5 Σοβαροί Λόγοι για την υγεία σας ώστε να Μην Κοιμηθείτε Ποτέ Ξανά από την Δεξιά σας πλευρά. Ο 2ος Πραγματικά θα σας Ξαφνιάσει

Ο ύπνος στη δεξιά πλευρά μπορεί να είναι κακός για την υγεία σας

Κατά μέσο όρο κοιμόμαστε οκτώ ώρες κάθε βράδυ, πράγμα που σημαίνει ότι στην πραγματικότητα περνάμε το ένα τρίτο της ζωής μας στο κρεβάτι. Ο ύπνος είναι εξαιρετικά σημαντικός για την υγεία μας και αν δεν κοιμηθούμε αρκετά, τα σώμα μας χάνει την ισορροπία του. Αλλά σύμφωνα με μια πρόσφατη μελέτη που δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κλινικής Γαστρεντερολογίας, η ποσότητα του ύπνου που έχουμε δεν είναι ο μόνος παράγοντας που επηρεάζει την υγεία μας. Η μελέτη διαπίστωσε ότι η στάση του ύπνου μας μπορεί επίσης να έχει δραματική επίδραση στην υγεία μας.

Οι ερευνητές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι είναι πιο υγιές να κοιμόμαστε στην αριστερή πλευρά. Οι λόγοι είναι αρκετά απλοί αλλά και εύλογοι. Συγκεντρώσαμε πέντε από αυτούς σε αυτό το βίντεο …

1.Βοηθά το λεμφικό σύστημα.

Η μελέτη έδειξε ότι ο ύπνος στην αριστερή σας πλευρά έχει πράγματι θετική επίδραση στη λειτουργία του λεμφικού συστήματος. Αυτό το σύστημα μεταφέρει σημαντικά θρεπτικά συστατικά και καθαρίζει το σώμα, αφαιρώντας τα απόβλητα που φιλτράρονται από τους λεμφαδένες. Επειδή αυτά τα απόβλητα αποστραγγίζονται στην αριστερή πλευρά του σώματος προτού αποβληθούν, ο ύπνος από την πλευρά αυτή βοηθάει στη βελτίωση της αποστράγγισης.


2. Βοηθά την καρδιά

Ο ύπνος στην αριστερή πλευρά διευκολύνει την καρδιά να αντλεί αίμα μέσα από το σώμα σας. Αυτό συμβαίνει επειδή η κύρια αρτηρία (η αορτή) κάμπτεται προς τα αριστερά. Όταν κοιμόμαστε από τη δεξιά πλευρά, το αίμα πρέπει να αντλείται «σε ανηφόρα». Αλλά όταν κοιμόμαστε στην αριστερή μας πλευρά, η ροή του αίματος βελτιώνεται.

3. Βελτιώνει την πέψη

Όταν κοιμόμαστε από τη δεξιά πλευρά μας, επιτρέπουμε τη ροή του στομαχικού οξέος στον οισοφάγο. Αυτό ονομάζεται «παλινδρόμηση οξέος» και ίσως το γνωρίζετε με το πιο κοινό όνομα: καούρα! Αλλά όταν κοιμόμαστε στην αριστερή πλευρά, το στομαχικό οξύ δεν ρέει στον οισοφάγο επειδή βγαίνει από τη δεξιά πλευρά του στομάχου. Αν έχετε πεπτικά προβλήματα, σίγουρα θα πρέπει να προσπαθήσετε να κοιμηθείτε στην αριστερή σας πλευρά.

4. Βελτιώνει τη φυσική ανατομία

Το στομάχι και το πάγκρεας βρίσκονται στην αριστερή πλευρά του σώματος. Όταν κοιμόμαστε από τη δεξιά πλευρά, το σώμα πρέπει να εργάζεται ενάντια στη δύναμη της βαρύτητας. Αυτό ασκεί πίεση στο στομάχι και στο πάγκρεας, γεγονός που εμποδίζει την καλή λειτουργία του.

5. Ανακουφίζει την σπλήνα

Η σπλήνα βρίσκεται επίσης στην αριστερή πλευρά του σώματος. Αυτό το όργανο είναι υπεύθυνο για τον καθαρισμό του αίματός. Τα απόβλητα που μεταφέρονται από το λεμφικό σύστημα μεταφέρονται στην σπλήνα, όπου μπορούν να εκδιωχθούν από το σώμα πιο γρήγορα. Ο ύπνος στην αριστερή πλευρά επιτρέπει σε αυτό το σημαντικό όργανο να λειτουργεί αποτελεσματικά.


Εάν είστε ακόμη δύσπιστοι, δοκιμάστε να κοιμάστε στην αριστερή πλευρά σας για μερικές νύχτες και ίσως απλά να παρατηρήσετε ότι αισθάνεστε λίγο πιο υγιείς. Μια δοκιμή θα σας πείσει!

Eπιμέλεια & μετάφραση : true.gr 

 

Credit: healthhacks.me