Έχουν περάσει 59 χρόνια. Από τους πρωταγωνιστές της ταινίας δεν πρέπει να είναι κανείς ζωντανός σήμερα. Είναι μια από τις πιο αναγνωρίσιμες ταινίες του παλιού ελληνικού κινηματογράφου, αλλά και μία απ΄αυτές που πολλοί την μπερδεύουν με το «Ξύλο Βγήκε Απ΄τον Παράδεισο» που έχει γυριστεί 4 χρόνια πριν, με όχι πολλούς διαφορετικούς πρωταγωνιστές.

Η Αλίκη Βουγιουκλάκη και ο Δημήτρης Παπαμιχαήλ είναι σταθεροί. Απλώς σε αυτή την ταινία είναι που έπεφταν απανωτά τα χαστούκια και ειπώθηκε μία ατάκα που λέγεται μέχρι σήμερα, δηλαδή το «Εγώ κοιτούσα τη Γιαδικιάρογλου που κοιτούσε την Πετροβασίλη».

Το «Χτυποκάρδια στο Θρανίο» από την άλλη, περί ης ο λόγος, είναι η ταινία όπου η Αλίκη Βουγιουκλάκη υποδύεται την άρρωστη για να μην πάει σχολείο και η οικογένεια της φωνάζει τον γιατρό, τον Δημήτρη Παπαμιχαήλ, για να την εξετάσει. Εκείνος πείθεται από το νάζι της και τελικά της δίνει ψεύτικη βεβαίωση πως είναι ασθενής.

Οι δυο τους ερωτεύονται, παντρεύονται, το σχολείο σταματάει και μερικά χρόνια μετά η Αλίκη αποφασίζει να τελειώσει αυτό που άφησε ημιτελές. Απ΄αυτή την ταινία έχουν μείνει η ατάκα «Ναυσικάααα» και φυσικά η σκηνή με τον Γιώργο Κωνσταντίνου που ζητάει προφιτερόλ.

Το συγκεκριμένο σχολείο που γυρίστηκε η ταινία, αν και το σενάριο ανέφερε πως πρόκειται για το Κολέγιο της Φιλοθέης, είναι το 1ο Λύκειο Αμαρουσίου και σήμερα είναι όπως το βλέπετε στη φωτογραφία.

πηγη: media-insider.gr