17χρονη έπεσε από Αεροπλάνο που πετούσε στα 10,000 πόδια. Δείτε ΠΩΣ κατάφερε να επιβιώσει και δεν θα το Πιστεύετε!
Www.true.gr

17χρονη έπεσε από Αεροπλάνο που πετούσε στα 10,000 πόδια. Δείτε ΠΩΣ κατάφερε να επιβιώσει και δεν θα το Πιστεύετε!

Πάρτε μερικά λεπτά και θυμηθείτε την ζωή σας όταν ήσασταν μόλις 17. Ποιο ήταν το μεγαλύτερο πρόβλημα στην ζωή σας; Πιθανώς κάποιος συμμαθητής που δεν σας έδινε σημασία ή το τεστ στα μαθηματικά που ήθελε πολύ διάβασμα.

Λίγοι άνθρωποι στην ηλικία αυτή έχουν να αντιμετωπίσουν πραγματικά δύσκολες καταστάσεις και αυτό ακριβώς κάνει την ιστορία της Juliane Koepcke τόσο εκπληκτική.

Η οικογένεια της Koepcke είναι από την Γερμανία αλλά είχαν μετακομίσει στο Περού, όπου και οι δυο γονείς της δούλευαν ως ζωολόγοι. Η Juliane και η μητέρα της ταξίδευαν από την Λίμα, όπου πήγαινε σχολείο, στο Pucallpa για να βρουν τον πατέρα τους.

Ήταν μία νύχτα με καταιγίδα και η εταιρία με την οποία ταξίδευαν, Lansa, είχε πολύ κακή φήμη όσον αφορούσε την ασφάλεια, αλλά το ρίσκαραν γιατί ήθελαν οπωσδήποτε να βρεθούν όλοι μαζί για να γιορτάσουν τα Χριστούγεννα.

Στη μέση της πτήσης, ένας κεραυνός χτύπησε τη δεξιά πτέρυγα του αεροπλάνου. «Πέφταμε κατευθείαν κάτω», λέει η Koepcke χρόνια αργότερα στο CNN. «Χριστουγεννιάτικα δώρα πετούσαν τριγύρω και άκουγα τους ανθρώπους να ουρλιάζουν».

«Ξαφνικά επικράτησε απόλυτη σιωπή. Το αεροπλάνο είχε φύγει και εγώ βρισκόμουν στον αέρα. Πετούσα και περιστρεφόμουν στον αέρα και έβλεπα το δάσος να περιστρέφεται κάτω από μένα». Το αεροπλάνο ήταν 10.000 πόδια πάνω από τη ζούγκλα του Αμαζονίου όταν έπεσε η αστραπή και η Koepcke διάνυσε ολόκληρη την απόσταση δεμένη μαζί με όλη τη σειρά καθισμάτων της.
Οι ειδικοί λένε ότι η έλξη που προκλήθηκε από τα καθίσματα και τα χοντρά, φυλλώδη δέντρα στα οποία έπεσε, είναι αυτά που της έσωσαν τη ζωή. Επέζησε από τη συντριβή έχοντας μόνο ένα σπασμένο ώμο, ένα κόψιμο στο χέρι της και ένα πρησμένο μάτι.

Κατάφερε να επιβιώσει από τη συντριβή, όμως η Koepcke έπρεπε τώρα να επιβιώσει και μόνη της στη ζούγκλα.

Το πρώτο πράγμα που έκανε, ήταν να ψάξει για τη μητέρα της, Maria, που καθόταν δίπλα της. Πρέπει να είχε ξεφύγει από το κάθισμά της επειδή η Koepcke δεν τη βρήκε ποτέ. Βρήκε μια σακούλα με καραμέλες, η οποία ήταν το μόνο της φαγητό για τις επόμενες 10 ημέρες που έψαχνε για βοήθεια.

Ο πατέρας της, της είχε διδάξει μερικά κόλπα επιβίωσης και έτσι τα εφάρμοσε για να σώσει τη ζωή της. Ήξερε από τις συμβουλές του ότι έπρεπε να ακολουθήσει κάποιο ρέμα, για να οδηγηθεί σε κάποιο χωριό ή κατασκήνωση και να βρει καθαρό νερό για να έχει να πίνει.

Περπατούσε και έπεφτε για μέρες, χωρίς ύπνο τη νύχτα, επειδή τα σταθερά τσιμπήματα εντόμων την κρατούσαν ξύπνια. Επίσης, διέσχιζε μονοπάτια με πιράνχα και κροκόδειλους, αλλά ευτυχώς θυμόταν τα μαθήματα βιολογίας των γονιών της.


«Μερικές φορές έβλεπα κάποιον κροκόδειλο που βουτούσε στο νερό να έρχεται προς τα μένα, αλλά δεν φοβόμουν», είπε. «Ήξερα ότι οι κροκόδειλοι δεν τείνουν να επιτίθονται στους ανθρώπους».

Μετά από 9 ημέρες στο ρέμα, η Koepcke μπήκε σε μια βάρκα. Χρησιμοποιώντας άλλο ένα μάθημα από τον πατέρα της, ψέκασε το μολυσμένο χέρι της με βενζίνη για να το απολυμάνει και να καθαρίσει τα παράσιτα.

Την επόμενη μέρα, την βρήκαν δίπλα στη βάρκα και την πήραν σε ασφαλές μέρος. Η Koepcke και ο πατέρας της επέστρεψαν στη Γερμανία, αλλά αργότερα έγινε βιολόγος και επέστρεψε στο Περού.

Όταν θυμάται την απίστευτη ιστορία της χρόνια μετά, η Koepcke λέει ότι το χειρότερο μέρος της εμπειρίας δεν ήταν ο συνεχής κίνδυνος, αλλά η ενοχή της που θεωρούσε ότι ήταν η μόνη επιζών από το αεροπλάνο.

«Είχα εφιάλτες για μεγάλο χρονικό διάστημα και φυσικά η θλίψη για το θάνατο της μητέρας μου και των άλλων ανθρώπων επανέρχονταν ξανά και ξανά. Η σκέψη γιατί να είμαι η μόνη επιζών, θα με στοιχειώνει για πάντα».

Πηγή

Διαβάστε περισσότερα
Αφήστε το σχόλιο σας:
True.gr