13 Χρήσιμες συμβουλές, που πρέπει όλοι οι γονείς να πουν στα παιδιά τους, πριν αρχίσουν να πηγαίνουν στο σχολείο.

Για ένα παιδί, το είναι μια αιτία τόσο ευχάριστων, όσο και δυσάρεστων παιδικών χρόνων.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο οι γονείς, πρέπει να βοηθήσουν τα τους να προετοιμαστούν για το σχολείο, παίζοντας μαζί τους, μοιράζοντας τις δικές τους ιστορίες από το σχολείο και εξηγώντας τι πρόκειται να συναντήσει το παιδί τους στη σχολική τους ζωή. Αυτό πρέπει να γίνει επειδή υπάρχουν μερικά πράγματα που μόνο οι γονείς μπορούν να εξηγήσουν.

Η κόρη μου είναι στην πέμπτη δημοτικού. Εγώ προσωπικά θυμάμαι την αλλαγή 2 σχολείων, κάτι που ήταν πραγματικά σκληρό και επώδυνο. Όμως γνωρίζω ανθρώπους που έζησαν ωραίες στιγμές στο σχολείο. Για να βοηθήσω την κόρη μου να νιώθει, πως ανήκει σε εκείνη την ομάδα ανθρώπων, της έμαθα μερικούς κανόνες.

Για τους μαθητές της πρώτης τάξης και τους γονείς τους, όλα φαίνονται τόσο ασυνήθιστα, άβολα, ακόμη και τρομακτικά. Το σχολείο, τα άλλα παιδιά και οι εκπαιδευτικοί, είναι τόσο διαφορετικοί. Τα παιδιά βιώνουν νέα πράγματα, όπως οι εργασίες και οι βαθμοί για πρώτη φορά στη ζωή τους.

Παρά το γεγονός ότι οι γονείς έχουν ήδη περάσει αυτή την «εξέταση», εξακολουθούν να αισθάνονται νευρικοί. Για τα παιδιά τους, είναι ακόμα πιο δύσκολο, ειδικά αν δεν έχουν επισκεφτεί ποτέ κάποιο νηπιαγωγείο.

Είναι πολύ σημαντικό να τους εξηγήσετε τα εξής:

ΠΗΓΗ: brightside.me