12 τεχνικές που θα σας σώσουν την ζωή από μια επίθεση ζώου

Ελπίζουμε ότι δεν θα συναντήσετε ποτέ ένα πεινασμένο λιοντάρι και ότι ποτέ δεν θα χρειαστεί να ξεφύγετε από ένα ρινόκερο ή να κολυμπήσετε για να σωθείτε από έναν κροκόδειλο. Αλλά αν κάτι τέτοιο συμβεί, είναι σημαντικό να γνωρίζετε πώς να συμπεριφερθείτε σωστά για να παραμείνετε ζωντανοί.

Για να είστε προετοιμασμένοι για το οτιδήποτε, θα σας δώσουμε μερικές τεχνικές που θα σας σώσουν τη ζωή αν συναντήσετε ένα άγριο ζώο.

Καρχαρίες

Τα καλά νέα είναι ότι υπάρχουν 150 τύποι καρχαριών στον πλανήτη μας και μόνο 20 από αυτούς μπορούν να επιτεθούν σε έναν άνθρωπο. Αυτό συμβαίνει επειδή η πλειοψηφία δεν μας αντιμετωπίζει ως τροφή. Τα κακά νέα είναι ότι εάν ένας καρχαρίας ενδιαφέρεται για εσάς, θα είναι πολύ δύσκολο να του ξεφύγετε.

Καγκουρό

Τα καγκουρό επιτίθενται μόνο εάν εισβάλλετε στην περιοχή τους. Σε αυτή την περίπτωση, το ζώο θα αισθανθεί μια απειλή. Για να αποφύγετε τη σύγκρουση, ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα:

Λιοντάρια

Αν συναντήσετε ένα λιοντάρι, κοιτάξτε το στα μάτια. Μην γυρίζετε την πλάτη σας και μην κοιτάτε μακριά γιατί η μη συνεχής επαφή με τα μάτια θα δώσει στον ζώο χρόνο να επιτεθεί.

Ελέφαντες

Οι ελέφαντες είναι έξυπνα και φιλικά ζώα. Παρόλα αυτά, μπορούν να επιτεθούν, ειδικά οι θηλυκοί ελέφαντες που υποθέτουν ότι είστε κίνδυνος για τα μικρά τους.


Ρινόκεροι

Οι ρινόκεροι έχουν πολύ κακή όραση. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο είναι εύκολο να τους εκφοβίσεις, κάνοντάς τους να επιτεθούν. Οι ρινόκεροι μπορούν να αναπτύξουν ταχύτητα 60 χιλιομέτρων την ώρα και είναι πολύ δύσκολο να ξεφύγετε. Ωστόσο, είναι πιθανό.

Ιπποπόταμοι

Αυτά τα ζώα φαίνονται ωραία. Ωστόσο, περισσότεροι άνθρωποι πεθαίνουν από αυτά παρά από τους κροκόδειλους. Παρά το βάρος τους, οι ιπποπόταμοι μπορούν να τρέξουν στα 30 χλμ. την ώρα. Επιπλέον, είναι εύκολο να τους θυμώσεις.

Ταύροι

Παρά την κοινή γνώμη, οι ταύροι αντιδρούν στην κίνηση, όχι σε ένα κόκκινο (ή οποιοδήποτε άλλο) χρώμα.

Μέδουσες

Το τσίμπημα μιας μέδουσας φέρνει απίστευτοπόνο που διαρκεί. Θα μπορούσατε να ακολουθήσετε την κοινή συμβουλή να ουρήσετε πάνω στο τσίμπημα. Ωστόσο, αυτός είναι ένας μύθος.

Αλιγάτορες ή κροκόδειλοι


Τα σαγόνια αυτών των ζώων είναι ένα από τα ισχυρότερα στον πλανήτη. Αν σας πιάσει ένας αλιγάτορας ή έναν κροκόδειλος, δεν θα είναι εύκολο να ελευθερωθείτε.

Φίδια

Τα περισσότερα φίδια δεν είναι επικίνδυνα και δεν είναι δηλητηριώδη. Το 80% των δαγκωμάτων από φίδια συμβαίνει όταν οι άνθρωποι προσπαθούν να τα πιάσουν.

Γορίλες

Οι γορίλες ονομάζονται οι βασιλιάδες των ζούγκλας και υπάρχει ένας λόγος πίσω από αυτό. Είναι πραγματικοί ηγέτες που προστατεύουν τις οικογένειες και το χώρο τους. Δεν θα σας επιτεθούν αν συμπεριφέρεστε καλά.

Μέλισσες

Οι μέλισσες θα προστατεύσουν την κυψέλη τους και μπορεί να σας τσιμπήσουν ακόμα και αν απλά περνάτε από κοντά τους.

Πηγή tilestwra.com