14 Πανέξυπνα κόλπα για να Πείτε Τέλος στα Χαλασμένα Φρέσκα τρόφιμα. Αυτό με τις Πατάτες θα το Κάνετε Αμέσως.

1. Βάλτε χαρτοπετσέτες στην λεκάνη με τα λαχανικά

Έτσι, θα περιορίσετε την επιπλέον υγρασία που κάνει τα λαχανικά να χαλάνε γρήγορα.

2. Μην χωρίζετε τις μπανάνες πριν τις φάτε

Εάν τις κρατήσετε όλες μαζί, κρατάνε πολύ περισσότερο καιρό. Τυλίξτε τα κοτσάνια με σελοφάν όταν τις αγοράσετε και να κόβετε μόνο αυτή που έχετε σκοπό να φάτε. Αυτό μπορεί να τις δώσει 3-5 επιπλέον μέρες ζωής.

3. Βάλτε ένα μήλο στην σακούλα με τις πατάτες

Τα μήλα παράγουν αιθυλένιο που τις βοηθάει να παραμένουν πιο φρέσκες για περισσότερες εβδομάδες.

4. Αλλά κρατήστε τα μήλα μακρυά από τα άλλα φρούτα και λαχανικά

Ενώ το αιθυλένιο είναι καλό για τις πατάτες, είναι βλαβερό για σχεδόν όλα τα άλλα.

5. Πλύντε τις φράουλες με ξύδι

Μπορείτε να αυξήσετε την διάρκεια ζωής τους πλένοντας τες σε ένα μείγμα με 1 κούπα ξύδι και 3 κούπες νερό πριν τις βάλετε στο ψυγείο. Αυτό θα σκοτώσει τους σπόρους από τους μύκητες και τα βακτήρια. Απλά στεγνώστε τις καλά πριν τις βάλετε στο ψυγείο.

6. ΜΗΝ βάζετε τις τομάτες στο ψυγείο


Αυτό θα σκοτώσει την γεύση και την υφή τους. Αφήστε τις σε έναν πάγκο για να ωριμάσουν και να γίνουν όσο πιο γευστικές γίνεται.

7. Τυλίξτε το σέλινο σε αλουμινόχαρτο

Έτσι, θα μπορούν να φεύγουν τα αέρια που το χαλάνε και θα αντέξει περισσότερο καιρό.

8. Αντιμετωπίσετε τα βότανα σαν λουλούδια

Χρησιμοποιήστε όσα θέλετε και τα υπόλοιπα βάλτε τα σε ένα ποτήρι νερό στο περβάζι.

9. Και όταν είναι έτοιμα να χαλάσουν, καταψύξτε τα με ελαιόλαδο

Ψιλοκόψτε τα, βάλτε τα σε μία παγοθήκη και ρίξτε από πάνω ελαιόλαδο. Αφού τα καταψύξετε, θα αντέξουν για μήνες.

10. Κρατήστε τα μανιτάρια σε χαρτοσακούλα


Η υγρασία θα τα σκοτώσει πολύ γρήγορα. Η χαρτοσακούλα θα τα κρατήσει καθαρά και στεγνά.

11. Αφήστε το αβοκάντο να ωριμάσει σε θερμοκρασία δωματίου

Κρατήστε τα εκτός ψυγείου μέχρι να ωριμάσουν και μετά βάλτε τα μέσα για να είναι έτοιμα μέχρι να τα φάτε. Αφού κόψετε ένα αβοκάντο, κρατήστε το κουκούτσι στο μισό που θα αφήσετε για μετά και ρίξτε από πάνω λίγο χυμό λεμονιού για να διατηρηθεί ακόμα περισσότερο.

12. Βάλτε τα κρεμμύδια σε καλσόν

Βάλτε τα ένα ένα και δέστε κόμπους ανάμεσα. Κρατήστε τα σε σκιερό και ξηρό μέρος μέχρι να τα χρειαστείτε.

13. Κλείστε τις σταφίδες αεροστεγώς

Οι σταφίδες αντέχουν για χρόνια αν αποθηκευτούν σωστά. Βάλτε τις σε ένα αεροστεγές βάζο για να διατηρηθούν για περισσότερο καιρό. Εάν μαζέψουν, μουλιάστε τις σε ζεστό νερό για 1-2 ώρες.

14. Αναζωογονήστε το μαρούλι

Χωρίστε τα φύλλα,πετάξτε τα σε παγωμένο νερό για 5 με 30 λεπτά και θα αναζωογονηθούν αμέσως!

Πηγή: housebeautiful.com