4χρονο αγόρι με λευχαιμία μάζεψε 680 χιλιάδες ευρώ και πάει για θεραπεία στην Αμερική χάρη στη στήριξη του κόσμου
Www.true.gr

4χρονο αγόρι με λευχαιμία μάζεψε 680 χιλιάδες ευρώ και πάει για θεραπεία στην Αμερική χάρη στη στήριξη του κόσμου

Καθώς σέρνει τη βαλίτσα του στο αεροδρόμιο με ένα μεγάλο χαμόγελο στο πρόσωπό του, ο Zac Oliver μοιάζει με ένα μικρό αγόρι που ανυπομονεί για τις διακοπές του.

Μόνο ο σωλήνας οξυγόνου που έχει στη μύτη του δίνει μια υποψία για τον πραγματικό λόγο που ο 4χρονος ότι είναι τόσο ενθουσιασμένος.

Μετά από μήνες αβεβαιότητας – και μια εκστρατεία συγκέντρωσης χρημάτων που ξεπέρασε το στόχο των 500.000 δολαρίων – ο μικρός ασθενής με λευχαιμία είναι τελικά έτοιμος να λάβει την πρωτοποριακή θεραπεία που θα μπορούσε να σώσει τη ζωή του.

Καθώς πέταξε χθες για την Αμερική από το αεροδρόμιο του Μάντσεστερ, η μητέρα του, η 33χρονη Hannah Oliver-Willets, μίλησε για την ευτυχία και ανακούφιση που νιώθει, λέγοντας: “Ανυπομονούμε να φτάσουμε εκεί!”


Ο Zac, ο οποίος έχει μια σπάνια μορφή καρκίνου του αίματος, πηγαίνει σε ένα παγκοσμίως γνωστό νοσοκομείο για μια θεραπείας που δεν είναι ακόμα διαθέσιμη στη Βρετανία.

Και αυτό χάρη στη γενναιοδωρία των αναγνωστών της Daily Mail, η οποία δημοσίευσε τη δύσκολη κατάσταση του Zac τον περασμένο μήνα, άνθρωποι από όλο τον κόσμο έκαναν δωρεές, συμπεριλαμβανομένου ενός μυστήριου δωρητή που χάρισε 100.000 λίρες!

Αυτό σημαίνει ότι επιτεύχθηκε ο στόχος του Zac και το παιδί πάει στο νοσοκομείο παίδων της Φιλαδέλφειας και αναμένεται να ξεκινήσει τη θεραπεία μόλις φτάσει από την πτήση του.


Οι γιατροί του νοσοκομείου λένε ότι θα δώσουν στον Zac πιθανότητες επιβίωσης 60 με 80%.

Η μητέρα του Hannah και ο πατέρας του, Mark Garbett, ξεκίνησαν την προσπάθεια συλλογής χρημάτων αφού έμαθαν ότι μια μεταμόσχευση μυελού των οστών και η χημειοθεραπεία – οι μόνες θεραπείες που ήταν διαθέσιμες στη Βρετανία – είχαν λιγότερες από 25% πιθανότητες να το σώσουν το παιδί τους.

Ο κ. Garbett είπε: “Ο Zac είναι ενθουσιασμένος που πάει ταξίδι επειδή ξέρει ότι πηγαίνει στην Αμερική για να σωθεί.”

“Περάσαμε πολλά αλλά τώρα περιμένουμε απλά την έναρξη της θεραπείας του Zac.”
ΠΗΓΗ: www.diaforetiko.gr

Διαβάστε περισσότερα
Αφήστε το σχόλιο σας:
True.gr