6 Χρυσές Συμβουλές για να Εξαφανίσετε τις Άσχημες Οσμές από το Σπίτι σας

Ανεξάρτητα του πόσο συχνά καθαρίζουμε το σπίτι, πλένουμε το μπάνιο και την κουζίνα, φαίνεται πως κάποιες άσχημες οσμές απλά δεν λένε να φύγουν. Αντί όμως να αγοράζετε ακριβά προϊόντα, μπορείτε να δοκιμάσετε αυτά τα 7 έξυπνα κόλπα.

Θα χρειαστείτε μόνο λίγα βασικά υλικά και θα διώξετε για πάντα τις άσχημες οσμές από το σπίτι σας!

1. Χρησιμοποιήστε ένα slow-cooker για να τραβήξει τις οσμές.

Τα μόνα που θα χρειαστείτε είναι το slow-cooker, την μαγειρική σόδα και νερό. Ανακατέψτε τα συστατικά μαζί και γυρίστε τον διακόπτη στην πιο αργή ρύθμιση. Κρατήστε ανοιχτό το καπάκι μέχρι να απορροφηθούν όλες οι οσμές.

Απλά σιγουρέψτε μην τελειώσει το νερό και καεί η μαγειρική σόδα. Μπορείτε να προσθέσετε και μία φλούδα λεμόνι, ένα στικ κανέλας ή μερικές σταγόνες από αιθέριο έλαιο.

2. Φτιάξτε το δικό σας αρωματικό χώρου.

Χρησιμοποιήστε μία πένσα για να βγάλετε το δοχείο από το αρωματικό πρίζας. Καθαρίστε το εσωτερικό αν χρειάζεται. Γεμίστε το δοχείο μέχρι την μέση με το αγαπημένο σας αιθέριο έλαιο. Γεμίστε το υπόλοιπο με νερό και σιγουρέψτε πως υπάρχει αρκετός χώρος για να το βάλετε πάλι στην θέση του.


3. DIY σπρέι για τις οσμές των κατοικίδιων.

Εάν έχετε κατοικίδια, ξέρετε πόσο μπορεί να μυρίζουν. Είτε έγινε από ατύχημα, είτε το σκυλί σας δεν έχει μάθει να κάνει ακόμα την ανάγκη του, οι οσμές αυτές δεν είναι ευχάριστες.

Ανακατέψτε δύο μέρη νερό με ένα μέρος στοματικό διάλυμα και βάλτε το σε ένα σπρέι. Ψεκάστε και δείτε την διαφορά!

4. Απαλλαγείτε από τις δυσάρεστες οσμές από τα έπιπλα με ξύδι και νερό. 

Ανακατέψτε ένα μέρος ξύδι με ένα μέρος νερό σε ένα μπολ. Το λευκό ξύδι είναι το καλύτερο αλλά και το μηλόξυδο κάνει. Χρησιμοποιήστε ένα μαλακό ύφασμα για να απλώσετε το μείγμα στα έπιπλα και αφήστε τα να στεγνώσουν. Άλλη μία επιλογή είναι να το βάλετε σε σπρέι.


5. Κρεμάστε ένα σακουλάκι από τσάι για να απορροφήσει τις οσμές.

Εκτός από το να φτιάχνετε τσάι, μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε για να διώξετε τις δυσάρεστες οσμές. Κρεμάστε μερικά στην ντουλάπα σας για να μυρίζει φρεσκάδα.

6. Φτιάξτε το δικό σας σπρέι για τα υφάσματα. 

Μετά από μήνες χρήσης, τα έπιπλα μπορούν να απορροφήσουν κάποιες όχι και τόσο ευχάριστες οσμές. Κρατήστε τα μαξιλάρια σας καθαρά με ένα σπιτικό σπρέι.

Γεμίστε ένα μπουκάλι σπρέι με νερό, μία κουταλιά της σούπας μαγειρική σόδα και μερικές σταγόνες από το αγαπημένο σας αιθέριο έλαιο. Κουνήστε το καλά και είστε έτοιμοι!

Credit: homehacks.co