5 Ανυποψίαστοι Λόγοι που Κάνουν τα Χέρια μας να Φαίνονται Γερασμένα και Πώς να τα Διορθώσουμε

Οι περισσότεροι αγχωνόμαστε για τα πρόσωπά μας όταν πρόκειται για την ρουτίνα αντιγήρανσης. Ωστόσο, αν αφήσετε τα χέρια σας, θα δείχνουν την ηλικία σας και θα σας κάνουν να φαίνεστε ακόμα πιο μεγάλη από ότι είστε.

Δείτε μερικά πράγματα που κάνουν τα χέρια μας να φαίνονται μεγάλα και πώς να τα διορθώσετε γρήγορα:

1. Χαλαρό δέρμα

Εάν το πίσω μέρος των χεριών σας αρχίζει να ζαρώνει, θα πρέπει να αρχίσετε την χρήση ρετινοειδής κρέμας. Αυτό θα βελτιώσει την υφή και την παραγωγή του κολλαγόνου, που θα κάνει τα χέρια σας να φαίνονται πιο νέα.

2. Σημάδια γήρανσης

Οι κηλίδες και τα στίγματα έρχονται από την έκθεση στον ήλιο και συνήθως εμφανίζονται μετά τα 50. Να χρησιμοποιείτε αντηλιακό για να τα αποφύγετε. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε κρέμα που περιέχει 2% υδροκινόνη αλλά προσοχή στην χρήση της.

3. Φλέβες

Εάν το πρόβλημα είναι πολύ έντονο, θα χρειαστούν επέμβαση για να απομακρυνθούν. Εάν δεν θέλετε να φτάσετε εκεί, μπορείτε να χρησιμοποιείτε concealer.

4. Ξηρό δέρμα

Κάντε πρώτα απολέπιση για να διώξετε τα νεκρά κύτταρα. Μετά, χρησιμοποιήστε μία καλή κρέμα για ενυδάτωση. Απλώστε καλά και φορέστε γάντια πριν τον ύπνο για να απορροφηθεί η κρέμα από τα χέρια.

5. Ευαίσθητα και γερασμένα νύχια

Τρίψτε τα χέρια σας με λεμόνι για να τα φωτίσετε και αφήστε τα σε καθαριστικό οδοντοστοιχίας για 15 με 20 λεπτά ώστε να φύγουν οι λεκέδες.

Εάν σπάνε εύκολα, να σιγουρέψετε πως παίρνετε τις απαραίτητες βιταμίνες. Αυξήστε τις ποσότητες βιταμίνης Β που παίρνετε για να αποκτήσετε πιο δυνατά νύχια.

Πηγή