5 Αποτελεσματικοί Τρόποι για να Εξαφανίσετε τα Έντομα από το Σπίτι σας. Ειδικά ο 3ος Κάνει Θαύματα!
Www.true.gr

5 Αποτελεσματικοί Τρόποι για να Εξαφανίσετε τα Έντομα από το Σπίτι σας. Ειδικά ο 3ος Κάνει Θαύματα!

Όλοι θέλουμε τα σπίτια μας απαλλαγμένα από έντομα αλλά τα τοξικά εντομοκτόνα είναι πολύ επικίνδυνα όταν χρησιμοποιούνται στο σπίτι, κοντά σε παιδιά και κατοικίδια.

Εάν αυτά τα χημικά σκοτώνουν τα έντομα, φανταστείτε τι μπορούν να κάνουν στα παιδιά σας.

Γι’αυτό σκεφτήκαμε να σας δείξουμε αυτά τα απλά, εύκολα και αποτελεσματικά κόλπα για να απομακρύνετε τα έντομα από το σπίτι σας.

1. Κατσαρίδες

Οι κατσαρίδες είναι αηδιαστικές αλλά πιθανώς να μεταφέρουν και επικίνδυνες ασθένειες. Αυτό το κόλπο όμως είναι ασφαλές και κάνει θαύματα. Κόψτε ένα κρεμμύδι, προσθέστε μαγειρική σόδα και βάλτε το μείγμα στις γωνίες του σπιτιού. Επαναλάβετε κάθε μέρα μέχρι να μην υπάρχουν πλέον κατσαρίδες.

2. Τσιμπούρια


  • Για ανθρώπους
    Αναμείξτε 20 σταγόνες από αιθέριο έλαιο τριαντάφυλλο γεράνι, 10 σταγόνες από αιθέριο έλαιο γλυκόριζας, 5 σταγόνες αιθέριο έλαιο λεβάντας, 5 σταγόνες σιτρονέλλα και 1 κ.γ οινόπνευμα και διαλύστε τα σε 100 ml ξύδι ή νερό και βάλτε το μείγμα σε ένα μπουκάλι σπρέι. Ανακινείστε καλά και ρίξτε το στα ρούχα σας πριν βγείτε έξω.
  • Για σκύλους
    Ανακατέψτε 20 σταγόνες από αιθέριο έλαιο τριαντάφυλλο γεράνι και αιθέριο έλαιο φλησκούνι με 2 κ.γ έλαιο αμυγδάλου και βάλτε μερικές σταγόνες πάνω στο κολάρο του σκύλου σας. Μην το χρησιμοποιείτε σε γάτες ή έγκυα ζώα.   

3. Μυρμήγκια

Φαίνεται πως μισούν την οσμή της κανέλας. Ρίξτε τριμμένη κανέλα εκεί από όπου μπαίνουν και για καλύτερο αποτέλεσμα προσθέστε και λίγο αιθέριο έλαιο κανέλας. Επίσης, αυτό θα κάνει το σπίτι σας να μυρίζει υπέροχα.

4. Ακάρεα
Παρόλο που δεν τσιμπάνε, πολλές φορές προκαλούν αλλεργίες και ερεθισμούς.

Ανακατέψτε 6 κ.γ έλαιο ευκαλύπτου με 1.5 κ.γ υγρό απορρυπαντικό για τα ρούχα σε 1 κουβά νερό και μουλιάστε τα ρούχα – μετά πλύντε τα κανονικά.

5. Μαμούνια

Φαίνεται πως απεχθάνονται τις δάφνες και τα γαρίφαλα. Ρίξτε ένα φύλλο δάφνης στην τροφή που θέλετε να προστατέψετε και δεν θα πλησιάσουν.

Πηγή

Διαβάστε περισσότερα
Αφήστε το σχόλιο σας:
True.gr