11χρονη Πέθανε από οδοντόκρεμα. Η μητέρα της Έκανε το Λάθος που κάνουν πολλοί γονείς και τώρα θρηνεί

 Σκεφτείτε την καθημερινή σας ρουτίνα: εάν έχετε καλή υγιεινή, βουρτσίζετε τα δόντια σας τουλάχιστον δύο φορές την ημέρα. Αλλά έχετε ποτέ εξετάσει πραγματικά τα συστατικά στην οδοντόκρεμα σας; Σίγουρα δεν το κάνουμε όλοι ή δεν γνωρίζουμε ακριβώς τι περιέχει. Αλλά τώρα που θα μάθετε αυτή την ιστορία, θα μπορούσατε απλώς να κάνετε την αρχή.

Η Monique Altamirano μοιράστηκε τις ανησυχίες της, όταν η 11χρονη κόρη της Denise πέθανε μετά από χρήση μιας νέας οδοντόκρεμας, που συνέστησε ο οδοντίατρος για να ενισχύσει το σμάλτο της. Το πρόβλημα, ωστόσο, είναι ότι η Denise ήταν σοβαρά αλλεργική στα γαλακτοκομικά προϊόντα και κανείς δεν σκέφτηκε να κοιτάξει τα συστατικά στην οδοντόκρεμα της.

Ο Monique συνήθιζε να διαβάζει όλες τις ετικέτες στις οδοντόκρεμες όταν η Denise ήταν μικρότερη, αλλά δεν είδε ποτέ κάτι που να περιέχει γαλακτοκομικά προϊόντα, οπότε δεν συνέχισε να το κάνει, καθώς τα χρόνια περνούσαν. Αν είχε διαβάσει την ετικέτα σε αυτή την οδοντόκρεμα MI Paste One, η Monique θα έβλεπε ότι περιείχε την ουσία Recaldent, η οποία προέρχεται από πρωτεΐνες γάλακτος.

«Δεν σκέφτηκα να κοιτάξω τα συστατικά του προϊόντος», δήλωσε η Monique. «Σε αντίθεση με ό, τι λέει ο καθένας, αισθάνομαι σαν να απέτυχα!»

Όταν η Denise πήγε να χρησιμοποιήσει την οδοντόκρεμα, η Monique είπε ότι η κόρη της ήταν τόσο ενθουσιασμένη που χρησιμοποίησε την «ειδική οδοντόκρεμα της.» Μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα από τη χρήση της, η Denise ήξερε ότι κάτι δεν πήγε καλά, δεν μπορούσε να αναπνεύσει και τα χείλη της άρχισαν να γίνονται μπλε.

Είπε: «Νομίζω πως έχω αλλεργική αντίδραση στην οδοντόκρεμα» και τα χείλη της ήταν ήδη μπλε, λέει η Monique. «Την πήρα και την έβαλα στο κρεβάτι μου. Έτρεξα στο σαλόνι, είπα στην κόρη μου «Κάλεσε ασθενοφόρο!» και άρπαξα το αντιισταμινικό. Λέει,» Μαμά, δεν μπορώ να αναπνεύσω «. Της είπα: «Σ ‘αγαπώ, ναι, μπορείς.»

Η Monique χορήγησε το αντιισταμινικό φάρμακο στην κόρη της, αλλά δεν ενήργησε. Άρχισε επίσης να της χορηγεί ΚΑΡΠΑ, αλλά η αντίδραση ήταν πολύ σοβαρή σε αυτό το σημείο.

«Η οδοντόκρεμα ήταν πάνω από τα δόντια και τα ούλα της και της έκοψε το οξυγόνο της», είπε η Monique.

Δυστυχώς, η Denise πέθανε δύο ημέρες αργότερα στο νοσοκομείο.

Η Monique εξακολουθεί να αισθάνεται υπεύθυνη για το θάνατο της κόρης της, αλλά ξέρει ότι τίποτα δεν θα την φέρει πίσω. Η οικογένεια τώρα σκοπεύει να χρησιμοποιήσει την ιστορία της Denise προς όφελος της κοινής γνώμης.

«Δεν μπορούμε να φέρουμε πίσω τη Denise αλλά μπορούμε να βοηθήσουμε άλλους στο όνομά της», δήλωσε η Monique. «Είμαστε τόσο ευγνώμονες στους ανθρώπους που παίρνουν σοβαρά τις αλλεργίες. Η Denise ήθελε να αλλάξει τον κόσμο, αλλά είναι τραγικό το πώς το κάνει.»

Η συγκλονισμένη μητέρα είχε ένα ισχυρό μήνυμα προς τους γονείς παιδιών με αλλεργίες:

«Διαβάστε τα πάντα. Μην επαναπαύεστε, μόνο και μόνο επειδή το διαχειρίζεστε για αρκετά χρόνια», αποθαρρύνει τους γονείς. «Δεν μπορείς να είσαι άνετος ή να νιώθεις ντροπή ή να φοβάσαι να ρωτήσεις και να εξασφαλίσεις ότι τα συστατικά είναι εντάξει. Να είστε ο συνήγορος του παιδιού σου».

Μία τραγική ιστορία που ελπίζουμε να ευαισθητοποιήσει περισσότερο κόσμο για τις αλλεργίες.