15 Εύκολες στάσεις Γυμναστικής που θα εξαφανίσουν την Κοιλίτσας σας μέσα σε Λίγες Εβδομάδες.
Www.true.gr

15 Εύκολες στάσεις Γυμναστικής που θα εξαφανίσουν την Κοιλίτσας σας μέσα σε Λίγες Εβδομάδες.

Κάποιοι θεωρούν το γυμναστήριο τον καλύτερο τρόπο να κάψουν το επιπλέον λίπος. Εμείς πιστεύουμε πως αυτές οι 15 στάσεις της yoga μπορούν εύκολα να γίνουν οι νέες αγαπημένες σας τεχνικές εκγύμνασης.

15.Bhujangasana (Στάση της κόμπρας)

Ξαπλώστε με το πρόσωπο προς τα κάτω και απλώστε τα χέρια σας στο πάτωμα. Τεντώστε τα πόδια σας πίσω και σηκώστε αργά τον κορμό σας. Σιγουρέψτε πως η λεκάνη και τα δάχτυλα των ποδιών είναι σε ευθεία και ακουμπούν το πάτωμα. Κρατήστε την στάση για 25-30 δευτερόλεπτα.

14.Ustrasana (Στάση της Καμήλας)

Γονατίστε στο πάτωμα και λυγίστε την μέση προς τα πίσω. Ακουμπήστε και κρατήστε τις φτέρνες σας με τα χέρια. Μείνετε στην στάση αυτή για μέχρι 1 λεπτό.

13.Vasisthasana (Στάση πλάγιας σανίδας)

Σταθείτε στο ένα πόδι και γυρίστε κατάλληλα το σώμα σας. Σηκώστε το αντίθετο χέρι στον αέρα και κρατηθείτε στην στάση αυτή για 15-30 δευτερόλεπτα.

12.Paschimottana (Καθίσματα προς τα εμπρός)

Τεντώστε το σώμα σας προς τα πόδια σας καθώς εκπνέετε. Αγκαλιάστε τα πόδια σας με τα χέρια και κρατηθείτε εκεί για μέχρι 1 λεπτό.

11.Savasana (Στάση του πτώματος)

Είναι μία στάση χαλάρωσης που θα πρέπει να γίνεται κάθε 30 λεπτά. Παρά την απλότητά της, πιστεύεται πως είναι μία από τις πιο δύσκολες στάσεις. Για να την κάνετε σωστά, θα πρέπει να μπορείτε να χαλαρώσετε πλήρως το σώμα σας.

10. Parivrtta ParsvakonasanaΑυτή η στάση ενδυναμώνει τους μυς του κορμού.

Γονατίστε σαν να προσεύχεστε. Σταθείτε στο ένα γόνατο και λυγίστε κατά 90 μοίρες. Τεντώστε το άλλο πόδι πίσω και ισορροπήστε στα δάχτυλα των ποδιών. Γυρίστε το σώμα σας πλάγια και κρατηθείτε εκεί για μέχρι 30 δευτερόλεπτα.

9. Kumbhakasana (Στάση σανίδας)

Αυτή η στάση δυναμώνει τα χέρια, τα πόδια και τους κοιλιακούς.

Ξαπλώστε με το πρόσωπο προς τα κάτω. Σηκώστε το σώμα σας και τεντώστε τα χέρια σας ισορροπώντας στα πόδια σας. Κρατηθείτε όσο μπορείτε, κάντε ένα διάλειμμα και επαναλάβετε λίγες ακόμα φορές. Προσπαθήστε να αυξήσετε την διάρκεια της πόζας αυτής με τον καιρό.

8. Paripurna Navasana (Στάση της βάρκας)

Αυτή η στάση θα δυναμώσει του κοιλιακούς. Ξαπλώστε στο πάτωμα και τεντώστε τα πόδια σας. Σηκώστε τα πόδια και τον κορμό αργά και τεντώστε τα χέρια. Κρατηθείτε στην στάση αυτή για 60 δευτερόλεπτα.

7. Eka Pada Adho Mukha Svanasana

Αυτή η στάση θα βελτιώσει την ισορροπία σας και θα δυναμώσει τους κοιλιακούς.

Ενώ είστε στην στάση του σκύλου, τεντώστε το ένα πόδι και σηκώστε το άλλο. Επαναλάβετε 10 φορές για κάθε πόδι.

6. Vrksasana (Στάση του δέντρου)

Αυτή η στάση δυναμώνει τους κοιλιακούς και βελτιώνει την ισορροπία. Είναι επίσης καλή στάση για διαλογισμό.

Σταθείτε όρθιοι και βάλτε το δεξί πόδι πάνω στο αριστερό ισχίο. Βάλτε τα χέρια σας σε θέση προσευχής και χαμογελάστε. Κρατηθείτε στην στάση αυτή για μέχρι 1 λεπτό.5. Dhanurasana (Στάση του τόξου)

Μπορεί να φαίνεται εύκολη στάση αλλά γυμνάζει πολύ τους κοιλιακούς και τους δυναμώνει.

Ξαπλώστε μπρούμυτα και σηκώστε τα χέρια και τα πόδια σας. Πιάστε τα πόδια με τα χέρια σας και μείνετε στην στάση αυτή για 30 δευτερόλεπτα. Σταδιακά, αυξήστε την διάρκεια της στάσης στα 90 δευτερόλεπτα.

4. Bitilasana (Στάση της αγελάδας)

Γονατίστε, ισιώστε τα χέρια σας και στηρίξτε τον κορμό σας πάνω τους. Λυγίστε την σπονδυλική σας προς τα πάνω στην στάση της γάτας. Μετά λυγίστε την προς τα κάτω στην στάση της αγελάδας. Κρατήστε στην για 30 δευτερόλεπτα.

3. Ardha Purvottanasana

Καθίστε στο πάτωμα με τα πόδια επίπεδα και τα γόνατα λυγισμένα. Βάτε τα χέρια σας πίσω από την πλάτη. Σηκώστε το σώμα σας έτσι ώστε το κεφάλι και τα γόνατα να είναι στην ευθεία. Κρατηθείτε στην στάση αυτή για 30 δευτερόλεπτα.

2. Adho Mukha Svanasana

Χρησιμοποιήστε τα χέρια και τα πόδια σας για να σταθείτε στο πάτωμα. Σηκώστε τον ποπό σας ώστε το σώμα σας να κάνει γωνία 90 μοιρών. Μείνετε έτσι για μέχρι 3 λεπτά.

1.Tadasana (Στάση του βουνού)

Είναι μία στάση προθέρμανσης. Χρησιμοποιήστε την πριν ξεκινήσετε.

Credit: brightside.me

Διαβάστε περισσότερα
Αφήστε το σχόλιο σας:
True.gr