11 Απίστευτα Πράγματα που δεν Γνωρίζατε ότι Υπάρχουν στον Κόσμο. Ειδικά στην Ιαπωνία είναι 1000 Χρόνια μπροστά!
Www.true.gr

11 Απίστευτα Πράγματα που δεν Γνωρίζατε ότι Υπάρχουν στον Κόσμο. Ειδικά στην Ιαπωνία είναι 1000 Χρόνια μπροστά!

Λένε ότι κανείς μπορεί να μάθει κάτι από κάθε άτομο που συναντά. Τι θα λέγατε να εξετάζαμε την εξέλιξη άλλων χωρών, για να δούμε αν μπορούμε να μάθουμε κάτι από τις εμπειρίες τους;

Ακολουθεί ένα εικονικό ταξίδι σε όλο τον κόσμο, για να δούμε τους πιο καταπληκτικούς νόμους και συνήθειες των άλλων χωρών.

1. Ουράνιο τρένο – νέοι αστυνομικοί – κοιμούνται οπουδήποτε, Κίνα

Στην Κίνα, ένας νέος σιδηροδρομικός σταθμός που ονομάζεται Skytrain χρειάστηκε μόνο 4 μήνες για να κατασκευαστεί. Το τρένο χωράει 230 επιβάτες και φτάνει τα 37 μίλια ανά ώρα. Σχεδιάστηκε για μικρές πόλεις.

Οι αστυνομικοί στο Xinjiang της Κίνας, συμπεριλαμβάνουν χήνες στην υπηρεσία τους. Οι επιστήμονες λένε ότι αυτά τα πουλιά έχουν πολύ καλό δυναμικό, επειδή έχουν πανοραμική όραση, καλή ακοή και γίνονται επιθετικά όταν αισθάνονται κίνδυνο.

Η ικανότητα του Κινεζικού λαού να κοιμάται οπουδήποτε, είναι κάτι που έχει ήδη γίνει δημοφιλές σε όλο τον κόσμο. Υπάρχει ακόμη και μια ιστοσελίδα που ονομάζεται «Sleeping Chinese», όπου μπορείτε να βρείτε φωτογραφίες με διάσημους να κοιμούνται.

2. Απόλυτη νίκη για τα απορρίμματα σκουπιδιών, Ελβετία

Το 43% των απορριμμάτων ανακυκλώνεται στη Ζυρίχη. Υπάρχουν δοχεία για τη συλλογή χαρτιού, μετάλλου και γυαλιού που μπορούν να βρεθούν σε όλη την πόλη. Άλλοι τύποι σκουπιδιών απορρίπτονται σε ειδικές λευκές πλαστικές σακούλες για 1,5 ευρώ το καθένα.Η τέφρα απομακρύνεται από την πόλη, πηγαίνοντας όπου εξάγουν μέταλλα, συμπεριλαμβανομένου του χρυσού μέσα σε αυτά. Γενικά, υπάρχουν κανόνες για τις ώρες ανακύκλωσης, προκειμένου να αποφευχθεί η διατάραξη των γύρω γειτόνων.

3. Προηγμένα συστήματα μεταφοράς και εξυπηρέτησης, Ιαπωνία

Σήμερα τα νέα τρένα Shinkansen χτύπησαν όλα τα ρεκόρ – φτάνοντας σε μέγιστη ταχύτητα 375 μίλια ανά ώρα κατά τη διάρκεια των δοκιμών. Η JP Central σχεδιάζει να κυκλοφορήσει αυτά τα τρένα μέχρι το 2027.

Τα ρομπότ έχουν ήδη γίνει κάτι κοινό για πολλούς Ιάπωνες. Το πρωί, ένα ρομπότ σε ένα εστιατόριο μπορεί να μαγειρέψει τηγανίτες για εσάς ή να προσφέρει νόστιμα κλινοσκεπάσματα σε ένα ξενοδοχείο.

«Θέλουμε να δείξουμε στον κόσμο ότι το μέλλον ανήκει στα ρομπότ», λένε οι προγραμματιστές του HAL, The Hybrid Assistive Limb. Όλες οι δοκιμές ήταν επιτυχείς. Τα ρομπότ κινούνται από μόνα τους, με τη λήψη παρορμήσεων από τους μυς του ατόμου.

4. Η πόλη του μέλλοντος, Νότια ΚορέαΤο ταχνητό νησί Songdo IBD, χτίστηκε από το μηδέν 40 μίλια μακριά από τη Σεούλ, κοντά στο αεροδρόμιο. Η βασική ιδέα είναι η χρήση τεχνολογιών για άνεση. Καθένας από τους κατοίκους διαθέτει μια ειδική έξυπνη κάρτα για να δέχεται διάφορα είδη υπηρεσιών.

Εκτός από τους ουρανοξύστες, τα κανάλια νερού, τα εκθεσιακά κέντρα και το internet 4G, υπάρχουν πάρκα, μονοπάτια ποδηλάτων, σταθμοί φόρτισης για ηλεκτρικά οχήματα και πολλά άλλα. . Η πόλη δηλώνεται ως ελεύθερη οικονομική ζώνη.

5. Maggie Daley Play Garden, ΗΠΑ

Στο Σικάγο, υπάρχει ένα παιδικό πάρκο που είναι το όνειρο κάθε παιδιού. Στο έδαφος των 20 στρεμμάτων, υπάρχουν παιχνίδια για παιδιά όλων των ηλικιών.

Στο «The Crater Slide», θα βρείτε πολλές τσουλήθρες και πύργους που συνδέονται με μια τεράστια γέφυρα, που αγαπούν όλα τα παιδιά.

Credit: brightside.me

Διαβάστε περισσότερα
Αφήστε το σχόλιο σας:
True.gr