15 Πανέξυπνα Κόλπα για να Αφαιρέσετε τις Γρατσουνιές από οποιαδήποτε Επιφάνεια. Θα εκπλαγείτε με τα Αποτελέσματα!

Μία απρόσεχτη κίνηση μπορεί να αφήσει γρατσουνιές στα αγαπημένα σας αντικείμενα. Αλλά δεν υπάρχει λόγος να απελπίζεστε ή να τα πετάτε στα σκουπίδια. Μπορείτε εύκολα να εξαφανίσετε τις γρατσουνιές χρησιμοποιώντας κοινές ουσίες που υπάρχουν στο νοικοκυριό. 

Δείτε παρακάτω μία συλλογή από χρήσιμες συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να προστατέψετε διάφορες επιφάνειες από φθορές και να κάνετε κάθε αντικείμενο να λάμπει σαν καινούργιο.

Γυάλινες επιφάνειες 

Για να εξαφανίσετε ή να κρύψετε μικρές γρατσουνιές, χρησιμοποιήστε μία από τις ακόλουθες μεθόδους:

Δερμάτινα αντικείμενα


Οι γρατσουνιές στα δερμάτινα είναι πολύ συνηθισμένες. Εάν οι φθορές δεν είναι πολύ σοβαρές, μπορείτε εύκολα να τις επιδιορθώσετε στο σπίτι.

Ξύλινες επιφάνειες 

Για να κρύψετε ή να αφαιρέσετε γρατσουνιές από ξύλινες επιφάνειες, ακολουθήστε τις οδηγίες παρακάτω:

Πλαστικές επιφάνειες


Και εδώ θα βρείτε μερικά κόλπα για να εξαφανίσετε τις γρατσουνιές από τις πλαστικές επιφάνειες:

Μεταλλικές επιφάνειες

Επειδή υπάρχουν διάφοροι τύποι μεταλλικών επιφανειών, υπάρχουν διάφορες προσεγγίσεις. Για κοσμήματα, καλύτερο είναι να ζητάτε την βοήθεια των επαγγελματιών κοσμηματοπωλών. Από την άλλη, μπορείτε και μόνοι σας να αντιμετωπίσετε γρατσουνιές σε ανοξείδωτες επιφάνειες.

Ενώ πειραματίζεστε με τις παραπάνω μεθόδους, να θυμάστε πως καμία από αυτές δεν είναι αποτελεσματική ενάντια στις βαθιές γρατσουνιές. Σε τέτοιες περιπτώσεις, είναι καλύτερο να συμβουλευτείτε ειδικούς ή να αντικαταστήσετε το αντικείμενο.

Credit: brightside.me