18 Περίεργα Παραδοσιακά Νυφικά Φορέματα Από Όλο Τον Κόσμο. Της Αιθιοπίας είναι το πιο όμορφο

Τα σημερινά κλασικά νυφικά έγιναν δημοφιλή μόνο τον 19ο αιώνα, χάρη στη Βασίλισσα Βικτώρια. Ήταν η πρώτη γυναίκα που φορούσε λευκή νυφική τουαλέτα. Πριν από αυτήν, οι γυναίκες επέλεγαν ένα παραδοσιακό ένδυμα ή ένα φόρεμα που να ταιριάζει στη μόδα της εποχής.
Τώρα είναι σπάνιο να βρείτε ένα νυφικό που δεν είναι λευκό. Ωστόσο, σε ορισμένους πολιτισμούς, ειδικά στην Ασία και την Αφρική, τα νεαρά ζευγάρια εξακολουθούν να προτιμούν την παραδοσιακή ενδυμασία γάμου.

Ιαπωνία

Σε ιαπωνικούς γάμους, οι νύφες φορούν συχνά δύο ή περισσότερα φορέματα σε όλη την τελετή – λευκό και κόκκινο.

Γκάνα

Οι παραδοσιακοί γάμοι είναι πολύ πολύχρωμοι. Τα σχέδια των εθνικών ενδυμάτων τους διαφέρουν ανάλογα με τα χρώματα και τα σχέδια. Κάθε οικογένεια έχει το δικό της ύφασμα.

Ρουμανία

Σήμερα, η συντριπτική πλειονότητα των νέων Ρουμάνων προτιμούν τους γάμους με μοντέρνο στυλ. Ωστόσο, οι παραδοσιακές τελετές μπορούν ακόμα να γίνουν σε πιο απομακρυσμένες περιοχές. Αν και η Ρουμανία δεν είναι μεγάλη, κάθε μία από τις περιφέρειές της έχει τις δικές της γαμήλιες στολές.

 

Γκόρα (Κοσσυφοπέδιο)

 

 

Φυλή Σάμι, Βόρεια Ευρώπη

Οι Σάμι είναι οι αυτόχθονες που ζουν στη Λαπωνία. Τα παραδοσιακά φορέματα τους μπορούν να σας πουν πολλά για τους ιδιοκτήτες τους. Για παράδειγμα, τα τετράγωνα κουμπιά σημαίνουν ότι το άτομο είναι παντρεμένο, ενώ οι ελεύθεροι φορούν ζώνες με στρογγυλά κουμπιά.

Σρι Λάνκα

Η νύφη γίνεται συχνά το κέντρο της προσοχής στην ημέρα του γάμου της. Ωστόσο, αν βρεθείτε σε ένα παραδοσιακό γάμο της Σρι Λάνκα, πιθανότατα δεν θα μπορείτε να πάρετε τα μάτια σας από το γαμπρό.

Ινδία

Κόκκινο ή ροζ νυφικό είναι το παραδοσιακό ένδυμα της επιλογής για νύφες στον ινδικό πολιτισμό. Στις βόρειες περιοχές, οι έγγαμες γυναίκες έχουν παραδοσιακά μια κόκκινη κουκκίδα στο κέντρο του μετώπου τους.

Σκωτία

Στη Σκωτία, ο γαμπρός φοράει παραδοσιακά το kilt της φυλής του. Μετά τη γαμήλια τελετή, ο γαμπρός βάζει ένα σάλι διακοσμημένο με τα χρώματα της φυλής γύρω από τους ώμους της νύφης του για να συμβολίσει τη συμμετοχή της στη νέα οικογένειά της.

Πακιστάν

Αν και το Πακιστάν είναι ένα ισλαμικό έθνος, οι παραδόσεις του έχουν πολλά κοινά με τα ινδικά έθιμα. Σχεδιάσμένα περίπλοκα σχέδια χήνας στα χέρια της νύφης και φορώντας ένα κόκκινο νυφικό είναι τα πιο δημοφιλή από αυτά.

Αιθιοπία

Αυτό μπορεί να σας εκπλήξει, αλλά η Αιθιοπία είναι η μόνη χώρα στην Αφρική όπου ο Χριστιανισμός είναι η επίσημη θρησκεία. Η πλειοψηφία των Αιθιόπων ανήκει στην Ορθόδοξη Εκκλησία της Αιθιοπίας. Γι ‘αυτό η γαμήλια τελετή μοιάζει με εκείνη των Ελλήνων ή Ρώσων.

Ινδονησία

Οι ινδονήσιοι γάμοι μπορεί να διαφέρουν πολύ από νησί σε νησί. Με περισσότερες από 300 εθνοτικές ομάδες και 6 μεγάλες θρησκείες, αυτή η χώρα είναι ένα σταυροδρόμι διαφόρων πολιτισμών και πολιτισμών.

Κίνα

Παραδοσιακά νυφικά στην Κίνα είναι τα κόκκινα. Σε αυτή τη χώρα, το λευκό χρώμα συμβολίζει το πένθος και τοις κηδείες. Μετά το γάμο, ο γαμπρός απομακρύνει το κόκκινο πέπλο από το κεφάλι της νύφης.

Χαβάη

Σε παραδοσιακούς γάμους της Χαβάης, ο γαμπρός φοράει λευκά. Σχεδόν όλοι όσοι παντρεύονται εδώ περιλαμβάνουν τις γιρλάντες λουλουδιών ως μέρος της γαμήλιας τελετής. Και οι νύφες κοσμούν συχνά τα μαλλιά τους με φρέσκα λουλούδια.

Μαλαισία

Στη Μαλαισία, οι περισσότερες γαμήλιες τελετές κρατάνε από τη μουσουλμανική παράδοση. Οι νύφες συχνά επιλέγουν ένα νυφικό με αποχρώσεις μοβ, βιολετί ή κρέμ.

Εβραίοι τη Υεμένης

Οι περισσότερες εβραϊκές κοινότητες δεν έχουν ειδικά γαμήλια ρούχα. Αλλά οι Εβραίοι της Υεμένης είναι η εξαίρεση σε αυτόν τον κανόνα. Τα κορίτσια εδώ συνήθως παντρεύονται ντυμένα με ειδικές στολές, οι οποίες κληρονομούνται από τους προγόνους τους.

Νότια Κορέα

Οι παραδοσιακοί γάμοι γίνονται όλο και πιο δημοφιλείς στη Νότια Κορέα. Σύμφωνα με την αρχαία παράδοση, ο γαμπρός πρέπει να κουβαλήσει τη γυναίκα του γύρω από το τραπέζι στην πλάτη του. Αυτό συμβολίζει ότι η νύφη μπορεί να βασιστεί στον σύζυγό της.

Νορβηγία

Στη Νορβηγία, είναι συχνό να φορούν bunad , μια παραδοσιακή νορβηγική φορεσιά, για ειδικές περιστάσεις όπως γάμους και βαφτίσεις.

Μπαλί, Ινδονησία

Οι μπαλινέζικοι γάμοι θα σας μαγέψουν σίγουρα με τον πλούτο και την μεγαλοπρέπεια τους. Τα παραδοσιακά ρούχα για γάμο περιλαμβάνουν πολλές περίπλοκες λεπτομέρειες. Επιπλέον, κατά τη διάρκεια της τελετής, τόσο ο γαμπρός όσο και η νύφη φορούν συνήθως χρυσά στέμματα στα κεφάλια τους.

Νιγηρία

Οι νιγηριανές νύφες συχνά επιλέγουν φωτεινά γαμήλια ρούχα και φορούν Gele, μια νιγηριανή τιάρα. Ωστόσο, οι γαμπροί εδώ δεν φαίνονται λιγότερο κομψοί από τις γυναίκες.