17 καταστάσεις που έκαναν και μετάνιωσαν όσοι μεγάλωσαν. Αλλάξτε τα Πριν να είναι αργά και για εσάς

 Όταν είστε νέοι, μάλλον αισθάνεστε σαν να έχετε όλη σας τη ζωή μπροστά σας. Αλλά πριν το καταλάβετε, είστε 90 ετών και κάθεστε σε μια κουνιστή καρέκλα και αναρωτιέστε πώς πέρασε η ζωή σας. Ο χρόνος κυλάει χωρίς να το καταλαβαίνουμε και η σπατάλη μιας στιγμής μπορεί να είναι τραγική.

Τουλάχιστον, αυτό θα σας πουν οι περισσότεροι ηλικιωμένοι. Μάθετε από την εμπειρία τους. Εδώ είναι 17 πράγματα που πιθανότατα θα μετανιώσετε όταν έχετε μεγαλώσει (ξεκινήστε λοιπόν να κάνετε αλλαγές τώρα!).

1. Αναβάλλετε ταξίδια

«Δεν μπορώ να αναβάλλω τη δουλειά μου» ή «Θα πάμε στην Ευρώπη όταν μεγαλώσουν τα παιδιά και θα φύγουν για σπουδές». Ποτέ δεν ξέρετε πως θα εξελιχθεί η ζωή και αν μπορείτε να ταξιδέψετε τώρα, κάντε το! Η αναβολή τους σημαίνει ότι ίσως δεν συμβεί ποτέ, και το ταξίδι είναι μία από τις πιο συναρπαστικές εμπειρίες στη ζωή.

2. Παραμελείτε την φροντίδα του δέρματος

Πείτε το τώρα μαζί μας: Ρυτίδες! Όταν είστε νέοι, το να έχετε ένα ωραίο χάλκινο μαύρισμα είναι σημαντικό ιδιαίτερα για πολλές γυναίκες, αλλά μάθετε από την εμπειρία ανθρώπων πολύ μεγαλύτερων από σας: χρησιμοποιήστε αντηλιακή προστασία. Επενδύστε σε μια κρέμα δέρματος. Κάντε εξετάσεις για το δέρμα σας.

3. Κρατάτε μνησικακίες πολύ καιρό

Έχετε τη δυνατότητα να θυμώνετε και να κρατάτε μνησικακίες. Αλλά να τις κρατάτε για χρόνια; Πολλοί ηλικιωμένοι άνθρωποι θα σας πουν ότι η σπατάλη ενέργειας δεν αξίζει τον κόπο. Συγχωρήστε, ξεχάστε και προχωρήστε.

4. Αποφεύγετε τον οδοντίατρο

Πόσες φορές αναβάλλετε το ραντεβού για τον οδοντίατρο; Η στοματική υγιεινή είναι κάτι που σε όλους αρέσει να αγνοούμε, αλλά όταν γερνάτε και τα δόντια και η υγεία των ούλων σας φθίνει, πραγματικά θα το μετανιώσετε.

5. Αποφεύγετε την άσκηση

Η αλήθεια είναι ότι η άσκηση σας κάνει να αισθάνεστε καλύτερα, όχι χειρότερα. Οι ηλικιωμένοι λένε απλά να το κάνετε και να σταματήσετε να διαμαρτύρεστε.

6. Εργάζεστε υπερβολικά

Είναι υπέροχο εάν έχετε μια σταδιοδρομία που δουλέψατε σκληρά για να αποκτήσετε και είστε υπερήφανοι, αλλά αν εργάζεστε πάρα πολύ και στερείστε άλλες χαρές στη ζωή δεν κάνει καλό σε κανέναν.

7. Δεν κοπιάζετε

Στην άλλη άκρη του φάσματος, δεν πρέπει όλα να σας έρχονται εύκολα. Δουλέψτε σκληρά, σε λογικό βαθμό, και να είστε περήφανοι για αυτό.

8. Δεν ξοδεύετε αρκετό χρόνο με την οικογένεια

Οι περισσότεροι από εμάς πιστεύουμε ότι είμαστε πολύ απασχολημένοι για να περάσουμε ποιοτικό χρόνο με τους αγαπημένους μας, αλλά αν δεν το κάνουμε αυτό, τότε για τι είναι πραγματικά η ζωή;

9. Φοβάστε να ξοδέψετε χρήματα

Εάν θέλετε να αφήσετε μια πλούσια κληρονομιά στους αγαπημένους σας, αυτό είναι υπέροχο. Αλλά οι περισσότεροι ηλικιωμένοι λένε ότι εύχονται να μην ήταν τόσο τσιγκούνηδες και να απολάμβαναν πράγματα με τα χρήματά τους λίγο περισσότερο.

10. Δεν είστε αρκετά ευγνώμονες

Είναι εύκολο να δούμε τα πράγματα που δεν έχετε, αλλά η ευγνωμοσύνη σας για τα πράγματα που έχετε είναι πολύ πιο σημαντική. Ακόμα κι αν είναι φαινομενικά «μικρά» πράγματα, πάντα να μετράτε τις ευλογίες σας.

11. Βλέπετε περισσότερη τηλεόραση παρά διαβάζετε βιβλία

Σίγουρα η ενεργοποίηση της τηλεόρασης απαιτεί λιγότερη προσπάθεια από το να διαβάσετε ένα βιβλίο, αλλά εάν δεν έχετε χαθεί μέσα σε σελίδες ενός βιβλίου, δεν ξέρετε τι χάνετε.

12. Κρατιέστε σε κακές φιλίες

Έχετε έναν φίλο που σας προσφέρει ένα περίεργο αίσθημα όλη την ώρα … αλλά συνεχίζετε να προσπαθείτε να μείνετε σε επαφή μαζί του ούτως ή άλλως; Οι μεγαλύτεροι, λένε ότι δεν αξίζει τον κόπο. Αφήστε τους να φύγουν. Είστε καλύτερα χωρίς αυτούς.

13. Δεν κρατάτε επαφές με καλούς φίλους

Από την άλλη πλευρά, ήσασταν πολύ απασχολημένοι για φιλίες; Ένα καλός κοινωνικός κύκλος είναι βασικό και η απόρριψη μιας αξιοπρεπούς φιλίας για ουσιαστικά κανένα σοβαρό λόγο έχει σίγουρα τα μειονεκτήματά της.

14. Δεν κάνετε εθελοντισμό

Υπάρχει πράγματι η επιστήμη που λέει ότι αν προσφέρουμε κάτι εθελοντικά μας κάνει να νιώθουμε πιο ευτυχισμένοι, πιο ευγνώμονες και πιο ενθουσιασμένοι για τη ζωή. Αν ποτέ δεν έχετε προσφέρει εθελοντικά για ένα καλό σκοπό, μπορεί να χάσετε αυτά τα συναισθήματα.

15. Νοιάζεστε υπερβολικά για το τι νομίζουν οι άλλοι

Ποιος νοιάζεται τι λένε οι άλλοι, εφ ‘όσον εσείς είστε ευτυχισμένοι; Απλά δεν αξίζει τον κόπο!

16. Φοβάστε την αλλαγή

Μισείτε τη δουλειά σας, ζείτε σε μια περιοχή μόνο και μόνο επειδή είναι βολικό. Φοράτε ακόμα και αυτό το πουλόβερ που δεν σας αρέσει. Απαλλαγείτε από όλα. Μερικές φορές συσχετίζουμε την αλλαγή με κάτι κακό, αλλά συχνά βγαίνει κάτι καλό μέσα από αυτό.

17. Ανησυχείτε πάρα πολύ για το μέλλον

Όλοι ανησυχούμε για το τι πρόκειται να έρθει, αλλά είναι σημαντικό να ζείτε το παρόν όσο μπορείτε. Ζήστε τη στιγμή.