11 «Λεπτά» Θέματα για τα Εσώρουχα που Ντρεπόμαστε να Συζητήσουμε Ακόμα και με Φίλους μας

Πολλοί άνθρωποι σκέφτονται ότι οι ερωτήσεις σχετικά με το πώς να φορούν εσώρουχα είναι ταμπού και δεν πρέπει να συζητούνται με κανέναν. Ακόμη και όταν οι γυναίκες πάνε σε ένα κατάστημα, δεν είναι πάντα πρόθυμες να ζητήσουν βοήθεια. Ως αποτέλεσμα, επειδή είτε δεν μπορούμε είτε δεν θέλουμε να ζητήσουμε συμβουλές, συχνά φοράμε τα εσώρουχα με λανθασμένο τρόπο, γεγονός που μπορεί να προκαλέσει προβλήματα υγείας.

Εμείς συνειδητοποιήσαμε πόσο δύσκολη ήταν η κατάσταση, γι ‘αυτό αποφασίσαμε όχι μόνο να δώσουμε απαντήσεις στα πιο δημοφιλή και άβολα ερωτήματα αλλά και να προτείνουμε προτάσεις για την επιλογή των σωστών εσωρούχων.

1. Μπορείτε να φορέσετε το ίδιο εσώρουχο για αρκετές ημέρες;

Ξεχάσατε να πλύνετε τα εσώρουχά σας; Είναι εντάξει. Εάν τα εσώρουχα σας φαίνονται καθαρά, μπορείτε να τα φορέσετε και πάλι, δεν θα υπάρξει καμία βλάβη στην υγεία σας. Ωστόσο, εάν έχετε κάποιες ορατές γρατσουνιές, εξάνθημα ή δυσφορία κοντά στην ευαίσθητη περιοχή, είναι καλύτερο να μην δοκιμάσετε την τύχη σας: τα βρώμικα εσώρουχα μπορεί να οδηγήσουν σε λοίμωξη.

Το ίδιο ισχύει και για περιπτώσεις που έχετε αισθανθεί πολύ ιδρωμένες κατά τη διάρκεια της ημέρας ή έχετε κάνει κάποια πολύ έντονη προπόνηση. Η υγρασία, ειδικά σε μια τόσο ευαίσθητη περιοχή, δημιουργεί τις τέλειες συνθήκες για την αναπαραγωγή βακτηρίων και μυκητιασικών λοιμώξεων. Έτσι, είναι καλύτερα να φορέσετε φρέσκα εσώρουχα αν μπορείτε.

2. Δεν μπορείτε απλά να φορέσετε εσώρουχο;

Ναι, αλλά μόνο σε μία κατάσταση – κατά τη διάρκεια μιας προπόνησης. Η αθλητική σας ενδυμασία πρέπει να είναι κατασκευασμένη από παχύ ύφασμα που απορροφά την υγρασία καλά. Μερικές φορές είναι απαραίτητο να αφήσετε τα εσώρουχά σας στο ντουλάπι του γυμναστηρίου, επειδή η υπερβολική τριβή μπορεί να προκαλέσει ερεθισμό.

Εάν το δέρμα είναι ήδη τραυματισμένο, μην αφαιρείτε τα εσώρουχα. Είναι καλύτερο να προετοιμαστείτε για προπόνηση εκ των προτέρων και να αγοράσετε ειδικά εσώρουχα που δεν θα τραυματίζουν το δέρμα.

3. Πόσα ζευγάρια εσώρουχα πρέπει να έχετε στην ντουλάπα σας;

Δεν υπάρχουν αυστηροί κανόνες σχετικά με αυτό το θέμα, οπότε όλα εξαρτώνται πραγματικά από τον τρόπο ζωής σας. Ποια ρούχα φοράτε και πόσο συχνά τα πλένετε; Πηγαίνετε στο γυμναστήριο; Απαντώντας σε αυτές τις ερωτήσεις, μπορείτε να μάθετε πόσα εσώρουχα θα χρειαστείτε για να αισθανθείτε καλά.

Αυτό που μπορείτε να κάνετε είναι να σχεδιάσετε ένα αυστηρό πρόγραμμα πλυσίματος και να έχετε περίπου 10 κιλότες και 3 σουτιέν. Μια άλλη επιλογή είναι να έχετε ένα απόθεμα 3 εβδομάδων και να μην ανησυχείτε για τα φρέσκα εσώρουχα για μεγάλο χρονικό διάστημα. Μια μελέτη για αυτό έδειξε ότι μια μέση γυναίκα έχει περίπου 34 ζευγάρια εσώρουχων στην ντουλάπα της, 14 από αυτά θα μπορούσαν να φορεθούν σε ειδικές περιπτώσεις. Επιλέξτε σουτιέν ανάλογα με το μοντέλο και το ύφασμα των ενδυμάτων: μερικά είναι καλά για φορέματα, διάφανες μπλούζες, αθλητικά ρούχα κ.λ.π.

4. Πότε δεν μπορείτε να φορέσετε σουτιέν και πότε πρέπει να φορέσετε;

Η επιθυμία να δώσετε στο σώμα σας λίγο περισσότερη ελευθερία, ειδικά κατά τη θερινή περίοδο είναι κατανοητή. Δεν υπάρχει κανένας κανόνας που να λέει ότι απαγορεύεται. Κατά καιρούς, γυναίκες από όλο τον κόσμο ισχυρίζονται ότι δεν πρέπει να επικρίνονται όταν οι γυναικείες θηλές είναι ορατές κάτω από τα ρούχα. Για παράδειγμα, το 2014 ξεκίνησε η καμπάνια #freethenipple.

Η απάντηση στο ερώτημα αυτό δεν είναι ακόμη σαφής και δεν υπάρχει μία κοινή γνώμη γι ‘αυτό. Για να αποφύγετε τυχόν παρεξηγήσεις στο γραφείο, είναι καλύτερο να φορέσετε ένα σουτιέν ή να επιλέξετε ρούχα κατασκευασμένα από παχιά, μη διαφανή υφάσματα. Μια άλλη επιλογή είναι να χρησιμοποιήσετε ειδικά καλύμματα θηλών ή να φορέσετε ένα μπουστάκι. Δεν υπάρχει σίγουρα κανένας κανόνας για τους περιπάτους, οπότε εξαρτάται από εσάς εάν θέλετε να φορέσετε ένα σουτιέν ή όχι.

5. Είναι εντάξει να φοράτε διαφορετικά μεγέθη σουτιέν;

Τα μεγέθη σουτιέν δεν έχουν πρότυπα ή σημεία αναφοράς, όπως οι μαθηματικές αξίες, τόσες πολλές γυναίκες έχουν σουτιέν διαφορετικού μεγέθους. Μπορούμε να δούμε διαφορετικούς αριθμούς στις ετικέτες των σουτιέν ανάλογα με τον κατασκευαστή ή την τοποθεσία. Για παράδειγμα, το Ευρωπαϊκό 75 είναι ένα Αμερικάνικο 34, αλλά στη Γαλλία και την Ισπανία, είναι ένα μέγεθος 90. Αυτό συμβαίνει επειδή οι διαφορετικές χώρες χρησιμοποιούν διαφορετικές μεθόδους για να μετρήσουν τις ίδιες παραμέτρους. Υπάρχει ακόμη και ένας όρος που ονομάζεται αδερφικό μέγεθος που χρησιμοποιείται για να δείξει παρόμοια μεγέθη.

6. Ποιο είναι το πιο δημοφιλές λάθος κατά την επιλογή σουτιέν;

Το μεγαλύτερο λάθος που κάνουμε είναι να μην επιλέξουμε το σωστό μέγεθος. Για παράδειγμα, ένα 32Α είναι πολύ σφιχτό στα cups. Τι κάνουμε; Αντί να πάμε στο 32Β, πηγαίνουμε στο 34Α. Με άλλα λόγια, επιλέγουμε ένα σουτιέν με μια μεγαλύτερη μπανέλα, όταν πραγματικά χρειαζόμαστε μεγαλύτερο cup.

7. Γιατί η ζώνη των σουτιέν πάνε πάντα προς τα πάνω και οι τιράντες πάντα γλιστρούν προς τα κάτω;

Αυτό συμβαίνει ως αποτέλεσμα του προηγούμενου λάθους: οι τιράντες του σουτιέν σας είναι πολύ μακριές και τα cups είναι πολύ μικρά. Προσπαθήστε να κάνετε τη ζώνη λίγο πιο σφιχτή και να ρυθμίσετε τις τιράντες.

Θυμηθείτε: οι τιράντες χάνουν το σχήμα τους πιο γρήγορα από οποιοδήποτε άλλο τμήμα του σουτιέν. Εκτός από αυτό, μπορούν να τεντωθούν στο πλύσιμο. Έτσι, ρυθμίστε το μήκος κάθε φορά που πλένετε το σουτιέν (μόλις στεγνώσει).

8. Μπορείτε να κοιμηθείτε φορώντας ένα σουτιέν;

Μερικοί λένε ότι ο ύπνος με ένα σουτιέν υποστηρίζει το στήθος και τα εμποδίζει να χάσουν το σχήμα τους. Αυτός είναι ένας παλιός μύθος που δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα. Μπορείτε να κοιμηθείτε με μια σουτιέν (όχι πολύ συχνά) αν οι μπανέλες είναι μαλακές. Είναι σημαντικό να αισθάνεστε άνετα. Αν δεν αισθάνεστε άνετα, το σουτιέν μπορεί να ερεθίσει το δέρμα σας, να επιβραδύνει την κυκλοφορία του αίματος και διαφορετικά να διακόψει τον ύπνο σας.

Όταν επιλέγετε τα σωστά ρούχα για ύπνο, δώστε προσοχή στο ύφασμα από το οποίο είναι κατασκευασμένα. Το ύφασμα πρέπει να είναι όσο το δυνατόν πιο φυσικό για να επιτρέπει στο δέρμα να αναπνέει και το σώμα θα πρέπει να είναι σε θέση να ξαπλώσει σε οποιαδήποτε θέση. Το βαμβάκι, το μετάξι και η φανέλα είναι οι καλύτερες επιλογές.

9. Πώς επιλέγετε ένα σουτιέν αν τα στήθη σας είναι ασύμμετρα;

Υπάρχουν διάφοροι τρόποι επίλυσης αυτού του προβλήματος. Κατ ‘αρχάς, μπορείτε να δοκιμάσετε να επιλέξετε ένα σουτιέν από ελαστικό ύφασμα (σατέν, βαμβάκι με ελαστίνη κ.ο.κ.). Μπορεί να προσαρμοστεί με μικρές διαφορές. Δεύτερον, μπορείτε να αγοράσετε ένα σουτιέν με σταθερά κύπελλα, με βάση το μέγεθος του μεγαλύτερου στήθους.

Μια μη τυποποιημένη λύση είναι να χρησιμοποιήσετε ένα σουτιέν push-up με αφαιρούμενα μαξιλάρια και απλά να αφαιρέσετε το μαξιλάρι από το μεγαλύτερο κύπελλο. Αν έχετε διαφορετικό μέγεθος στήθους λόγω χειρουργικής επέμβασης ή ασθένειας, θα χρειαστείτε ένα ειδικό σουτιέν που θα σας κάνει να νιώσετε πιο άνετα.

10. Ποιο είναι το καλύτερο ύφασμα για εσώρουχα; Έχει σημασία;

Το ύφασμα έχει σημασία, αλλά υπάρχουν πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε. Η καλύτερη επιλογή είναι τα ρούχα από βαμβάκι που επιτρέπουν στον αέρα να κυκλοφορεί ελεύθερα και να απορροφά ακόμη την υγρασία. Τα εσώρουχα που κατασκευάζονται από φυσικά υλικά θα βοηθήσουν στην προστασία από τις λοιμώξεις.

Τα συνθετικά υφάσματα δεν είναι πάντα συνώνυμο της κακής ποιότητας και δεν βλάπτουν πάντα την υγεία. Ορισμένα είδη συνθετικών υλικών είναι ιδανικά για προπόνηση. Εσώρουχα που κατασκευάζονται από αυτό το υλικό απορροφούν τον ιδρώτα, βοηθούν στην θερμορύθμιση και κάνουν την άσκηση πιο άνετη και πιο παραγωγική.

11. Μπορείτε να βάλετε το σουτιέν σας στο στεγνωτήριο;

Γνωρίζουμε τα πάντα για το πώς να πλένουμε τα εσώρουχα μας: όλες τις ρυθμίσεις στο πλυντήριο ρούχων. Σε ορισμένες περιπτώσεις, είναι επίσης καλό να πλύνετε τα εσώρουχα και τα σουτιέν στο χέρι. Αλλά αυτό είναι μόνο το ήμισυ της απάντησης, επειδή οι λανθασμένες μέθοδοι στεγνώματος μπορούν να καταστρέψουν καλά εσώρουχα και σουτιέν.

Η χρήση στεγνωτηρίου σίγουρα δεν συνιστάται: μια αρκετά υψηλή θερμοκρασία έχει καταστρεπτική επίδραση στις τιράντες του σουτιέν. Έτσι, η καλύτερη συμβουλή είναι να κρεμάσετε τα εσώρουχά σας να στεγνώσουν, χωρίς να χρησιμοποιήσετε στεγνωτήριο.