14 Απίθανα κόλπα που θα κάνουν όλα τα παπούτσια σας να κρατήσουν μια ζωή και να μυρίζουν υπέροχα

Μόλις αγοράσατε ένα ζευγάρι εκπληκτικά καινούρια παπούτσια – αλλά μόλις τα φορέσετε στο σπίτι, διαπιστώνετε ότι δεν μπορείτε να περπατήσετε δύο βήματα χωρίς τα πόδια σας να παραμείνουν άθικτα. Μην ανησυχείτε! Με τα παρακάτω 14 κόλπα ειδικά για παπούτσια, δεν θα φοβηθείτε να πάθετε φουσκάλες ή να χαλάσουν τα παπούτσια σας – παλιά ή καινούρια!

1. Αποφύγετε τις φουσκάλες από τα αθλητικά παπούτσια

Οι φουσκάλες συνήθως δημιουργούνται όταν έχουμε κάποιο κενό ανάμεσα στα παπούτσια. Για να αποφύγετε τις φουσκάλες, χρησιμοποιήστε την τελευταία τρύπα για να δένετε τα κορδόνια στα αθλητικά παπούτσια σας (αυτή που όλοι έχουμε την τάση να ξεχνάμε). Δένοντας τα κορδόνια σας μέσα από αυτή την τρύπα και σφίγγοντάς τα κανονικά, δημιουργείτε μια σταθερή εφαρμογή που δεν αφήνει χώρο για τη δημιουργία φουσκάλων.

2. Κάντε αδιάβροχα τα παπούτσια σας

Για να μην βρέχονται τα πάνινα παπούτσια σας, τρίψτε ένα κερί (ή οτιδήποτε με κερί μέλισσας) στα παπούτσια σας έτσι ώστε να επικαλυφθούν σε ένα λεπτό στρώμα κεριού, στη συνέχεια στεγνώσετε τα με πιστολάκι για να δημιουργήσετε αδιάβροχα παπούτσια!

3. Όχι πια παπούτσια που μυρίζουν

Για να μην μυρίζουν τα παπούτσια σας γρήγορα, αναμείξτε μαγειρική σόδα, μπέικιν πάουντερ και άμυλο καλαμποκιού. Δείτε σε αυτό το βίντεο πως να κάνετε να μυρίζουν όμορφα.

4. Λευκάνετε το κάτω μέρος των παπουτσιών

Κάντε τα παπούτσια σας σαν καινούρια, καθαρίζοντας τα με ένα πανάκι εμποτισμένο σε ασετόν. Θα λάμπουν από καθαριότητα!

5. Κάντε τα στρωτά παπούτσια άνετα

Πάρτε κάποιο διάφανο αποσμητικό και τρίψτε το στις φτέρνες και τα δάκτυλα των ποδιών σας. Αυτό θα μειώσει οποιαδήποτε τριβή στα πόδια σας που θα προκαλούσε δυσφορία και φουσκάλες.

6. Καθαρίστε τα σημάδια

Αν τα παπούτσια σας έχουν σημάδια ή γρατζουνιές, γυαλίστε τα με λίγη ποσότητα βαζελίνης. Θα μειώσει αυτά τα μικρά σημαδάκια.

7. Κρύψτε τις γρατζουνιές στα παιδικά παπούτσια

Χρησιμοποιήστε την ειδική κόλλα-πλαστελίνη Sugru που υπάρχει και στην Ελλάδα για να κρύψετε σημάδια και γρατζουνιές από παιδικά παπούτσια και όχι μόνο. Δείτε σε αυτό το βίντεο λεπτομέρειες.

8. Αφαιρέστε λεκέδες νερού από δέρμα

Πάρτε μια παλιά οδοντόβουρτσα και λίγο ξύδι. Τρίψτε το ξύδι στο σημείο του λεκέ από νερό και δείτε τον λεκέ να εξαφανίζεται!

9. Αφαιρέστε την βρωμιά από σουέτ

Χρησιμοποιήστε μία λίμα νυχιών για να αφαιρέσετε τη βρωμιά από το σουέτ.

10. Μουλιάστε τα βρώμικα παπούτσια σε ξύδι

Θέλετε να πλύνετε τα αθλητικά σας παπούτσια; Αρχικά, μουλιάστε τα σε λευκό ξύδι. Σε μια λεκάνη, αναμίξτε δύο φλιτζάνια ξύδι με δύο λίτρα νερό και βυθίστε τα βρώμικα, δύσοσμα παπούτσια σας. Πλύντε τα κανονικά μετά και θα δείτε ότι η μυρωδιά και οι σκληροί λεκέδες έχουν φύγει!

11. Ανοίξτε τα σφιχτά παπούτσια

Αν έχετε μερικές μέρες μπροστά σας μέχρι να φορέσετε τα παπούτσια σας, τότε φορέστε τα αρχικά στο σπίτι μαζί με κάλτσες. Αυτό θα βοηθήσει να ανοίξει το υλικό κατά τη διάρκεια μερικών ημερών.

Αν δεν έχετε περιθώριο χρόνου, κάντε τα πιστολάκι ενώ τα φοράτε με κάλτσες για ένα στιγμιαίο άνοιγμα.

12. Δημιουργήστε καλύτερη πρόσφυση

Αυτό είναι παλιό κόλπο, αλλά καλό! Τρίψτε με γυαλόχαρτο τις σόλες των ολισθηρών παπουτσιών για καλύτερη πρόσφυση και πάτημα.

13. Κάντε χώρο στα ψηλοτάκουνα παπούτσια

Ένα από τα προβλήματα στα ψηλοτάκουνα παπούτσια είναι η έλλειψη χώρου μπροστά, με τα δάχτυλα των ποδιών να πιέζονται. Δοκιμάστε αυτό το παράξενο αλλά αποτελεσματικό κόλπο: βάλτε φαρμακευτική ταινία στο δεύτερο (ακριβώς δίπλα στο μεγάλο δάκτυλό σας) και το τρίτο δάκτυλο μαζί. Αυτό θα απελευθερώσει λίγο χώρο και θα κάνει τα ψηλοτάκουνά σας πιο άνετα.

14. Ανοίξτε τα πολύ μικρά παπούτσια

Αν τα παπούτσια σας είναι μικρά, μπορείτε να τα ανοίξετε λίγο: Γεμίστε δύο σακουλάκια 1/4 με νερό και τοποθετήστε τα σφιχτά μέσα στα παπούτσια σας. Βάλτε τα παπούτσια στην κατάψυξη και αφήστε το νερό να παγώσει. Αφού παγώσει, αφαιρέστε τα παπούτσια, αφήστε τα σακουλάκια να ξεπαγώσουν για 20 λεπτά, και στη συνέχεια, αφαιρέστε τα για να βρείτε πιο φαρδιά και πιο άνετα παπούτσια.