5 τρόποι για να μετατρέψετε το σπίτι σας σε ένα χριστουγεννιάτικο παράδεισο!

Ο χρόνος που οδηγεί στην περίοδο των διακοπών, ίσως περισσότερο από κάθε άλλη περίοδο του έτους, μας βάζει σε ένα κλίμα προσδοκίας για κάτι ασυνήθιστο και συναρπαστικό.

Στο πνεύμα αυτό, εμείς σας προσφέρουμε την ευκαιρία να βουτήξετε στην εορταστική ατμόσφαιρα με μερικές δημιουργικές ιδέες για να διακοσμήσετε το σπίτι σας για τις διακοπές.

Η επιλογή των χρωμάτων

Τα χρώματα ενός χειμωνιάτικου δάσους, παραδοσιακά χρησιμοποιούνται για να διακοσμήσουν τα σπίτια μας για τις διακοπές . Το πράσινο, το λευκό και το καφέ συνήθως συνθέτουν το φόντο, με φωτεινά μπαλώματα του χρυσού ή του κόκκινου, τα οποία τοποθετούνται στην πρώτη γραμμή προκειμένου να γίνονται αισθητά από τους καλεσμένους μας και όχι μόνο!

Ωστόσο, φέτος το λιλά και το μωβ χρώμα είναι μεγάλη τάση στις διακοσμήσεις των σπιτιών. Φαίνονται υπέροχα σαν χρώματα και επίσης δίνουν και πρόσθετες αποχρώσεις στο σπίτι σας. Διακινδυνεύστε το και καταστείτε το μωβ ως κεντρικό χρώμα στην χριστουγεννιάτικη διακόσμηση σας και ένα είναι το σίγουρο οτι οι καλεσμένοι σας θα εντυπωσιαστούν.

Στην πραγματικότητα, το κύριο χρώμα για τις διακοσμήσεις των διακοπών σας μπορεί πραγματικά να είναι οτιδήποτε θέλετε. Απλά βεβαιωθείτε ότι δεν θα χρησιμοποιήσετε πολλούς χρωματικούς συνδυασμούς: μόνο 2-3 τόνοι μπορεί να προσφέρουν, πάρα πολλούς συνδυασμούς.

Ο χρόνος που οδηγεί στην περίοδο των διακοπών, ίσως περισσότερο από κάθε άλλη περίοδο του έτους, μας βάζει σε ένα κλίμα προσδοκίας για κάτι ασυνήθιστο και συναρπαστικό.

Διακόσμηση

Για να βεβαιωθείτε ότι οι εσωτερικές διακοσμήσεις σας είναι αρμονικές, προσπαθήστε να τηρήσετε τους φυσικούς χρωματικούς συνδυασμούς. Δώστε προτεραιότητα σε ορισμένα είδη με διαφορετική μορφή και μέγεθος. Η εναλλαγή μεταξύ τους θα βοηθήσει ώστε το δωμάτιο σας να έχετε μια χαρούμενη αίσθηση.

Όταν πάτε βόλτα κατά τη διάρκεια της περιόδου των διακοπών, μπορεί να έχετε παρατηρήσει διάφορα είδη διακοσμήσεως, στα παράθυρα των ανθρώπων, όπως νιφάδες χιονιού από χαρτί αλλά και διάφορα φωτάκια. Ωστόσο, σίγουρα θα έχετε παρατηρήσει οτι οι άνθρωποι σπάνια στολίζουν τα περβάζια των παραθύρων τους .

Αυτή η θαυμάσια πρωτότυπη διακόσμηση μπορεί να γίνει με χαρτόνι! Μπορείτε να κάνετε μερικά από τα στολίδια που βλέπετε εδώ με την κοπή δύο περιγραμμάτων από χοντρά κομμάτια χαρτιού. Τοποθετήστε ένα κομμάτι αφρού μεταξύ τους, κολλήστε τα, και βάλτε φωτάκια. Βάλτε τα φωτάκια στην πρίζα και θα έχετε μια υπέροχη διακόσμηση.

Ένα πραγματικά ξεχωριστό χριστουγεννιάτικο δέντρο

Η παλιομοδίτικη πρακτική διακοσμήσεως ενός χριστουγεννιάτικου δέντρου με φρούτα, ξηρούς καρπούς και γλυκά για άλλη μια φορά είναι δημοφιλής. Και υπάρχει πολύς χώρος εδώ για να χρησιμοποιήσετε τη φαντασία σας. Μπορείτε να αποφασίσετε να συνδυάσετε τα φωτάκια σας με φωτεινά στολίδια και με γλυκές εξίσου φωτεινές συσκευασίες, με ξηρούς καρπούς τυλιγμένους σε γυαλιστερά αλουμινόχαρτο, καθώς και πραγματικά φρούτα με πλούσια φυσικά χρώματα.

Μπορείτε επίσης να προσθέσετε κορδέλες και φιόγκους στο χριστουγεννιάτικο δέντρο σας παράλληλα με τις πιο συμβατικές διακοσμήσεις. Θα πρέπει να είναι στο ίδιο μέγεθος και μέσα σε ένα φάσμα χρωμάτων. Μπορείτε να τα προσθέσετε σε διάφορα σημεία σε όλο το δέντρο, ή απλά να τα επισυνάψετε σα διακοσμητικούς κόμπους στη βάση.

Φωτισμός

Ένας πολύ καλός τρόπος για να χαρίσετε στο σπίτι σας ένα κομμάτι μαγείας των διακοπών είναι να του βάλετε επιπλέον φωτισμό . Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και φωτάκια και ειδικά διακοσμητικά κεριά.

Μπορείτε επίσης, να μετατρέψετε σε γιορτινά και τα φωτιστικά στο σπίτι σας, βάζοντας σε αυτά κλαδιά από έλατο, στεφάνια, φιόγκους, κορδέλες ή οτιδήποτε εορταστικό.

Στολισμός τραπεζιού

Μπορείτε να προσθέσετε μια εορταστική νότα στο σπίτι σας χωρίς να αλλάξετε ριζικά τον τρόπο που φαίνεται. Πάρτε μερικά αρωματικά κεριά, μερικά κλαδιά από έλατο, και χρησιμοποιήστε τα για να διακοσμήσετε το τραπέζι μαζί με κάποιες φωτεινές χαρτοπετσέτες . Όλα αυτά τα πράγματα μπορούν να συνδυαστούν υπέροχα και να δημιουργήσουν κάτι τόσο κομψό και εορταστική.

Ο τρόπος που θα διακοσμήσετε το τραπέζι σας μπορεί να γίνει ακόμη πιο πρωτότυπος με την προσθήκη κλαδιών ελάτου ή δέντρων. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αρωματικές πευκοβελόνες γι ‘αυτό, καθώς και να προσθέσετε μερικά φωτεινά αξεσουάρ για την όλη διακόσμηση του χώρου.

Μια άλλη πολύ καλή ιδέα είναι να ετοιμάσετε ένα όμορφο δωράκι για τους καλεσμένους σας είτε αυτό είναι κάτι γλυκό είτε κάτι πιο παραδοσιακό για τα Χριστούγεννα όπως είναι τα στολίδια.

Πάρτε τηλέφωνο τους συγγενείς και τους φίλους σας και καλέστε τους στο σπίτι σας και όλη θα εκπλαγούν από τις χριστουγεννιάτικες διακοσμήσεις σας.

ΠΗΓΗ: daddy-cool.gr