Καρκίνοι, πληροφορίες και μυστικά. Πώς θα κερδίσεις έναν Καρκίνο; Τι δώρο πρέπει να του πάρεις για να σε λατρέψει το 4ο ζώδιο; Ποιο είναι το πιο σκοτεινό μυστικό του και ποιο το μεγαλύτερο προτέρημά του; Αποκαλύπτουμε όλα τα μικρά και τα μεγάλα μυστικά του Καρκίνου και τα παρουσιάζουμε σε μια λίστα…

Αν θέλεις να μην χάσεις έναν Καρκίνο: δώσ’ του ασφάλεια. Αν νιώθεις ότι έχει ξεχωριστή θέση στη ζωή σου, δείξ’ του το κι αν νιώθεις ότι τον λατρεύεις, πες το! Θέλει να σ’ ακούει να το λες και να το νιώθει, γιατί είναι σημαντικά ανασφαλής.

Αυτό που μπορεί να τον σκοτώσει είναι: η ανία. Δεν αντέχει να βαριέται και να κάνει οτιδήποτε -από σφουγγάρισμα έως σχέση- με μισή καρδιά. Γενικά τα ημίμετρα δεν είναι καθόλου του τύπου του!

Αν ένα πράγμα μπορεί να τον εξοργίσει είναι: το να λογομαχεί με μη σοβαρούς συνομιλητές. Οι ανακρίβειες, η ημιμάθεια και η έλλειψη σταθερότητας στις απόψεις μπορεί να τον τρελαίνουν, γι’ αυτό… μέτρα τα λόγια σου, όταν είσαι μαζί του.

Η μόνη στιγμή που δεν δρα βάσει συναισθήματος είναι: όταν του έχεις φερθεί άσχημα. Ξέρουμε: λέγονται πολλά για την ευαισθησία και τον συναισθηματισμό τους, αλλά, πιστέψτε μας, αν θυμώσουν και πληγωθούν, είναι κάθε άλλο παρά «προβατάκια».

Το ιδανικό δώρο για έναν Καρκίνο είναι: κάτι συλλεκτικό, κάτι πολύ προσωπικό ή κάτι σαν ενθύμιο. Γενικώς τα υλικά αγαθά δεν τον πολυαπασχολούν, γι’ αυτό ένα δώρο όπως μια συλλογή από τραγούδια ή ένα παιχνίδι που θα του θυμίσει την παιδική του ηλικία θα τον κάνει πολύ χαρούμενο!

Αυτό που τον φέρνει σε αμηχανία είναι: το να συγκεντρώνει πάνω του όλα τα βλέμματα. Δεν απολαμβάνει καθόλου το να είναι το επίκεντρο της προσοχής. Είναι ντροπαλός και ταπεινός, γι’ αυτό μην του κάνετε τη ζωή δύσκολη!

Ευτυχισμένο τον κάνει: η οικογένεια, οι φίλοι, το καλό φαγητό και η οικονομική σταθερότητα.

Καρκίνοι : Το μεγαλύτερο ελάττωμά του, η υπερευαισθησία του
Το μεγαλύτερο ελάττωμά του είναι: η υπερευαισθησία του. Μπορεί να βρει συγκλονιστικά θλιβερό κάτι που εσύ αντιμετωπίζεις με παγερή αδιαφορία. Αυτό δεν είναι το πρόβλημα. Το πρόβλημα είναι ότι θα κλάψει. Πολύ. Και συχνά. Κι ίσως πάνω σου.

Το σπουδαιότερο προτέρημά του είναι: η υπερευαισθησία του. Γιατί, ναι, μπορεί να τον κάνει κάπως… κλαψιάρη (συγγνώμη, καρκινάκια), αλλά τον κάνει και φοβερά τρυφερό και δοτικό, έτοιμο να αγαπήσει άνευ όρων.

Το μεγαλύτερο καθημερινό του βάσανο είναι: η αϋπνία. Σκέφτεται ασταμάτητα για τους πάντες και τα πάντα και, πολύ συχνά, δεν μπορεί να κλείσει μάτι το βράδυ απ’ τον χείμαρρο σκέψεων που κατακλύζουν το μυαλό του.

Για να τον κερδίσεις πρέπει: να τον κάνεις να γελάσει. Δεν υπάρχει τίποτα που να εκτιμά περισσότερο σ’ έναν φίλο αλλά και σ’ έναν ερωτικό σύντροφο απ’ το χιούμορ.

Στο κρεβάτι του αρέσει: να παίζει παιχνίδια εξουσίας –συνήθως με τον εαυτό του να είναι «υπό». Δεν λέμε άλλα.

Το ζώδιο που γίνεται ο καλύτερος φίλος του είναι: ο Ταύρος. Είναι τρυφερός, αγαπησιάρης και φοβερά δοτικός και μπορεί να δώσει στον Καρκίνο ό,τι ακριβώς χρειάζεται για να νιώθει συναισθηματικά ασφαλής και ισορροπημένος.

Ό,τι πιο πολύτιμο έχει, είναι: οι αναμνήσεις του. Το είπαμε και πριν: ο Καρκίνος δεν είναι υλιστής. Αγαπάει τις σκέψεις, τις ιδέες, τις σχέσεις και τα συναισθήματα και του αρέσει να κάνει μεγάλες βουτιές στο παρελθόν.

Το κρυφό του ταλέντο είναι: το γράψιμο. Επειδή είναι συνήθως πλάσματα εσωστρεφή, ξέρουν να εκφράζονται καλύτερα όταν είναι μόνοι. Η ευαισθησία τους δε, τους προικίζει με ποιητικότητα και σπάνιο λυρισμό, γι’ αυτό αν το αποφασίσουν, μπορούν να γράψουν μικρά διαμαντάκια.