5 Πανίσχυρα Tips για να Καθαρίσετε τη Μούχλα και την Υγρασία στα Παράθυρα ΧΩΡΙΣ να Ξοδέψετε Χρήματα!
Www.true.gr

5 Πανίσχυρα Tips για να Καθαρίσετε τη Μούχλα και την Υγρασία στα Παράθυρα ΧΩΡΙΣ να Ξοδέψετε Χρήματα!

Με το που πέσει η θερμοκρασία έξω, ξεκινάει: μικρές σταγόνες υγρασίας αρχίζουν να συγκεντρώνονται στα παράθυρα – αρχικά στις γωνίες και μετά καλύπτουν όλο το παράθυρο.

Αυτό δεν είναι ενοχλητικό μόνο επειδή μειώνει την ορατότητα – αλλά επειδή αργά ή γρήγορα η υγρασία θα επιτεθεί στα πλαίσια και την μόνωση και σε μερικές περιπτώσεις θα αναπτυχθεί ακόμα και μούχλα.

Αυτός είναι αρκετά σημαντικός λόγος για να κάνετε κάτι γι’αυτό.

Βασικά, ευθύνονται δύο καταστάσεις: από την μία, η επιφάνεια του γυαλιού είναι πιο κρύα από την θερμοκρασία του περιβάλλοντος και από την άλλη υπάρχει πολύ υγρασία.

Εάν συμβαίνουν αυτά τα δύο, τότε η υγρασία υγροποιείται στο τζάμι και προκαλείται αυτό το φαινόμενο. Ο αέρας ξεκινάει να ‘ιδρώνει.’

Δείτε παρακάτω 5 τυπικές περιπτώσεις και τι μπορείτε να κάνετε για να αντιμετωπίσετε την καθεμία.

1. Λάθος θέρμανσηΚάποιος μπορεί να ανοίξει την θέρμανση για να μην είναι μεγάλη η διαφορά θερμοκρασίας. Ωστόσο, αυτό δεν θα διώξει την υγρασία. Αυτό που είναι καλό να κάνετε είναι να αερίζετε συχνά το σπίτι σας, για να φεύγει η υγρασία.

2. Κακός αερισμός 

Ο στόχος είναι να αλλάξει ο αέρας στο δωμάτιο. Αν ανοίξετε μόνο λίγο το παράθυρο, ο υγρός αέρας του δωματίου μπορεί να γίνει πιο κρύος, χωρίς να φύγει η υγρασία από το δωμάτιο.

Από την άλλη, δεν θα πρέπει να το παρακάνετε: καλό θα είναι να ανοίγετε το παράθυρο αρκετά συχνά έτσι ώστε ο αέρας του δωματίου να χρειάζεται περισσότερη ώρα για να απορροφήσει την υγρασία.

3. Έλλειψη κυκλοφορίας του αέρα

Τα φυτά εσωτερικού χώρου και οι κουρτίνες είναι πολύ ωραία διακοσμητικά αλλά δεν αφήνουν τον αέρα να κινείται ελεύθερα. Έτσι, η υγρασία συγκεντρώνεται στα σημεία εκείνα που μπορεί να βλάψει.4. Παλιά παράθυρα

Εάν έχετε διπλά παράθυρα, τότε θα αντιμετωπίσετε το πρόβλημα της κυκλοφορίας του αέρα και η υγρασία θα παγιδεύεται ανάμεσα στα δύο τζάμια. Επίσης, αυτά τα παράθυρα είναι πολύ λεπτά και δεν έχουν καλή μόνωση. Έτσι, θα πρέπει να τα σκουπίζετε συχνά για να απομακρύνεται την υγρασία.

5. Νέα παράθυρα

Ενώ μειώνουν κατά πολύ το πρόβλημα, δεν γίνεται να το εξαφανίσουν τελείως. Εάν το διαμέρισμα είναι σφραγισμένο σαν υποβρύχιο, δεν υπάρχει ανταλλαγή αέρα από έξω προς τα μέσα. Οπότε, αν έχετε για παράδειγμα πολλούς καλεσμένους (που όλοι εκπνέουν υγρασία στον αέρα), ή πρέπει να στεγνώσετε τα ρούχα σας στο διαμέρισμα, μία καλή λύση είναι ένας αφυγραντήρας.

Μην πανικοβάλλεστε! Η υγρασία είναι κάτι απόλυτα φυσιολογικό. Εάν είναι πολύ χαμηλή, αυτό είναι επίσης κακό για την υγεία μας. Τα ιδανικά επίπεδα είναι 40%-60% σύμφωνα με ειδικούς.

Credit: cleverly.me

Διαβάστε περισσότερα
Αφήστε το σχόλιο σας:
True.gr