13 Πρώιμα Σημάδια της Ασθένειας του Λύκου, που Καμία Γυναίκα Δεν Πρέπει να Αγνοήσει.
Www.true.gr

13 Πρώιμα Σημάδια της Ασθένειας του Λύκου, που Καμία Γυναίκα Δεν Πρέπει να Αγνοήσει.

Περίπου 1,5 εκατομμύρια Αμερικανοί έχουν την ασθένεια του λύκου και εννέα στους 10 είναι γυναίκες, σύμφωνα με το Ίδρυμα Lupus της Αμερικής.

«Είναι μια αναπηρία που δεν μπορείς να περιγράψεις γιατί το όλο θέμα με τον λύκο είναι τόσο απρόβλεπτο», είπε η Malory Dixon, 29 ετών, στο Medical Daily, περιγράφοντας τη δική της εμπειρία.

Ο λύκος μπορεί να εμφανιστεί σε κάθε ηλικία και κάθε φυλή. Αν και οι γιατροί της Dixon αναγνώρισαν ρευματοειδή αρθρίτιδα όταν ήταν 17 χρονών, εκείνη συνέχιζε να παρουσιάζει συμπτώματα λύκου που δεν μπορούσαν να εξηγηθούν για χρόνια.

Συμπτώματα λύκου: Πώς μπορούν να επηρεάσουν τη ζωή σας

*Εξαιρετική κόπωση
*Πονοκέφαλοι
*Πόνοι ή πρησμένοι αρθρώσεις
*Πυρετός
*Αναιμία
*Οίδημα στα πόδια, τα δάχτυλα των ποδιών, τα χέρια και / ή γύρω από τα μάτια
*Πόνος στο στήθος όταν αναπνέετε βαθιά
*Ευαισθησία στην ηλιοφάνεια ή στο φως
*Απώλεια μαλλιών
*Μη φυσιολογική πήξη του αίματος
*Τα δάχτυλα μετατρέπονται σε λευκά ή / και μπλε όταν είναι κρύα
*Έλκη στόματος ή μύτης
*Ένα εξάνθημα σχήματος πεταλούδας στα μάγουλα και στη μύτηΤα συμπτώματα του λύκου, συχνά μιμούνται τα συμπτώματα ορισμένων καρδιακών, πνευμονικών, μυϊκών και οστικών ασθενειών καθώς και διαταραχές του αίματος, διαβήτη, προβλήματα θυρεοειδούς, ασθένεια Lyme, ινομυαλγία και ρευματοειδής αρθρίτιδα.

Αυτή η κατανομή των συμπτωμάτων υποδεικνύει σε μερικούς επιστήμονες ότι ο λύκος συνδέεται με αυτοάνοσες και ορμονικές διαταραχές.

Λύκος: Αιτίες και Θεραπείες

Η απλή μεταφορά του γονιδίου δεν σημαίνει ότι θα αναπτύξετε λύκο. Το περιβάλλον και οι ορμόνες παίζουν επίσης κάποιο ρόλο. Συγκεκριμένα, οι επιστήμονες πιστεύουν ότι το οιστρογόνο εμπλέκεται, λόγω του ότι εμφανίζεται περισσότερο στις γυναίκες.Η διάγνωση γίνεται κυρίως μεταξύ των ηλικιών 15 και 44. Στην πραγματικότητα, πολλές γυναίκες διαγιγνώσκονται για πρώτη φορά όταν είναι έγκυος ή μετά τον τοκετό, όταν οι ορμόνες τους είναι σε ροή.

Υποστήριξη ατόμων με νόσο του λύκου

«Οι ασθενείς συνήθως ζουν πολύ και έχουν παραγωγικές και χαρούμενες ζωές», λέει ο Stothers, αλλά για να παραμείνουν υγιείς, πρέπει να παρακολουθούν τα συμπτώματα του λύκου όπως έκανε η Dixon.

Αν και εγκατέλειψε το όνειρό της για καριέρα μόδας στη Νέα Υόρκη, συνεχίζει να εργάζεται από το σπίτι ενώ υποστηρίζει το Ίδρυμα λύκου. Φυσικά όμως, η αυτογνωσία μπορεί να είναι πρόκληση για έναν πολυάσχολο κόσμο, με μια πολυάσχολη ζωή.

Credit: theheartysoul.com

Διαβάστε περισσότερα
Αφήστε το σχόλιο σας:
True.gr