Δάσκαλοι ανάγκασαν 5χρονο κορίτσι με αλωπεκία να βγάλει την περούκα του κατά τη διάρκεια του μαθήματος
Www.true.gr

Δάσκαλοι ανάγκασαν 5χρονο κορίτσι με αλωπεκία να βγάλει την περούκα του κατά τη διάρκεια του μαθήματος

Ένα πεντάχρονο κορίτσι που πάσχει από αλωπεκία αναγκάστηκε να αφαιρέσει την περούκα της κατά τη διάρκεια ενός μαθήματος της, διότι «παραβίασε τους κανόνες για υγιεινής και ασφάλειας».

Η Apryl Corbett ένιωσε ταπεινωμένη όταν οι δάσκαλοί της την ανάγκαζαν να τη βγάλει, υποστηρίζοντας ότι αν γλιστρούσε, θα αποτελούσε κίνδυνο για τους συμμαθητές της.

Η μητέρα της, Lianne, ήταν έξαλλη, αφού είχε αγοράσει την περούκα στην κόρη της επειδή την χλεύαζαν οι συνομήλικοί της λόγω των φαλακρών σημείων που είχε στο κεφάλι της.

Η Apryl πάσχει από γυροειδή αλωπεκία, η οποία προκαλεί απώλεια μέρους ή όλων των τριχών από το τριχωτό της κεφαλής.
Η μητέρα της είπε ότι αγόρασε στην Apryl την περούκα όταν οι συμμαθητές της άρχισαν να την κοροϊδεύουν και οι δασκάλοι της της είπαν ότι απαγορεύεται να φοράει καπέλο.

Η 27 χρονη μητέρα από τη Μέρσεϊσαϊντ δήλωσε: “Προσπαθούσαν να μου πουν ότι η μικρή ήταν πιο χαρούμενη χωρίς την περούκα,” αναφέρει στη The Sun.

Και πρόσθεσε: “Αλλά όταν ήρθε στο σπίτι μου είπε ότι ήταν πολύ λυπημένη επειδή δεν ήθελε να δουν οι υπόλοιποι τα μαλλιά της. Ήταν τόσο χαμογελαστή όταν φορούσε την περούκα. Είχε το μεγαλύτερο χαμόγελο στο πρόσωπό της.”


Η Lianne Corbett, η οποία πάσχει επίσης από την κατάσταση αυτή, παρατήρησε τα κενά στο κεφάλι της κόρης της πριν από περίπου ένα χρόνο, αλλά αποφάσισε να μην της πει τίποτα.


Η κατάσταση της όμως επιδεινώθηκε και λόγω του μπούλινγκ που δεχόταν από τους συμμαθητές της, κι έτσι αναγκαζόταν να φοράει καπέλο από τότε που επέστρεψε στο σχολείο μετά τις γιορτές των Χριστουγέννων.Οι δάσκαλοι της είπαν ότι η περούκα δεν είναι «σχολική στολή», υποστηρίζει η κα Corbett, και αρνούνταν να την αφήσουν να τη φοράει, αν και ενημερώθηκαν για την κατάστασή της.

Η μόνη τους δικαιολογία ήταν πως τα παιδιά με καρκίνο έχουν αποδεχτεί την κατάστασή τους και δεν έχουν πρόβλημα με την εμφάνισή τους.

Σίγουρα το να είσαι ο εαυτός σου και να νιώθεις καλά είναι το παν. Αλλά δεν μπορείς να απαιτείς από κάποιον να νιώθει έτσι, ειδικά από ένα παιδί.

Όταν έχεις την ιδιότητα του δασκάλου, όμως, οφείλεις να αντιμετωπίζεις το κάθε παιδί με τρόπο ξεχωριστό. Να είσαι δίπλα του και να το κάνεις να αισθάνεται όμορφα. Να κάνεις τα πάντα για να χαμογελάει, ακόμα κι αν χρειαστεί να κάνεις τον καραγκιόζη. Να είσαι το πρότυπό του στη ζωή. Να είσαι ο δάσκαλός του με όλη τη σημασία της λέξεως.

πηγή: newsitamea.gr

Διαβάστε περισσότερα
Αφήστε το σχόλιο σας:
True.gr