13χρονος αφήνει έγκυο 15χρονη και γίνεται ο νεότερος μπαμπάς στον κόσμο. Το τεστ DNA όμως έδειξε κάτι που τα ανέτρεψε όλα

Ελπίζουμε να είστε έτοιμοι για ένα σημαντικό δράμα σαπουνόπερας αυτή τη στιγμή, διότι αυτή η ιστορία τα έχει όλα – νέα (πολύ νέα) αγάπη, σκάνδαλα, προδοσία και μεγάλη σοκ αξία.

Είναι η ιστορία ενός 13χρονου αγοριού, που ανακάλυψε ότι είναι πατέρας και μια ειλικρινής προειδοποίηση, που μπορεί να σας κάνει να νιώσετε λίγο άβολα.

Το 2009, ο 13χρονος Alfie Patten έγινε μπαμπάς. Η κόρη του, Maisie Roxanne, γεννήθηκε ζυγίζοντας 3,5 περίπου κιλά.

«Ήταν μια τρελή στιγμή», είπε ο Alfie. «Όταν κράτησα τη Maisie για πρώτη φορά, ήταν καταπληκτικά. Ήμουν πολύ νεαρός για να καταλάβω τις συνέπειες του να είσαι μπαμπάς, αλλά μου άρεσε να την κρατάω και την αγάπησα αμέσως».

Η μητέρα, Chantelle Stedman, ήταν μόλις 15 ετών όταν γεννήθηκε η Maisie. Σχεδόν αμέσως, ο Alfie έγινε γνωστός ως «ο μικρότερος πατέρας της Βρετανίας». Ξαφνικά, τα μέσα μαζικής ενημέρωσης δεν τον άφηναν ήσυχο.

«Η προσοχή που τραβούσα ήταν απίστευτη», είπε ο Alfie. Οπουδήποτε και αν πήγαινα, οι άνθρωποι με αναγνώριζαν. Δεν μπορούσα να φύγω από το σπίτι για εβδομάδες. Έπρεπε να αποχωρήσω από το σχολείο».

Τα μέσα μαζικής ενημέρωσης έγραφαν σχετικά με την ιδέα ότι κάποιος τόσο νέος και αφελής, δε θα μπορούσε να μεγαλώσει ένα παιδί. Όταν ένας ρεπόρτερ ρώτησε τον Alfie αν μπορούσε να εξασφαλίσει το μωρό οικονομικά, απάντησε: «Τι είναι οικονομικά;»

Φυσικά, τα μέσα μαζικής ενημέρωσης το διέδωσαν και οι άνθρωποι σε ολόκληρο το Ηνωμένο Βασίλειο, μιλούσαν για το πώς ο 13χρονος που δεν ήξερε τι σημαίνει «οικονομικά», μπορούσε να αναλάβει την ευθύνη μιας ανθρώπινης ζωής.

Εν τω μεταξύ, η μητέρα του Alfie, Nicola, ήταν συντετριμμένη. Αλλά το πιο σημαντικό ήταν, ότι είχε υποψίες. Στο κάτω-κάτω, ο Alfie ήταν μικρός όταν γεννήθηκε η Maisie και η φωνή του δεν είχε καν σπάσει.

«Όταν προσπάθησα να του μιλήσω για το πώς ακριβώς έπρεπε να συμβεί, τα χασε», είπε η Nicola.

Έτσι, η Nicola τον ώθησε στο να κάνει τεστ πατρότητας. Είχε την αίσθηση ότι η Maisie δεν μπορούσε να είναι παιδί του γιου της και ότι άλλα δύο αγόρια στη γειτονιά είχαν ήδη ισχυριστεί ότι θα μπορούσαν ενδεχομένως να είναι οι πατεράδες. Αισθάνονταν ότι κάτι δεν πήγαινε καλά με την κατάσταση και ήθελε να το φτάσει μέχρι το τέλος.

Και αποδείχθηκε ότι ο Alfie ΔΕΝ ήταν ο πατέρας. Ο ίδιος κατέρρευσε.

«Έκλαιγα για μέρες και άφησα το δωμάτιό μου», είπε ο Alfie. «Για να κάνω τα πράγματα χειρότερα, δεν έχω ξαναδεί ποτέ τη Maisie, επειδή η Chantelle και η οικογένειά της απομακρύνθηκαν μόλις διαπίστωσαν ότι δεν ήμουν ο μπαμπάς».

Ένα άλλο αγόρι από τη γειτονιά, ο Tyler Barker, ο οποίος ήταν 13 κατά τη στιγμή της σύλληψης. Παραδέχθηκε ότι έχασε την παρθενιά του με την Chantelle, μια νύχτα που είχε μεθύσει.

«Η σεξουαλική επαφή μαζί της ήταν το χειρότερο λάθος που έκανα στη ζωή μου», δήλωσε ο Tyler. «Μακάρι να μην την είχα συναντήσει ποτέ».

«Μου το είχε ζητήσει μερικές φορές, αλλά συνέχιζα να την αγνοώ», εξήγησε ο Tyler. «Ήταν ρουτίνα για τα αγόρια να πέφτουν μαζί της στο κρεβάτι. Αλλά εγώ κοιμήθηκα μαζί της μόνο μία φορά».

Και, όπως όλοι γνωρίζουμε, μόνο μία φορά αρκεί για να μείνει ένα κορίτσι έγκυος. Και έτσι, ο Tyler έγινε πατέρας σε ηλικία 14 ετών.

Όταν αυτή η σκανδαλώδης ιστορία βγήκε στη φόρα, πολλοί άνθρωποι σε ολόκληρο το Ηνωμένο Βασίλειο το χρησιμοποίησαν ως παράδειγμα κακής σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης. Κανένας από τους δυνητικούς πατέρες δεν είχε χρησιμοποιήσει αντισύλληψη.

«Δεν είχα χρησιμοποιήσει καμία αντισύλληψη, αλλά η Chantelle μου είχε πει ότι θα έπαιρνε χάπι το επόμενο πρωί», υποστήριξε ο Tyler. «Νόμιζα ότι θα το φροντίσει».

Ενώ ο Tyler αναγκάστηκε να μεγαλώσει μέσα σε μια νύχτα και να αναλάβει το ρόλο του πατέρα, ο Alfie απογοητεύτηκε από το γεγονός ότι δεν ήταν ο πατέρας. Πίστευε ότι αυτός και η Chantelle, ήταν μονογαμικοί. Είχε πάει μέχρι και στα ραντεβού της με το γιατρό μαζί της και κράτησε το μυστικό της εγκυμοσύνης μέχρι να είναι έτοιμη για να το πει στους γονείς της.

Αλλά ο Alfie έπρεπε να το ξεπεράσει. «Συνέχισα» είπε. «Η οικογένεια βοήθησε. Οι φίλοι βοήθησαν». Οι φίλοι του Tyler, εν τω μεταξύ, δεν ήταν τόσο βοηθητικοί.

«Όλοι οι φίλοι μου με πειράζουν, αλλά δεν είναι αστείο», είπε. Και σίγουρα δεν είναι αστείο.

Η Nicola και ο πατέρας του Alfie, Dennis, κατακρίθηκαν για την ανατροφή των παιδιών τους. Πολλοί άνθρωποι είπαν πως εκμεταλλεύτηκαν τις κακουχίες του μικρού γιου τους.

«Δεν ήμασταν σε αυτό για τα χρήματα», δήλωσε η Nicola. «Δεν έβγαλα ούτε μια δεκάρα από αυτά τα άρθρα, ούτε θυμάμαι πώς συνέβησαν οι συνεντεύξεις και πώς οι άνθρωποι ήρθαν εδώ να μας μιλάνε».

Ο Alfie το 2014, εξέφρασε τη λύπη του για ό, τι συνέβη. «Χαίρομαι που δεν είμαι πατέρας τώρα», παραδέχτηκε.

Και τι γίνεται τώρα; «Έχω κάνει δύο σχέσεις με κορίτσια από τότε», είπε. «Αλλά όσον αφορά στα μωρά, δεν έχω πρόθεση να κάνω σύντομα. Ίσως αργότερα στη ζωή μου».

Όσο για το μωρό Maisie, είναι υπό τη φροντίδα της Chantelle και της μητέρας της Penny Stedman. Η Maisie είναι 8 ετών, μόλις 4 χρόνια νεότερη από τον Alfie όταν έχασε την παρθενία του με την Chantelle. Ας ελπίσουμε ότι η Maisie θα μάθει από τα λάθη των γονιών της και θα χρησιμοποιεί προστασία όταν γίνει σεξουαλικά ενεργή.

Πηγή : diaforetiko.gr