιο είναι η πεταλούδα. Για να το πετύχετε, θα πρέπει να πιάσετε μισά μισά τα μαλλιά με μικρότερα τουφάκια τα οποία θα πλέξετε μεταξύ τους, όπως θα δείτε εδώ:

Στέμμα με 2 γαλλικές πλεξίδες

Η διαδικασία είναι απλή: φτιάξτε πλάγιες γαλλικές πλεξίδες και αφού τελειώσετε, ενώστε τις, περνώντας τη μία μέσα στην άλλη. Δείτε τον τρόπο στο παρακάτω βίντεο:


Εντυπωσιακή αλογοουρά

Η κόμμωση της Τζάσμιν είναι εντυπωσιακή δεν είναι όμως καθόλου δύσκολη. Αφού πιάσετε τα μαλλιά σας μισά- μισά και τα στερεώσετε με ένα λαστιχάκι, σχηματίζετε τα… χαριτωμένα εξογκώματα τόσο απλά:

Γαλλική πλεξίδα που καταλήγει σε κότσο

Το μόνο που χρειάζεστε είναι οι… γνώσεις σας στην πλεξίδα. Αρχίστε φτιάχνοντας από το πλάι μια γαλλική πλεξίδα και στη συνέχεια πιάστε την σε κότσο.

ΠΗΓΗ mama365