5 συνταγές με καρπούζι για κάθε γούστο που πρέπει να δοκιμάσετε

Το καρπούζι κατέχει δικαιωματικά τον τίτλο του βασιλιά των καλοκαιρινών φρούτων και όχι άδικα. Επειδή δεν θα έχετε την ευκαιρία να το απολαύσετε πολύ καιρό ακόμα, μπορείτε πέρα από την κλασική του μορφή, να δοκιμάσετε 5 συνταγές για όλα τα γούστα που πραγματικά αξίζουν.

Για τα παιδιά: Παγωτό καρπούζι


Τι θα χρειαστείτε

4 φλιτζάνια καρπούζι κομμένο καθαρισμένο και χωρίς κουκούτσια

4 κουταλιές της σούπας μέλι

1 φλιτζάνι γιαούρτι

1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού

Λίγο νερό αν το καρπούζι είναι «σφιχτό»

1 μπανάνα προαιρετικά (αν θέλετε να το κάνετε πιο κρεμώδες)

Τι πρέπει να κάνετε

Πλτοποιήστε το καρπούζι σε ένα μπλέντερ μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο μίγμα. Στη συνέχεια, ρίξτε το σε ένα μεγάλο μπολ, προσθέστε το μέλι, το γιαούρτι και τον χυμό λεμονιού και ανακατέψτε. Έπειτα, βάλτε το μίγμα σε ένα σουρωτήρι έτσι ώστε να φύγουν τα πολλά υγρά και μετά μεταφέρετέ το σε ένα σκεύος που μπαίνει στην κατάψυξη. Αφήστε το να παγώσει για 1 ώρα, μετά απομακρύνετέ το από το σκεύος και βάλτε το πάλι στο μπλέντερ μέχρι να γίνει εντελώς απαλό. Επαναλάβετε την ίδια διαδικασία κάθε μισή ώρα για τις επόμενες 2 ώρες και αφού τελειώσετε, βάλτε το πάλι στην κατάψυξη να παγώσει για 1 ώρα ακόμα. Μετά σερβίρετε.

Μία μπελαλίδικη συνταγή για τους παραδοσιακούς: Καρπούζι γλυκό του κουταλιού


Τι θα χρειαστείτε

1 κιλό ψίχα καρπουζιού

800 γρ. ζάχαρη

1 ποτήρι νερό

Χυμό από 2 λεμόνια

Φλούδες από 2 λεμόνια

3 κουταλιές της σούπας λικέρ μαστίχα

Τι πρέπει να κάνετε

Καθαρίζετε το καρπούζι από τα κουκούτσια και το κόβετε σε μικρά κομμάτια, περίπου 3 εκατοστών. Έπειτα, τοποθετείτε τα κομμάτια σε ένα τρυπητό για να στραγγίσουν για 1 ώρα. Τα μεταφέρετε σε ένα μπολ, προσθέτετε τον χυμό λεμονιού και την ζάχαρη και ανακατεύετε με ένα κουτάλι. Τα αφήνετε για 6 ώρες στο ψυγείο και βάζετε μερικά πιατάκια του καφέ στην κατάψυξη. Στην συνέχεια ρίχνετε το μείγμα με το καρπούζι σε μια κατσαρόλα μαζί με τις ψιλοκομμένες φλούδες των λεμονιών, το νερό και τη μαστίχα και τα βράζετε σε μεσαία φωτιά μέχρι να βράσει το γλυκό και να «δέσει» το σιρόπι.


Ελέγξτε αν το σιρόπι είναι έτοιμο στάζοντας μερικές σταγόνες πάνω σε ένα πιατάκι του καφέ. Αν σταθούν σαν στητές σταγόνες, τότε είναι έτοιμο. Άλλος τρόπος είναι να ρίξουμε το σιρόπι σε ένα ποτήρι με παγωμένο νερό. Το σιρόπι θα πρέπει να πέφτει σαν μια λεπτή κλωστή μέσα στο ποτήρι και να μην διαλύεται.

Σε καθαρό δοχείο μεταφέρετε το γλυκό. Διατηρείται σε δροσερό μέρος για 1 χρόνο περίπου.

Για τους λάτρεις του… γκουρμέ: Πίτσα με καρπούζι


Τι θα χρειαστείτε

½ φλιτζάνι ρικότα

¼ φλιτζανιού μαλακή κρέμα τυριού

1 κουταλιά της σούπας μέλι

½ κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

Μια μεγάλη στρογγυλή φέτα καρπούζι

Για τη γαρνιτούρα

Φρέσκα μούρα

Μέντα

Τριμμένη καρύδα

Τι πρέπει να κάνετε

Σε ένα μπολ, αναμίξτε τη ρικότα, το μέλι, το τυρί κρέμα κι τη βανίλια.

Μόλις το μίγμα ομογενοποιηθεί, απλώστε το ομοιόμορφα στο καρπούζι και μετά γαρνίρετε με τα μούρα, τη μέντα και την καρύδα. Φυσικά, μπορείτε να αυτοσχεδιάσετε και να χρησιμοποιήσετε άλλα υλικά της αρεσκείας σας για τη γαρνιτούρα.

Σαλάτα με καρπούζι για όσους προτιμούν την υγιεινή διατροφή


Τι θα χρειαστείτε

Για τη σαλάτα

1 καρπούζι (περίπου 2,5 κιλά) κομμένο σε κύβους και καθαρισμένο


1 αγγούρι κομμένο σε κυβάκια

15 φρέσκα φύλλα μέντας κομμένα

15 φρέσκα φύλλα βασιλικού κομμένα

½ φλιτζάνι φέτα τρίμμα ή κομμένη σε κυβάκια

Για τη σος

2 κουταλιές της σούπας μέλι

2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμόνι

1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο

Λίγο αλάτι

Τι πρέπει να κάνετε

Σε ένα μπολ αναμίξτε το μέλι, το ελαιόλαδο και το αλάτι. Στη συνέχεια, σε ένα πιρέξ ή μεγάλο μπολ, βάλτε το καρπούζι, το αγγούρι και τα φρέσκα μυρωδικά. Περιχύστε με τη σος που φτιάξατε, στο τέλος προσθέστε τη φέτα και απολαύστε!

Δροσερά cupcakes καρπούζι για όσους θέλουν ένα εύκολο γλυκό


Τι θα χρειαστείτε

1 μέτριο σε μέγεθος καρπούζι κομμένο και καθαρισμένο

Σαντιγί

Φύλλα μέντας (για τη γαρνιτούρα)

Βατόμουρα (για τη γαρνιτούρα)

Τι πρέπει να κάνετε

Κόψτε το καρπούζι σε χοντρές φέτες και έπειτα χρησιμοποιώντας ένα ποτήρι ή ένα κουπ πατ για μπισκότα, σχηματίστε τα cupcakes. Αν θέλετε να μικρύνετε τα cupcakes, κόψτε τα ομοιόμορφα με ένα μαχαίρι. Έπειτα, βάλτε τα σε χάρτινες θήκες για μάφινς ή cupcakes και γαρνίρετέ τα με σαντιγί. Προαιρετικά, μπορείτε να προσθέσετε βατόμουρα και φύλλα μέντας.

πηγη: mama365.gr