4 "σκοτεινά" μυστικά που κρύβουν οι κατασκευαστές πλαστικών μπουκαλιών και δεν θέλουν να τα ξέρουμε
Www.true.gr

4 «σκοτεινά» μυστικά που κρύβουν οι κατασκευαστές πλαστικών μπουκαλιών και δεν θέλουν να τα ξέρουμε

Όλοι πίνουμε νερό από πλαστικά μπουκάλια, αλλά γνωρίζετε τι σκοτεινά μυστικά κρύβονται κάτω από το καπάκι;

Εμείς θα αποκαλύψουμε τα 4 βασικά για εσάς.

4. Γιατί δεν πρέπει να ξαναχρησιμοποιούμε πλαστικά μπουκάλια

Μια πλαστική φιάλη μπορεί να αποβάλει επικίνδυνες χημικές ουσίες. Προσέξτε τις ειδικές πινακίδες στο κάτω μέρος: αυτά τα αριθμημένα τρίγωνα δείχνουν ποιο είδος πλαστικού χρησιμοποιήθηκε.

Μία φιάλη που φέρει την ένδειξη 1 (PET ή PETE) είναι ασφαλής μόνο για μία μόνο χρήση. Όταν εκτίθεται σε οξυγόνο ή σε υψηλές θερμοκρασίες, συμπεριλαμβανομένης της ηλιακής θερμότητας, μια τέτοια φιάλη θα εκλύει τοξικές ουσίες που εισέρχονται στο νερό.

Αποφύγετε τα μπουκάλια με σήμανση 3 ή 7 (PVC και PC) καθώς εκπέμπουν τοξικές χημικές ουσίες που μπορούν να εισχωρήσουν στα τρόφιμα και τα ποτά σας και η μακρά έκθεση μπορεί να οδηγήσει σε σοβαρά προβλήματα υγείας.
Οι φιάλες από πολυαιθυλένιο (2 και 4) και πολυπροπυλένιο (5 και PP) είναι κατάλληλες για πολλαπλές χρήσεις. Είναι σχετικά ασφαλείς εάν αποθηκεύετε μόνο κρύο νερό και τις απολυμαίνετε τακτικά.

3. Βακτήρια και βασικές παραβιάσεις υγιεινής

Πίνοντας νερό από ένα χρησιμοποιημένο πλαστικό μπουκάλι είναι σχεδόν το ίδιο με το να γλείψετε ένα κάθισμα τουαλέτας, ένα παιχνίδι ενός σκυλιού ή ακόμα χειρότερα λένε οι επιστήμονες. Η ποσότητα των βακτηρίων σε τέτοιες φιάλες υπερβαίνει συχνά τα όρια ασφαλείας. Δημιουργούμε τις τέλειες συνθήκες ανάπτυξης μικροβίων, πιάνοντας το μπουκάλι με βρώμικα χέρια, μη ξεπλένοντάς το αρκετά καλά και κρατώντας ζεστό νερό μέσα σε αυτό.

Τι να κάνετε στη συνέχεια; Πλύνετε τα μπουκάλια τακτικά με ζεστό σαπουνόνερο, ξύδι ή αντιβακτηριακό στοματικό διάλυμα.

Ακόμα και με το να πλένουμε καλά τα μπουκάλια, μπορεί να πάθουμε τροφική δηλητηρίαση ή ακόμα και ηπατίτιδα Α. Η έρευνα έδειξε ότι τα περισσότερα βακτήρια ζουν στους λαιμούς των μπουκαλιών που δεν μπορείτε να πλύνετε αρκετά καλά. Τα περιστρεφόμενα καπάκια και τα ολισθαίνοντα καπάκια γεμίζουν με τα μικρόβια που καταπίνετε μαζί με το νερό. Για να είστε στην ασφαλή πλευρά, χρησιμοποιήστε ένα καλαμάκι.

2. Από πού προέρχεται το νερό;
Πολλές εταιρείες αγαπούν να αναφέρουν στη συσκευασία τους ότι το νερό που αγοράζετε προέρχεται από ένα γραφικό ποτάμι. Αλλά η αλήθεια είναι πολλές φορές το νερό που αγοράζετε σε ένα μπουκάλι είναι το ίδιο με το νερό που παίρνετε από τη βρύση σας στο σπίτι!

Στην πραγματικότητα, μπορείτε να το διαβάσετε και στο ίδιο το μπουκάλι, συνήθως σε ένα μικροσκοπικό κείμενο που όλοι παραμελούν. Οι εταιρείες υποχρεούνται να εξηγήσουν ότι η πηγή του νερού είναι ο κύριος δίαυλος ύδρευσης. Με αυτόν τον τρόπο το κόστος του νερού είναι πολύ λιγότερο από ό, τι πληρώνετε για αυτό!

1. Δεν είναι πραγματικά υγιές

Εκτός από τον κίνδυνο βακτηριδίων, υπάρχουν κοινές παρανοήσεις σχετικά με το νερό.

Οι επιχειρήσεις εμφιαλωμένου νερού θέλουν να προσελκύσουν τη νέα αγορά νέων και αθλητικών ανθρώπων. Έτσι, διαφημίζουν το εμφιαλωμένο νερό με διαφορετικές γεύσεις που προστίθενται σε αυτό, υποστηρίζοντας ότι «είναι πιο υγιεινό για εσάς» από άλλα ζαχαρούχα αναψυκτικά.

Λοιπόν, μερικές φορές αυτό το νερό μπορεί να περιέχει τόσο ζάχαρη όσο και ένα αναψυκτικό! Για να μην ξεγελιέστε από τη διαφήμιση, ελέγχετε πάντα τις πληροφορίες στην ετικέτα.

Διαβάστε περισσότερα
Αφήστε το σχόλιο σας:
True.gr