5 «Αθώα» Φρούτα που ΔΕΝ σας αφήνουν να χάσετε Βάρος και 5 Ιδανικά για το Αδυνάτισμα!

Όταν σκεφτόμαστε την διατροφή μας, θεωρούμε τα φρούτα ως υγιεινές τροφές με χαμηλά λιπαρά που μπορούμε να τρώμε αντί για το δείπνο.

Αυτό όμως δεν ισχύει για όλα τα φρούτα. Πολλά από αυτά περιέχουν όση ζάχαρη περιέχει και η σοκολάτα.

Δείτε παρακάτω μερικά φρούτα που θα πρέπει να αποφεύγετε αν θέλετε να παραμείνετε σε φόρμα:

5

Οι φράουλες είναι πολύ καλή επιλογή για υγιεινή διατροφή. Περιέχουν ίνες, βιταμίνη C, πολύ νερό και λίγη ζάχαρη.

Τα βερίκοκα είναι πολύ βαριά. Τα πολλά βερίκοκα πιθανώς να οδηγήσουν σε δυσκοιλιότητα. Ο μεγαλύτερος κίνδυνος όμως είναι στο κουκούτσι τους. Εάν τρώτε πολλά, μπορεί να πάθετε ναυτία, ζαλάδα, ακόμα και να λιποθυμήσετε.

4


Τα πεπόνια και τα καρπούζια περιέχουν πολλές ίνες και νερό, μας χορταίνουν και έχουν διουρητική δράση. Απομακρύνουν τις τοξίνες από το σώμα και καταπολεμούν καταστάσεις όπως κυτταρίτιδα και ακμή.

Τα αχλάδια έχουν ένα σημαντικό μειονέκτημα: μπορούν να διαταράξουν την λειτουργία των εντέρων και να προκαλέσουν δυσκοιλιότητα.  

3

Χάρη στην ελάχιστη ζάχαρη, την βιταμίνη C και τα αντιοξειδωτικά, τα μούρα θα βοηθήσουν στην παραγωγή κολλαγόνου και την απώλεια του επιπλέον λίπους.

Τα αβοκάντο από την άλλη έχουν 227 θερμίδες το καθένα. Ενώ έχουν πολύ καλή διατροφή αξία, θα πρέπει να καταναλώνονται με μέτρο.

2


Τα μήλα είναι από τα καλύτερα φρούτα για να είστε σε φόρμα. Δεν έχουν καθόλου λιπαρά και μόλις 60-100 θερμίδες. Περιέχουν πολλές ίνες και μας χορταίνουν ενώ καταπολεμούν την κυτταρίτιδα λόγω των αντιοξειδωτικών και της πηκτίνης.

Τα σταφύλια από την άλλη περιέχουν πολύ ζάχαρη, είναι δύσκολο να χωνευτούν και τα σπόρια τους προκαλούν δυσκοιλιότητα και οξέα που βλάπτουν το σμάλτο.

Το γκρέιπφρουτ είναι το καλύτερο φρούτο για την απώλεια βάρους γιατί βοηθάει στην καύση του λίπους. Είναι το μόνο φρούτο που καίει περισσότερες θερμίδες από ότι μας δίνει.

Οι μπανάνες από την άλλη είναι το φρούτο με την περισσότερη ενέργεια. Χωνεύονται αργά και οι επιστήμονες έχουν βρει ουσίες που μπλοκάρουν την λειτουργία των κυττάρων να κάνουν λιποδιάλυση.

Πηγή