11 Παράξενα και Επικίνδυνα Επαγγέλματα που έκαναν οι Άνθρωποι κατά το Παρελθόν. Ο Προγραμματιστής Οργίωv, θα σας Σοκάρει.

1.Ακροατής αεροσκάφους

Πριν την εφεύρεση του ραντάρ, το στρατιωτικό προσωπικό έπρεπε να χρησιμοποιήσει άλλα εργαλεία για να ανιχνεύσει τον εχθρό.

2. Προγραμματιστής οργίων

Αυτή η δουλειά υπήρξε στην αρχαία Ρώμη και το κύριο καθήκον αυτού που την έκανε, ήταν να προγραμματίζει εορτασμούς για τους πλούσιους, οργανώνοντας το μενού, τη μουσική και τις γυναίκες.

3. Αποτριχωτής μασχάλης

Στην αρχαία Ρώμη, η αποτρίχωση ήταν χαρακτηριστικό της τάξης. Έτσι, υπήρχαν αποτριχωτές μασχαλών που εργάζονταν σε ρωμαϊκά λουτρά, χρησιμοποιώντας ζεστά τσιμπιδάκια σιδήρου για να αφαιρέσουν τις ανεπιθύμητες τρίχες των πελατών τους.

4. Κλόουν για κηδείες


Η δουλειά ενός τέτοιου κλόουν στην αρχαία Ρώμη, ήταν να μιμηθεί τον νεκρό στην κηδεία του κάνοντας τη φωνή, τους τρόπους και τις χειρονομίες του, ακόμη και να είναι ντυμένος όπως ο νεκρός.

5. Γαμπρός του σκαμπό

Αυτή η δουλειά δεν ήταν και από τις πιο ευχάριστες. Ο γαμπρός του σκαμπό ήταν ο επίσημος τίτλος του υπηρέτη ενός Άγγλου βασιλιά που τον βοηθούσε με τις σωματικές λειτουργίες και το πλύσιμο.

6. Συλλέκτης βδελλών

Υπήρχαν άνθρωποι που είχαν διοριστεί για να συλλέγουν βδέλλες από τους βάλτους. Αυτή η εργασία ήταν εποχιακή και δεν πληρώνονταν καλά. Οι συλλέκτες βδέλλας συχνά υπέφεραν από απώλεια αίματος και λοιμώξεις.

7. Αγόρια για μαστίγωμα

Τα αγόρια αυτά ανατρέφονταν μαζί με τους πρίγκιπες και αναλάμβαναν τις τιμωρίες τους. Καθώς ο επιμελητής του πρίγκιπα δεν μπορούσε να χτυπήσει ο ίδιος τον πρίγκιπα, ο φίλος του χρησιμοποιούνταν για αυτούς τους διδακτικούς σκοπούς

8. Γεμιστές


Στις αρχαίες ρωμαϊκές πόλεις, τα πλυντήρια ρούχων ήταν διαφορετικά από τα σύγχρονα πλυντήρια, αφού τα ρούχα πλένονταν με ανθρώπινα ούρα, τα οποία συλλέγονταν από τουαλέτες.

9. Ρυθμιστής κορυνών

Αυτή η χειροκίνητη εργασία με χαμηλή αμοιβή, απαιτούσε από ένα άτομο να επαναφέρει τις κορύνες του μπόουλινγκ στις σωστές θέσεις τους, να ξεκαθαρίσει τις πεσμένες και να επιστρέψει τις μπάλες του μπόουλινγκ στους παίκτες.

10. Χειριστής λινοτυπικής μηχανής

Η λινοτυπική μηχανή είναι ένα ζεστό μεταλλικό σύστημα στοιχειοθεσίας που χρησιμοποιούνταν για την παραγωγή εφημερίδων. Οι εξειδικευμένοι εργαζόμενοι ήταν υποχρεωμένοι να χειρίζονται αυτές τις μηχανές.

11. Υπολογιστές

Τον 17ο αιώνα, ο όρος «υπολογιστής» σήμαινε κυριολεκτικά ένα άτομο που υπολογίζει. Η εργασία των υπολογιστών απαιτούσε υπολογισμούς και ανάλυση δεδομένων με το χέρι.

Credit: 9gag.com