13 Μοναδικά Χαρακτηριστικά που έχουν Μόνο οι Κοκκινομάλληδες.
Www.true.gr

13 Μοναδικά Χαρακτηριστικά που έχουν Μόνο οι Κοκκινομάλληδες.

Οι κοκκινομάλληδες – γυναίκες και άντρες – ήταν πάντοτε κάπως μυστηριώδεις και προσέλκυαν την προσοχή των ανθρώπων. Κατά τον Μεσαίωνα θεωρούνταν μάγισσες ή βαμπίρ, και μερικές φορές η κοινωνία τους αντιμετώπιζε σκληρά. Αλλά ευτυχώς, αυτοί οι χρόνοι έχουν περάσει και τώρα μπορούμε να θαυμάσουμε ανθρώπους με αυτό το όμορφο χρώμα των μαλλιών. Αλλά το χρώμα των μαλλιών δεν είναι το μοναδικό χαρακτηριστικό που έχουν οι κοκκινομάλληδες.

Εμείς είχαμε περιέργεια και θέλαμε να μάθουμε τι άλλο διακρίνει τους ανθρώπους με κόκκινα μαλλιά από τους άλλους. Και μερικά από τα γεγονότα που βρήκαμε ήταν πραγματικά εκπληκτικά! Σας προσκαλούμε να μάθετε για αυτά τα πράγματα και μην ξεχνάτε να πείτε στους κοκκινόμαλλους φίλους σας πόσο ιδιαίτεροι είναι.

1. Είναι «μεταλλαγμένοι»

Το γονίδιο MC1R είναι υπεύθυνο για το χρώμα του δέρματος και των μαλλιών. Όταν είναι αδρανοποιημένο ή μπλοκαρισμένο, το σώμα αρχίζει να παράγει περισσότερη μελανίνη που είναι υπεύθυνη για πιο κοκκινωπούς τόνους. Αυτό το γονίδιο επηρεάζει επίσης τις φακίδες στα κοκκινομάληδες.

2. Μπορούν να παράγουν βιταμίνη D.

Λόγω του χλωμού δέρματός τους, μπορούν να καούν και να απορροφήσουν περισσότερο ήλιο. Ως εκ τούτου, οι κοκκινομάληδες μπορούν να παράγουν περισσότερη βιταμίνη D.

3. Οι κοκκινομάληδες άντρες έχουν πλεονεκτήματα στη υγεία τους.

Οι κοκκινομάληδες άνδρες είναι λιγότερο πιθανό να πάθουν καρκίνο του προστάτη. Κατά τη διάρκεια μιας μελέτης, ανακαλύφθηκε ότι μόνο το 5% των ανδρών με κόκκινα μαλλιά αρρώστησε με αυτή την ασθένεια.

4. Είναι πιο πιθανό να τους επιτεθούν μέλισσες.

Οι μέλισσες τσιμπούν ανθρώπους με κόκκινα μαλλιά περισσότερο από άλλους. Τείνουν να προσβάλλουν τους κοκκινομάλληδες επειδή αυτό το χρώμα μπορεί να θεωρηθεί ως αρπακτικό.

5. Έχουν χαμηλή ανοχή στον πόνο.


Αυτά τα γονίδια κάνουν επίσης τους κοκκινομάλληδες πιο ευαίσθητους στον πόνο. Δεν επιτρέπουν την απορρόφηση του αναισθητικού, επομένως χρειάζονται περισσότερη αναισθησία.

6. Έχουν λιγότερα μαλλιά.

Παρά το γεγονός ότι τα κόκκινα μαλλιά μπορεί να είναι αρκετά παχιά, υπάρχουν μόνο 90.000 στελέχη. Δεν φαίνονται λίγα, αλλά σε σύγκριση, με τους μελαχρινούς ανθρώπους που έχουν περίπου 110.000 και τους ξανθούς που έχουν ακόμα περισσότερα: 150.000, είναι εμφανής η διαφορά!

7. Είναι πιο πιθανό να είναι «αριστερόχειρες».

Σύμφωνα με μια μελέτη, οι κοκκινομάλληδες είναι πιο πιθανό να είναι αριστερόχειρες. Είναι ένα υπολειπόμενο χαρακτηριστικό όπως και τα κόκκινα μαλλιά.

8. Η Βρετανία έχει τους περισσότερους κοκκινομάλληδες

Οι περισσότεροι κοκκινομάλληδες ζουν στην Ιρλανδία και τη Σκωτία. Μέχρι 20%-30% του πληθυσμού αντίστοιχα έχει αυτό το όμορφο χρώμα μαλλιών. Παρόλο που υπάρχει ακόμα η υπόθεση ότι οι κοκκινομάλληδες έχουν πάρει τα γονίδιά τους κάπου από τη νοτιοδυτική Νορβηγία.

9. Είναι ευαίσθητοι στο κρύο.
Το ίδιο γονίδιο MC1R μπορεί να υπερ-ενεργοποιεί ένα γονίδιο ανίχνευσης θερμοκρασίας. Έτσι, οι κοκκινομάλληδες μπορεί να αισθάνονται πιο έντονο το κρύο από τους ανθρώπους με διαφορετικά χρώματα μαλλιών.

10. Φοβούνται περισσότερο να επισκεφτούν τον οδοντίατρο.

Δεδομένου ότι οι κοκκινομάλληδες είναι πιο ευαίσθητοι στον πόνο και στα αναισθητικά, φοβούνται περισσότερο τον οδοντίατρο από άλλους. Βιώνουν περισσότερο άγχος σχετικά με την επίσκεψη στον οδοντίατρο και συχνά φοβούνται τον πονόδοντο.

11. Έχουν ειδικές ημέρες γιορτής.

Πολλές χώρες γιορτάζουν ημέρες των κοκκινομάλληδων. Στη Γερμανία είναι το Σεπτέμβριο, στις Κάτω Χώρες είναι τον Αύγουστο, και στην Ιταλία είναι το Μάιο. Η ημερομηνία και η διάρκεια κάθε εορτασμού μπορεί να διαφέρουν, αλλά παραμένει γιορτή και είναι ευκαιρία να συγχαρούμε όλους τους φίλους μας με κόκκινα μαλλιά.

12. Κάποιοι τους φοβούνται

Η τζιντζεροφοβία είναι ο φόβος των κοκκινομάλληδων. Ίσως αυτό συμβαίνει λόγω μιας προκατάληψης που τους οδηγεί να πιστεύουν ότι δεν έχουν ψυχή ή για κάποιο άλλο λόγο. Σε κάθε περίπτωση, μερικοί άνθρωποι φοβούνται άτομα με κόκκινα μαλλιά.

13. Είναι σπάνιοι.

Most importantly, the number of people with such unique features is very small. Redheads are rare and make up just 1% to 2% of the total population, which translates to 70-140 million people.

Το πιο σημαντικό είναι ότι ο αριθμός των ατόμων με τέτοια μοναδικά χαρακτηριστικά είναι πολύ μικρός. Οι κοκκινομάλληδες είναι σπάνιοι και αποτελούν μόνο το 1% έως 2% του συνολικού πληθυσμού, το οποίο μεταφράζεται σε 70-140 εκατομμύρια ανθρώπους.

True.gr