4 Πρώιμα Σημάδια – Καμπανάκια του Καρκίνου των Ωοθηκών που Κάθε Γυναίκα Πρέπει να Γνωρίζει. Το 4ο είναι ότι πιο Κλασικό.

Ο καρκίνος είναι μία από τις κύριες αιτίες θανάτου στον κόσμο και ευθύνεται για το 30% των θανάτων στον Καναδά. Ο καρκίνος των ωοθηκών υπολογίζεται πως είχε 2,800 νέες περιπτώσεις και 1,750 θανάτους στον Καναδά και 22,280 περιπτώσεις και 14,240 θανάτους στις ΗΠΑ το 2016.

Το να εντοπίσουμε νωρίς τα συμπτώματά του είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους να βελτιώσουμε το αποτέλεσμα της θεραπείας.

Τι είναι ο καρκίνος των ωοθηκών;

Ο καρκίνος των ωοθηκών συμβαίνει όταν τα κύτταρα από τις ωοθήκες αναπτύσσουν όγκους που γίνονται κακοήθεις. Αυτή η ασθένεια είναι ένας σιωπηλός δολοφόνος γιατί δεν εμφανίζει πολλά συμπτώματα και είναι γενικά δύσκολο να εντοπιστεί.

Επιστήμονες έχουν δείξει πως η έγκαιρη διάγνωση μπορεί να αυξήσει κατά πολύ τις πιθανότητες επιβίωσης, οπότε είναι σημαντικό να ακούμε το σώμα μας και να πηγαίνουμε τακτικά στον γιατρό.

Νέες έρευνες αποκαλύπτουν πως υπάρχουν σημάδια και συμπτώματα και στα πρώτα στάδια και οι γυναίκες θα πρέπει οπωσδήποτε να τα αναγνωρίζουν.

4 συμπτώματα που μπορεί να δείχνουν καρκίνο στις ωοθήκες:

Επίμονο φούσκωμα


Εάν νιώθετε συνεχώς φουσκωμένες (για πάνω από 3 εβδομάδες) ενώ παλιά δεν το παθαίνατε, αυτό θα μπορούσε να είναι ένα ανησυχητικό σημάδι.

Πόνο στην λεκάνη και την κοιλιά

Ενώ αυτό είναι συνηθισμένο στην περίοδο, ο επίμονος πόνος που μένει ακόμα και μετά το τέλος της περιόδου θα μπορούσε να είναι σύμπτωμα καρκίνου, ειδικά εάν είστε κοντά στην εμμηνόπαυση.

Δυσκολία στο να φάτε / νιώθετε εύκολα πως χορτάσατε


Εάν παρατηρήσετε σημαντική μείωση της όρεξης σας για πάνω από 3 εβδομάδες, μιλήστε στον γιατρό σας. Αυτό μπορεί να είναι σύμπτωμα πολλών ασθενειών του πεπτικού, αλλά θα μπορούσε να δείχνει και καρκίνο.

Αυξημένη ανάγκη για ούρηση

Εάν παρατηρήσετε πως πηγαίνετε πολύ συχνά στην τουαλέτα, παρά το ότι δεν πίνετε περισσότερα υγρά, αυτό θα μπορούσε να είναι ανησυχητικό σημάδι. Ειδικά εάν πήγατε στην τουαλέτα και μετά από 5 λεπτά θέλετε να πάτε ξανά.

Όλα αυτά τα συμπτώματα μπορούν εύκολα να μπερδευτούν για άλλες ασθένειες του πεπτικού. Εάν δείτε ότι τα βιώνετε ενώ παλιότερα δεν υπήρχαν, είναι καλό να παρατηρήσετε την ένταση και την συχνότητά τους. Εάν δεν φύγουν μέσα σε 3 εβδομάδες, κλείστε ένα ραντεβού με τον γιατρό σας.

Είναι σημαντικό να προσέχουμε την υγεία μας και να μπορούμε να αναγνωρίσουμε τα συμπτώματα τέτοιων θανάσιμων ασθενειών.

Credit: theheartysoul.com