13 Υπέροχες Ιδέες για να φτιάξετε έναν Ονειρεμένο Κήπο. Ειδικά η 12η θα σας Ενθουσιάσει!
Www.true.gr

13 Υπέροχες Ιδέες για να φτιάξετε έναν Ονειρεμένο Κήπο. Ειδικά η 12η θα σας Ενθουσιάσει!

Ένας μεγάλος κήπος με λαχανικά δεν σημαίνει μόνο φρέσκες σαλάτες, αλλά και πόνους στην μέση και πρησμένα γόνατα. Το να ασχολείσαι με τον κήπο μόνο χαλαρωτικό δεν είναι αλλά το να φτιάξετε έναν περιποιημένο κήπο θα σας κάνει να νιώσετε τεράστια περηφάνια.

Γι’αυτό σκεφτήκαμε να μοιραστούμε μαζί σας μερικές υπέροχες ιδέες για το πώς να φτιάξετε έναν καταπληκτικό κήπο και να ευχαριστιέστε να τον φροντίζετε.

Υπερυψωμένα παρτέρια

Έτσι, θα γλυτώσετε την πλάτη και τα γόνατα από πολύ πόνο ενώ θα διακοσμήσετε ταυτόχρονα τον κήπο σας. Απλά βάλτε όπως στην εικόνα μερικές σανίδες, βάλτε ένα μεταλλικό πλέγμα και χαρτόνι στον πάτο και βάλτε χώμα από πάνω.

Είναι πρωτότυπη ιδέα που θα σας εξοικονομήσει πολύ χώρο.

Κήπος σε επίπεδα

Εάν το σπίτι σας είναι χτισμένο σε πλαγιά, αυτή η ιδέα είναι ιδανική για σας.

Κρεμαστός κήπος

Μία καλή ιδέα για όσους δεν μπορούν να σκύβουν. Είναι ιδανική για λουλούδια και φράουλες.

Προστατευτικό στρώμα

Μπορείτε να καλύψετε την επιφάνεια του χώματος με προστατευτικό στρώμα για να μην αφήνετε τις ακτίνες του ήλιου να περνάνε. Έτσι, δεν θα χρειάζεται να ανησυχείτε για τα ενοχλητικά ζιζάνια.
Αναρριχώμενα φυτά

Αυτό θα σας βοηθήσει να εξοικονομήσετε χώρο και ταυτόχρονα θα ομορφύνετε τον κήπο σας. Υπάρχουν πολλά είδη αναρριχητικών φυτών και μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε.

Μπορείτε επίσης να δέσετε αμπέλια σε πέργκολα.

Το μόνο που θα χρειαστείτε είναι συνθετικός σπάγκος και μερικές ξύλινες δοκούς.

Καλλιέργεια στον τοίχο

Ένας κάθετος κήπος δεν είναι μόνο βολικός αλλά και πρακτικός. Τα φυτά που μεγαλώνουν στον τοίχο θα μπορούν να σας προστατεύσουν και από την ζέστη του ήλιου.

Σύστημα άρδευσης

Θα χρειαστείτε 2 σωλήνες, μία πλευρική δοκό και ψεκαστήρες. Η μέση σας θα σας ευγνωμονεί.

Σύστημα ποτίσματος με πλαστικά μπουκάλια

Απλά πάρτε μπουκάλια νερού, κάντε 2 τρύπες στην βάση τους και άλλες 2 ή περισσότερες τρύπες στα πλάγια. Γεμίστε τα μπουκάλια με νερό και είστε έτοιμοι! Το νερό θα φεύγει σιγά σιγά προς τις ρίζες ποτίζοντας το φυτό.


Φράχτης

Ένα φράχτης από ανθεκτικά υλικά θα σας προστατέψει ενάντια στα τρωκτικά.

Διακόσμηση με λουλούδια

Φυτέψτε μερικά λουλούδια δίπλα από τα παρτέρια σας. Όχι μόνο θα μυρίζουν όμορφα αλλά θα ομορφαίνουν και τον χώρο, ενώ θα μπορούν να σας προστατεύσουν και ενάντια στα παράσιτα.

Πλακόστρωτος διάδρομος

Αρχικά πρέπει να σχεδιάσετε το πλαίσιο. Έπειτα, ανακατέψτε ένα τσουβάλι από τσιμέντο με νερό και ρίξτε το μίγμα μέσα του. Εξομαλύνετε την επιφάνεια και σηκώστε το πλαίσιο. Έτσι, θα έχετε έναν τέλειο διάδρομο σε χρόνο μηδέν.

Παρτέρια για τεμπέληδες

Χρησιμοποιώντας την φαντασία σας, μπορείτε να μετατρέψετε διάφορα υλικά σε παρτέρια. Κουτάκια αλουμινίου, βαρέλια, πλαστικά τελάρα. Οι πιθανότητες είναι αμέτρητες.

Τι σας έκανε περισσότερη εντύπωση;

Πηγή

Διαβάστε περισσότερα
Αφήστε το σχόλιο σας:
True.gr