10 Ξεκάθαρα Χαρακτηριστικά που δείχνουν πως είσαι άτομο με αυξημένη Ενσυναίσθηση

Ποιες είναι οι πρώτες λέξεις που σας έρχονται στο μυαλό όταν σκέφτεστε αρνητικά χαρακτηριστικά; Είναι ναρκισσιστής, απαισιόδοξος, ψυχοπαθής; Εάν ναι, είστε σε καλό δρόμο. Ωστόσο, μην ξεχνάτε και όσους έχουν ενσυναίσθηση. Επιτρέψτε μας να σας εξηγήσουμε…

Η Dr. Judith Orloff γράφει: «Τα άτομα με υψηλή ενσυναίσθηση είναι σαν συναισθηματικά σφουγγάρια. Απορροφούν συναισθήματα, σωματικά συμπτώματα και ενέργεια από τους άλλους στα σώματά τους.»

Με άλλα λόγια, είναι πολύ ευαίσθητα άτομα που βάζουν τους άλλους μπροστά από τις ανάγκες τους σε βαθμό που επηρεάζονται σωματικά και πνευματικά.

Η αρχική σας αντίδραση πιθανώς να είναι ότι αυτό είναι κάτι καλό, οπότε γιατί τα βάζουμε στην ίδια λίστα με τον ναρκισσισμό και την απαισιοδοξία;

Γιατί μπορεί να γίνει μεγάλο φορτίο για πολλούς ανθρώπους, παρά τα καλά χαρακτηριστικά που έχει. Ένα άτομο με ενσυναίσθηση δυσκολεύεται να ξεχωρίσει πότε πρέπει να σταματήσει και πότε όχι.

Όσοι έχουν αυξημένη ενσυναίσθηση έχουν πολύ καλό ένστικτο για όσους είναι γύρω τους. Καταλαβαίνουν τι πρέπει να γίνει πριν ακόμα ο άλλος μιλήσει. Διαβάζουν τις καταστάσεις και κάνουν ότι χρειάζεται. Συνήθως είναι πολύ ακριβείς στις ικανότητές τους.

Εάν θέλετε να δείτε εάν είστε τέτοιο άτομο ή κάποιος φίλος σας, δείτε παρακάτω 10 κλασσικά χαρακτηριστικά των ατόμων με ενσυναίσθηση:

Κοινωνικό άγχος

Αυτά τα άτομα δεν μπορούν να διαχειριστούν μεγάλα πλήθη. Είναι εσωστρεφείς που προτιμούν πιο ήρεμες καταστάσεις και ομάδες 2-3 ατόμων.

Δυσκολία στο να ξεχωρίσουν τα δικά τους συναισθήματα από των άλλων

Επηρεάζονται τόσο από τα προβλήματα των άλλων που καταλήγουν να νιώθουν σαν να είναι δικά τους. Αυτό μπορεί να τους δημιουργεί σωματική και συναισθηματική αναστάτωση.

Χρειάζονται να κλείνουν κάθε θέμα

Έχουν την συνήθεια να θέλουν να ξέρουν τα πάντα, ακόμα και όταν δεν υπάρχει απάντηση ή συμπέρασμα. Εάν κάτι μείνει στον αέρα, θα παλέψουν ακατάπαυστα μέχρι να βρουν την απάντηση.

Δεν αντέχουν το ψέμα

Είναι ανοιχτά βιβλία. Είναι ειλικρινείς προς τους άλλους και περιμένουν την ίδια συμπεριφορά. Όταν όμως τους λένε ψέματα, τους επηρεάζει σε πολύ μεγάλο βαθμό.

Καλοί ακροατές

Είναι πολύ επικοινωνιακοί γιατί τους αρέσει να ακούν τους άλλους, αντί να μιλάνε για τους εαυτούς τους.

Οι κανόνες τους περιορίζουν

Είναι ελεύθερα πνεύματα και όταν οι κανόνες ή οι καταστάσεις τους περιορίζουν, αυτό δεν τους αφήνει να φερθούν φυσιολογικά.

Χρειάζονται χρόνο για τον εαυτό τους

Αφού δίνουν τόσα πολλά στους άλλους, χρειάζονται να γεμίσουν τους μπαταρίες τους περνώντας χρόνο μόνοι τους.

Νιώθουν ακραία κούραση

Τα άτομα που έχουν αυξημένη ενσυναίσθηση νιώθουν πολύ κουρασμένοι αφού έχουν δώσει τόσα πολλά στους άλλους.

Δημιουργική προσωπικότητα

Τείνουν να έχουν μία πολύ δημιουργική πλευρά που έχει να κάνει με δραστηριότητες όπως τραγούδι, υποκριτική, χορό και ζωγραφική.

Πηγή