Ένας 25χρονος άνδρας, θέλοντας να εντυπωσιάσει την κοπέλα που συνόδευε, προσποιήθηκε ότι είχε σοβαρής μορφής αλλεργία στο κρεμμύδι με το σκεπτικό ότι με αυτόν τον τρόπο θα του έφτιαχναν φρέσκο γουακαμόλε.

Της: Έπη Τρίμη

Είχε ακούσει ότι αν παραγγείλει τηγανητές πατάτες χωρίς αλάτι -ή κάτι ανάλογο τέλος πάντων- θα του σέρβιραν την παραγγελία του πιο φρέσκια απ’ ότι σε άλλους πελάτες οπότε είπε να δοκιμάσει κάτι ανάλογο με το γουακαμόλε (σ.σ μεξικάνικη σάλτσα με βάση το αβοκάντο). Έτσι, ενημέρωσε τη σερβιτόρα για την υποτιθέμενη αλλεργία ωστόσο, παρέλειψε να ενημερώσει με τη σειρά της τον σεφ. Αποτέλεσμα; Από το γεύμα του δεν αφαιρέθηκε το κρεμμύδι και ξεκίνησε να τρώει.

«Όταν σερβιρίστηκε το πιάτο μου, έφαγα 2-3 μπουκιές και ξαφνικά η σερβιτόρα ήρθε στο τραπέζι πανικόβλητη λέγοντάς μου ότι το φαγητό περιέχει κρεμμύδια. Νόμιζε ότι ήταν λάθος της-αν η αλλεργία ήταν πραγματική, όντως θα ήταν- που δεν ενημέρωσε τους σεφ. Δεν ήξερα πώς να αντιδράσω οπότε απλά, έφτυσα το φαγητό στο πιάτο μου. Στη συνέχεια ήρθε και ο προϊστάμενός της ο οποίος ρωτώντας τι συνέβη και του εξήγησα», λέει ο George Costanza.

Ο manager του εστιατορίου απολογήθηκε για το περιστατικό και τον ρώτησε αν πρέπει να καλέσει ασθενοφόρο. Δε δεχόταν αρνητική απάντηση και τον μετέφερε ο ίδιος στο νοσοκομείο ώστε να βεβαιωθεί ότι είναι εντάξει.

Ο νεαρός-αν και υγιέστατος- αναγκάστηκε να πληρώσει 500 δολάρια σε έξοδα νοσηλείας και αυτό γιατί «απλά» προσποιήθηκε ότι ήταν αλλεργικός. «Είπα στη φίλη μου τι συνέβη και μου απάντησε ότι είμαι μαλ@κ@ς. Έμαθα το μάθημά μου και σίγουρα δεν πρόκειται να επαναλάβω κάτι τέτοιο», έγραψε ο νεαρός.

Η αλήθεια είναι πως παρά τα οφέλη τους τα κρεμμύδια πρέπει να αποφεύγονται από άτομα που πάσχουν από έλκη στομάχου και δωδεκαδακτύλου.