10+1 Συνήθειες που θεωρούμε Αβλαβείς αλλά προκαλούν πολλά περισσότερα Προβλήματα από όσα Νομίζουμε

Όλοι ξέρουμε πως το να πέφτουμε αργά για ύπνο και το να τρώμε υπερβολικά είναι ανθυγιεινό. Αλλά μερικές φορές είναι κάποιες συνήθειες που θεωρούμε αβλαβείς που μπορούν να μας θέσουν σε κίνδυνο.

Το γνωρίζατε πως μπορείτε να βρεθείτε στο νοσοκομείο εάν σταματήσετε το φτέρνισμα;

Δείτε παρακάτω μία λίστα από τέτοιες συνήθειες που μπορούν να θέσουν την υγεία μας σε κίνδυνο:

1. Το να σταματήσετε το φτέρνισμα.

Όταν το σταματάτε, δεν αφήνετε τα βακτήρια και τους ιούς να βγουν από το σώμα. Εκτός από αυτό όμως, επειδή δεν εκτονώνεται το φτέρνισμα, είναι πιθανό να βλάψετε την ακοή, τον οισοφάγο και να αυξήσετε την αρτηριακή πίεση.

2. Η χρήση οδοντογλυφίδων.

Οι οδοντίατροι δεν τις συμπαθούν. Ενώ δεν βλάπτουν τα δόντια, τα ούλα βρίσκονται σε κίνδυνο. Να επιλέγετε καλύτερα οδοντικό νήμα.

3. Το να κοιμάστε μπρούμυτα.

Ενώ μπορεί να βολεύει, δυσκολεύει η αναπνοή, ο λαιμός έχει λάθος στάση και η κυκλοφορία του αίματος μειώνεται. Εκτός από αυτό, οι γιατροί προειδοποιούν πως έτσι οι ρυτίδες θα γίνουν πιο εμφανείς!

4. Το να δαγκώνετε σκληρά πράγματα.

Αυτό θα σας δημιουργήσει προβλήματα με το σμάλτο των δοντιών. Γι’αυτό κιόλας δεν θα πρέπει να ανοίγετε μπουκάλια με τα δόντια ή να δαγκώνετε παγάκια και γλειφιτζούρια.

5. Το να μην πηγαίνετε στο μπάνιο όταν νιώθετε την ανάγκη.

Αυτό πιθανώς να τραυματίσει τους μυς στην περιοχή με αποτέλεσμα να πάθετε ουρολοίμωξη και δυσκοιλιότητα.

6. Το να πλένετε τα μαλλιά σας με καυτό νερό.

Αρχικά, αυτό πιθανώς να σας προκαλέσει πονοκέφαλο και ζαλάδα. Επίσης, το ζεστό νερό ενεργοποιεί την λειτουργία των σμηγματογόνων αδένων στο κρανίο και έτσι τα μαλλιά γίνονται πολύ πιο βρώμικα.

7. Tο να πιάνετε το πρόσωπο και να τρίβετε τα μάτια σας.

Αυτό πιθανώς να σας προκαλέσει μολύνσεις.

8. Το να γλύφετε μικρές πληγές και να τις φυσάτε.

Επιστήμονες υπολογίζουν πως πάνω από 600 είδη μικροοργανισμών ζουν στο στόμα. Να βάζετε ειδικά φάρμακα στις πληγές αλλιώς πιθανώς να αργήσουν πολύ περισσότερο να γιατρευτούν.

9. Το να ψιθυρίζετε

Έρευνα έδειξε πως αυτό αυξάνει τις πιθανότητες να πάθουμε μικροτραυματισμούς στον λάρυγγα. Αυτό είναι ιδιαίτερα επικίνδυνο για όσους πρέπει να μιλάνε πολύ.

10. Το να χρησιμοποιείτε το κινητό σας ενώ είστε στο μπάνιο.

Δεν είναι μόνο το κινητό – το ίδιο ισχύει και για τις εφημερίδες και τα βιβλία. Αυτό είναι γιατί κάθεστε στην λεκάνη για περισσότερα από 5 λεπτά και αυξάνεται η πίεση στις φλέβες. Εκτός από αυτό, το κινητό θα γεμίσει με βακτήρια από την τουαλέτα.

Μπόνους: Το να χρησιμοποιείτε μπατονέτες για την υγιεινή της μύτης.

Παρόλο που οι γιατροί δεν συνιστούν να βάζουμε τίποτα στην μύτη μας, σε μερικές περιπτώσεις μία μπατονέτα είναι καλύτερη από το να χρησιμοποιούμε το δάχτυλο.

Εάν έχετε κάνει ρινοπλαστική, το να καθαρίσετε την μύτη σας είναι εφικτό μόνο με μία μπατονέτα γιατί δεν έχετε την δυνατότητα να την φυσήξετε.

Ωστόσο, θα πρέπει να προσέχετε μην την βάλετε πολύ βαθιά γιατί πιθανώς να τραυματίσετε την μύτη σας.

ΠΗΓΗ: brightside.me