13 Πολύτιμες Συνήθειες που θα σας βοηθήσουν να μεγαλώσετε Σωστά τα Παιδιά σας!

Το να είσαι γονιός μπορεί να είναι τρομακτικό και πιεστικό. Υπάρχει τρόπος να μεγαλώσετε καλά στο περιβάλλον της σημερινής κοινωνίας;

Φυσικά και υπάρχει! Τα παιδιά σας έχουν την δυνατότητα να εκτιμούν, να είναι ευγενικά, εργατικά και γενναιόδωρα. Δείτε παρακάτω 13 τρόπους να μεγαλώσετε σωστά παιδιά:

1. Επικεντρωθείτε σε εμπειρίες

Προσπαθήστε να τους δώσετε αναμνήσεις που θα τους μείνουν, όπως πικνικ στο πάρκο, οικογενειακές διακοπές και οικογενειακά παιχνίδια.

2. Δουλειές του σπιτιού

Το να δώσεις στο παιδί ευθύνες θα του διδάξει να είναι επιμελές, ανεξάρτητο, να διαχειρίζεται τον χρόνο του, να είναι υπεύθυνο και να έχει αυτοπεποίθηση.

3. Νωρίς για ύπνο

Θα βελτιωθεί η εξέλιξή του, η λειτουργία του σαν μέλος της οικογένειας και η συμπεριφορά του.

4. Αγκαλιές

Είναι ένας πολύ καλός τρόπος να δείξετε την αγάπη σας και θα το ανακουφίσει από στρες και πίεση.

5. Όρια


Ενώ φαίνονται καταπιεστικά, τα όρια θα το βοηθήσουν να πετύχει. Είναι σημαντικό να μπορεί να ακολουθεί κάποιους κανόνες.

6. Ρουτίνα

Έτσι, θα νιώθουν πιο προσγειωμένα και χαλαρά γιατί θα έχουν κάτι να περιμένουν. Το να υπάρχουν στάνταρ ώρες για φαγητό και ύπνο θα τα βοηθήσει να είναι πιο ήρεμα κατά την διάρκεια της μέρας.

7. Παιχνίδι

Το να παίζετε μαζί τους είναι ο καλύτερος τρόπος να δείξετε την αγάπη σας. Θα γίνει και ένας καλός τρόπος να αποφορτίζονται από εντάσεις ή στρες μετά από μία δύσκολη μέρα.

8. Αργές μέρες

Το να εκμεταλλεύεστε το σαββατοκύριακο για να χαλαρώσετε και να ζήσετε την στιγμή με τα παιδιά σας θα έχει πολύ καλά αποτελέσματα.

9. Βιβλία

Μην υποτιμάτε την δύναμή τους! Θα βελτιωθεί το λεξιλόγιο, ο τρόπος που συζητάνε, η ανάπτυξη του εγκεφάλου και η δυνατότητά τους να συγκεντρώνονται.

10. Μουσική


Η μουσική βοηθάει όπως και η λογοτεχνία την εξέλιξη των παιδιών σας. Βελτιώνει τις γνωστικές τους δυνατότητες, ιδιαίτερα όταν παίζουν και κάποιο όργανο!

11. Χρόνος έξω

Είναι σημαντικό να περνάνε χρόνο έξω, ακόμα και αν πρόκειται για την αυλή σας. Έτσι, θα βοηθηθεί να αυξήσουν τις σωματικές δραστηριότητες, θα μειωθούν οι χρόνιες ασθένειες και θα βελτιωθεί η συναισθηματική τους υγεία.

12. Λιγότερος χρόνος μπροστά από οθόνες

Αυτό θα βοηθήσει την διάθεσή τους, τις γνωστικές τους ικανότητες και την διαχείριση του χρόνου.

13. Ενσυναίσθηση

Το να μπορούν να μπουν στην θέση του άλλου είναι πολύ σημαντικό. Το να δείχνετε κατανόηση στα παιδιά σας θα τα κάνει πιο ευγενικά, ηθικά και θα αποδέχονται τους άλλους. Είναι ένα από τα πιο σημαντικά μαθήματα για τα παιδιά σας.

Το να είσαι γονιός είναι μια πολύ δύσκολη δουλειά, ειδικά αν έχετε άλλα 13 πράγματα να κάνετε με τα παιδιά σας! Το πιο σημαντικό, ωστόσο, είναι να βρείτε τις συνήθειες που ταιριάζουν σε σας και να επικεντρωθείτε εκεί.

Και μην ξεχνάτε να ακολουθείτε το ένστικτό σας!

Πηγή