17 χρόνια πριν -Σμαράγδα Καρύδη και Χριστόφορος Παπακαλιάτης σε ένα σπάνιο κλικ στο Ζάππειο
Www.true.gr

17 χρόνια πριν -Σμαράγδα Καρύδη και Χριστόφορος Παπακαλιάτης σε ένα σπάνιο κλικ στο Ζάππειο

Μια φωτογραφία μπορεί να γίνει η τέλεια αποτύπωση μιας εποχής.

Να κρατήσει ζωντανή μια ιστορία που ίσως δύσκολα θα μπορέσει ποτέ να αποδοθεί με λέξεις. Έτσι, ένας φωτογράφος μπορεί να φυλά στο αρχείο του έναν ανεκτίμητο θησαυρό αναμνήσεων: στιγμές από την ζωή των προσώπων που φωτογράφισε, που ίσως ούτε οι ίδιοι να μην θυμούνται στο πέρασμα του χρόνου.

Από τον φακό του Γιώργου Καλφαμανώλη έχουν περάσει πρόσωπα-κομμάτι της ιστορίας του πολιτισμού και της βιομηχανίας του θεάματος στην Ελλάδα.

Ο «μέτρ» της φωτογραφίας, στα σχεδόν 30 χρόνια της καριέρας του, απαθανάτισε την ομορφιά, την γοητεία, την απλότητα και την εκκεντρικότητα δημοφιλών προσώπων που ακόμα κεντρίζουν το ενδιαφέρον με τα βήματά τους. Σε τηλεόραση, θέατρο, κινηματογράφο, τραγούδι, τηλεπαρουσίαση.


Μια φωτογραφία του Γιώργου Καλφαμανώλη που μοιράστηκε από τον ίδιο στον λογαριασμό του στο Instagram μας γυρίζει πίσω, σχεδόν δύο δεκαετίες πριν. Συγκεκριμένα στο 2002.

Η Σμαράγδα Καρύδη και ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης αφήνονται στην έμπειρη φωτογραφική ματιά του.

Βρίσκονται στο Ζάππειο (την χρονιά που η Σμαράγδα Καρύδη πρωταγωνιστεί στη σειρά «Αχ και να ξερες» και ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης υπογράφει το σενάριο της τηλεταινίας «Τρεις Ευχές» -μια χρονιά μετά θα σημείωνε τεράστια επιτυχία με την σειρά «Κλείσε τα μάτια») και το «πορτρέτο» τους μπαίνει στο αρχείο του φωτογράφου για πάντα.


Η φιλία των δύο ηθοποιών κρατά χρόνια: μπορεί η ζωή και των δύο να έχει αλλάξει πολύ από τότε, αλλά υπάρχει κάτι που παραμένει ανέπαφο από τον χρόνο. Η ζεστή τους σχέση.

πηγή: bovary.gr

Διαβάστε περισσότερα
Αφήστε το σχόλιο σας:
True.gr