4 Μεγάλα Μυστικά Από Μανάβηδες για να Διαλέξεις τον "Σωστό" Ανανά. Τα Φύλλα του "Λένε" Πολλά
Www.true.gr

4 Μεγάλα Μυστικά Από Μανάβηδες για να Διαλέξεις τον «Σωστό» Ανανά. Τα Φύλλα του «Λένε» Πολλά

Όταν πρόκειται για την επιλογή των φρούτων και των λαχανικών, δεν είναι όλα το ίδιο. Σε μερικές περιπτώσεις, η εξωτερική εμφάνιση ενός φρούτου δεν δείχνει τίποτα για το εσωτερικό του.

Κάποια φρούτα είναι εύκολο να τα κρίνεις με το άγγιγμα ή την οσμή. Ο ανανάς από την άλλη, είναι πολύ πιο δύσκολο να τον καταλάβεις.

Επειδή εξωτερικά περιβάλλεται από ένα σκληρό στρώμα και δεν είναι σαν τα φρούτα που συνηθίζουμε να τρώμε, είναι πιθανόν να μην ξέρουμε να αναγνωρίζουμε τα σημάδια.

Δείτε τι πρέπει να ξέρετε για να διαλέξετε τον τέλειο ανανά:

1. Εξετάστε το χρώμα.

Για αρχή, θέλετε έναν ανανά που να μην είναι εντελώς πράσινος. Το χρώμα που πρέπει να ψάχνετε είναι ένα όμορφο κίτρινο.


2. Κοιτάξτε τα φύλλα  

Ένα παλιό κόλπο λέει πως θα μπορούμε να βγάλουμε ένα από τα κεντρικά φύλλα του όταν είναι έτοιμος να φαγωθεί. Εάν δεν μπορεί να βγει κανένα φύλλο, τότε μάλλον δεν είναι ακόμα ώριμος.

Βέβαια, αν φεύγουν τα φύλλα του πολύ εύκολα, μάλλον αυτό σημαίνει πως έχει αρχίσει να χαλάει. Το ιδανικό είναι μία μέση κατάσταση.

3. Πιέστε τον ανανά 
Εάν ο ανανάς είναι υπερβολικά σκληρός από έξω, μάλλον κάπως έτσι θα είναι και μέσα. Θέλετε να μην είναι ούτε πολύ σκληρός, ούτε πολύ μαλακός και το δέρμα του να μην έχει ρυτίδες. Προσοχή να μην υπάρχουν σημεία που είναι υπερβολικά μαλακά.

4. Μυρίστε την βάση του  

Από όλες τις συμβουλές για να δείτε σε τι κατάσταση είναι ένας ανανάς, η μυρωδιά του είναι η πιο σημαντική. Για να κάνετε αυτό, γυρίστε τον ανανά ανάποδα και μυρίστε τον.

Όταν είναι ώριμος, θα βγάζει μία γλυκιά και ευχάριστη οσμή. Εάν δεν μυρίζει αρκετά, μάλλον δεν είναι ακόμα ώριμος. Από την άλλη, αν μυρίζει υπερβολικά γλυκά τότε πιθανώς να είναι πολύ αργά!

Η επιλογή του τέλειου ανανά δεν είναι εύκολη όταν δεν υπάρχει η αρκετή εμπειρία. Το σημαντικό όμως είναι διαλέγετε εκείνους που φαίνονται φρέσκοι, μυρίζουν ωραία και έχουν ωραία αίσθηση.

Πηγή

Διαβάστε περισσότερα
Αφήστε το σχόλιο σας:
True.gr