4+1 Λόγοι που Κάνουν το Αίμα της Περιόδου να Μυρίζει Άσχημα – Ο 3ος Σoκάρει…

Εκτός από τα διάφορα hacks που υπάρχουν για την περίοδο και τα καλά που αυτή έχει (π.χ. το σεξ κατά την διάρκεια της περιόδου είναι πολύ καλό) μια γυναίκα έχει και άλλα να αντιμετωπίσει κατά την διάρκεια της περιόδου όπως είναι οι μεταβολές της διάθεσης , οι κράμπες, η πείνα και πολλά άλλα δύσκολα συμπτώματα του προεμμηνορροϊκού συνδρόμου. Και σαν να μην φτάνουν όλα αυτά , οι γυναίκες έχουν να αντιμετωπίσουν και τη μυρωδιά του αίματος κατά την διάρκεια της περιόδου.

Μερικές φορές η άσχημη μυρωδιά γίνεται ισχυρή και εμφανής, και συνοδεύεται από οσφυαλγίες και σημάδια ακμής. Παρακάτω είναι οι κύριοι λόγοι για τους οποίους το αίμα της περιόδου μυρίζει λίγο παραπάνω:

1) ισορροπία pH

Κατά τη διάρκεια της εμμήνου ρύσεως, τα επίπεδα του ρΗ αυξάνονται, καθιστώντας το αίμα λιγότερο όξινο. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα την ανάπτυξη βακτηριδίων κάτω στην ευαίσθητη περιοχή και τελικά τη μυρωδιά του αίματος της περιόδου.

2) Βακτήρια


Υπάρχουν πιθανότητες παρουσίας βακτηρίων και μυκήτων γύρω από την επένδυση της μήτρας κατά τη διάρκεια της περιόδου. Δεδομένου ότι η επένδυση της μήτρας αποβάλλεται κατά τη διάρκεια της εμμήνου ρύσεως, το αίμα μπορεί να μυρίσει. Επίσης, εάν το αίμα παραμείνει για πολύ στη μήτρα, τότε αυτό μπορεί να μυρίζει ακόμη περισσότερο.

3) Υγρασία

Κατά τη διάρκεια της περιόδου, η υγρασία διατηρείται στον κόλπο και μπορεί μερικές φορές να οδηγήσει σε μολύνσεις από μύκητες. Αυτό οδηγεί σε μια μυρωδιά σαν ψαρίλα κοντά στην περιοχή του κόλπου.

4) Απόφραξη του αέρα από τις σερβιέτες και τα ταμπόν


Η σταθερή απόφραξη του αέρα από τα ταμπόν και τις σερβιέτες κοντά στα γεννητικά όργανα είναι ένας σημαντικός λόγος της κακής οσμής.

5) Ντους

Ορισμένες γυναίκες πιστεύουν οτι το ντους μπορεί να απομακρύνει την μυρωδιά κατά τη διάρκεια της περιόδου, αλλά σε πολλές περιπτώσεις, το γρήγορο ντους για την απομάκρυνση της μυρωδιάς δεν έχει αποδειχθεί οτι αποτελεί μια υγιής απόφαση.

Οι κράμπες της περιόδου μπορεί να είναι τόσο έντονες που μπορεί να μετατρέψουν μια »γατούλα» γυναίκα σε διάβολο αυτές τις 5 ημέρες.

Πηγή