4 Εύκολες Συνταγές για Σπιτικά Σαμπουάν που θα Κάνουν τα Μαλλιά σου, πιο Απαλά και Λαμπερά από Ποτέ

Πλύντε τα μαλλιά σας με φυσικά σαμπουάν. Τα σαμπουάν του εμπορίου περιέχουν πολλά βλαβερά συστατικά των οποίων τα οφέλη είναι πολύ λιγότερα από τους κινδύνους.

Φτιάξτε ένα φυσικό σαμπουάν στο σπίτι, χωρίς αυτό να επηρεάσει τον μηνιαίο προϋπολογισμό σας. Είναι εύκολα στην παρασκευή και τα μαλλιά σας θα σας ευγνωμονούν.

Δείτε παρακάτω 4 υπέροχες συνταγές:

1.Σαμπουάν με ζελατίνη

Η ζελατίνη κάνει πολύ καλό στα μαλλιά επειδή περιέχει κολλαγόνο. Ανακατέψτε 1 κρόκο με 1 κ.σ βρώσιμη ζελατίνη. Ανακατέψτε αργά και μετά βάλτε το μείγμα σε βρεγμένα μαλλιά.

Αφήστε το για 5-10 λεπτά και μετά χτενίστε τα μαλλιά σας στο ντους με ζεστό νερό. Αυτό το μείγμα περιέχει πολλές πρωτεΐνης και τα μαλλιά σας θα λάμπουν.

2. Πλύντε τα ξηρά μαλλιά με αυγά 

Αυτή η συνταγή είναι τέλεια ενάντια στην πιτυρίδα. Ανακατέψτε τον κρόκο και το ασπράδι με μία μικρή ποσότητα ζεστού νερού. Βάλτε τον αφρό σε υγρά μαλλιά και πλύντε τα χωρίς σαπούνι.

Μετά ξεπλύντε με ζεστό νερό και στην συνέχεια πλύντε τα με νερό και ξύδι ( 1 κ.σ ξύδι σε 2 λίτρα νερό). Μπορείτε να ξεπλύνετε τα μαλλιά σας με τσάι, που θα τα κάνει να λάμπουν.

3. Συνταγή για σαμπουάν με μαγειρική σόδα 

1 κ.σ μαγειρική σόδα είναι αρκετή. Αρχικά, διαλύστε την σε 200 ml ζεστού νερού. Βάλτε το μείγμα πάνω σε υγρά μαλλιά, κάντε απαλό μασάζ κατά μήκος της τρίχας και ξεπλύντε.

Το να ξεπλύνετε με μηλόξιδο μετά την μαγειρική σόδα θα έχει ακόμα περισσότερα οφέλη για τα μαλλιά σας! Βάλτε 1 κ.σ ξύδι ή χυμό λεμονιού σε 2 λίτρα νερό.

4. Σαμπουάν με μουστάρδα – συνταγή ιδανική για λιπαρά μαλλιά.   

Πάρτε 1-2 κ.σ σκόνη μουστάρδας και διαλύστε την σε 1 λίτρο ζεστό νερό. Βάλτε το μείγμα στα μαλλιά σας και κάντε μασάζ. Εάν νιώθετε κάψιμο – μην τα ξεπλύνετε αμέσως. Αυτό θα κάνει την ροή του αίματος να αυξηθεί στο δέρμα του κεφαλιού και θα βοηθήσει την ανάπτυξη των τριχών. Μετά από μερικά λεπτά, ξεπλύντε με άφθονο νερό.

Αυτό το σαμπουάν είναι ιδανικό για λιπαρά μαλλιά, θρέφει τις νέες τρίχες, αυξάνει τον όγκο και μειώνει την τριχόπτωση.

Πώς σας φάνηκαν αυτές οι συνταγές; Ποια θα δοκιμάζατε;

Πηγή