15 Πανέξυπνοι Τρόποι για να Ψυχολογείτε τους Ανθρώπους και να τους Διαβάζετε σαν Ανοιχτό Βιβλίο. Ο 11ος είναι Χρυσός.
Www.true.gr

15 Πανέξυπνοι Τρόποι για να Ψυχολογείτε τους Ανθρώπους και να τους Διαβάζετε σαν Ανοιχτό Βιβλίο. Ο 11ος είναι Χρυσός.

Πιθανώς να έχετε σκεφτεί πως θα ήταν πολύ διαφορετικά τα πράγματα εάν διαβάζατε το μυαλό των άλλων. Κάποιοι χρησιμοποιούν το ένστικτό τους. Ωστόσο, εάν εσείς δεν είστε καλοί σ’αυτό, υπάρχει μία μόνο επιλογή: το να μάθετε να διαβάζετε την γλώσσα του σώματος.

Είναι γνωστό πως πάνω από το 55% των πληροφοριών το παίρνουμε από την μη λεκτική επικοινωνία. Ο Allan Pease, ένας ειδικός στην γλώσσα του σώματος από την Αυστραλία, έγραψε γι’αυτό.

Μίμηση, χειρονομίες και άλλες κινήσεις του σώματος μπορούν να δείξουν τι σκέφτεται ή νιώθει ένας άνθρωπος. Σας προσκαλούμε να ρίξετε μια ματιά στα σημάδια:

1. Κλείσιμο των ματιών

Εάν κάποιος σας μιλάει και κλείνει τα μάτια, προσπαθεί να κρυφτεί από τον έξω κόσμο. Αυτό δεν σημαίνει ότι σας φοβάται. Αντίθετα, πιθανώς να σημαίνει πως προσπαθεί να σας ξεφορτωθεί.

2. Καλύπτει το στόμα με το χέρι

Αυτό δείχνει πως θέλει να μην πει κάτι.

3. Δαγκώνει τα γυαλιά του

Είναι αγχωμένος σε υποσυνείδητο επίπεδο. Προσπαθεί να νιώσει ασφάλεια όπως όταν τον θήλαζε η μητέρα του. Το τσιγάρο, ένα μολύβι ή ακόμα και οι τσίχλες μπορούν να δείχνουν το ίδιο πράγμα.

4. Παρουσίαση του προσώπου

Γενικά, αυτή η κίνηση προσελκύει τους ανθρώπους του αντίθετου φύλου. Όταν βάζουμε το σαγόνι πάνω στα χέρια μας, παρουσιάζουμε το πρόσωπό μας θέλοντας να κάνουμε καλή εντύπωση.

5. Τρίψιμο του σαγονιού Αυτό κάνουν οι άνθρωποι όταν θέλουν να πάρουν μία απόφαση και είναι βυθισμένοι στις σκέψεις.

6. Σταυρωμένα χέρια

Συνήθως χρησιμοποιούμε αυτή την στάση όταν είμαστε ενοχλημένοι από κάτι ή δεν νιώθουμε και τόσο καλά.

7. Φτιάχνουμε την εμφάνιση

Όταν μία γυναίκα θέλει να κάνει εντύπωση, προσπαθεί να παρουσιάσει τον εαυτό της όσο πιο καλά γίνεται. Ισιώνει την πλάτη και τονίζει το στήθος. Εάν έχει και τα χέρια όπως στην εικόνα, δείχνει πως ενδιαφέρεται σε πολύ μεγάλο βαθμό.

8. Γέρνει μπροστά

Όταν οι άνθρωποι έλκονται από κάποιον και θέλουν να έρθουν σε επαφή, συνήθως γέρνουν προς τα μπροστά. Στην στάση αυτή, τα πόδια μπορεί να είναι ακίνητα αλλά το σώμα κινείται μπροστά ενστικτωδώς.

9. Γέρνει πίσω

Εάν κάποιος γέρνει προς τα πίσω στην καρέκλα σημαίνει πως έχει κουραστεί από την συζήτηση. Ίσως νιώθει και άβολα λόγω της παρουσίας ενός ατόμου.

10. Σηκώνεται στις φτέρνες 

Αυτό δείχνει νευρικότητα και άγχος για κάτι.11. Τρίβει τα χέρια του 

Αυτό σημαίνει συνήθως πως έχει καλό προαίσθημα για κάτι. Ελπίζει. Το κάνουμε συνήθως όταν σκεφτόμαστε τα μελλοντικά κέρδη.

12. Χειραψία ‘γαντιού’

Εάν ένα άτομο κάνει αυτή την χειραψία, τότε δείχνει πως μπορείτε να τον εμπιστευτείτε.

13. Χειραψία με την παλάμη προς το ταβάνι 

Αυτό δείχνει συμπόνια αλλά μόνο όταν γίνεται ακαριαία. Ωστόσο, εάν κάνετε την χειραψία για κάμποση ώρα και μετά ο άλλος βάλει το χέρι από πάνω, τότε θέλει να δείξει ποιος έχει το πάνω χέρι εδώ.

14. Χειραψία με την παλάμη προς το πάτωμα

Αυτό δείχνει πως νιώθετε έτοιμοι να τον βοηθήσετε.

15. Χαιρετισμός με ένα άγγιγμα

Μερικές φορές οι άνθρωποι ακουμπάνε κάποιον με το ελεύθερο χέρι τους. Μπορεί να τους αγγίξουν στο χέρι, τον ώμο ή την πλάτη. Τέτοια εισβολή του προσωπικού χώρου δείχνει πως το άτομο δεν έχει καλή επικοινωνία. Όσο πιο κοντά στον κορμό ακουμπάει, τόσο περισσότερη παρέα χρειάζεται.

Credit: brightside.me

Διαβάστε περισσότερα
Αφήστε το σχόλιο σας:
True.gr