10 Τσιμπήματα Εντόμων που Όλοι Πρέπει να Αναγνωρίζουμε. Δείτε Ποια Είναι τα Επικίνδυνα
Www.true.gr

10 Τσιμπήματα Εντόμων που Όλοι Πρέπει να Αναγνωρίζουμε. Δείτε Ποια Είναι τα Επικίνδυνα

Όλοι θα τσιμπηθούμε από έντομα αργά ή γρήγορα. Μερικές φορές όμως είναι αρκετά δύσκολο να καταλάβουμε τι ακριβώς μας τσίμπησε. Το τσίμπημα μπορεί να πονάει, να μας τρώει ή ακόμα και να πρηστεί.

Υπάρχουν πολλά έντομα που μεταφέρουν ασθένειες, οπότε καλό θα ήταν να μπορούμε να αναγνωρίσουμε τι μας τσίμπησε.

Αλλά μην πανικοβάλλεστε! Σας έχουμε ετοιμάσει έναν οδηγό που θα σας βοηθήσει να καταλάβετε ποιο έντομο σας επιτέθηκε.

Αγριομέλισσα

Η περιοχή που θα τσιμπήσει μία αγριομέλισσα θα γίνει κόκκινη και θα πρηστεί. Μπορεί να βγουν και φουσκάλες. Το δηλητήριό της είναι ακόμα πιο τοξικό λόγω του μεγέθους της.

Εάν το θύμα νιώσει κρύο στα άκρα, τα αυτιά και τα χείλια του γίνουν μπλε ή αρχίσει να έχει δύσπνοια, θα πρέπει να πάει αμέσως σε γιατρό.

Μέλισσα

Πρέπει να βγάλετε το κεντρί γιατί πιθανώς να έχει μείνει στο δέρμα. Το πιθανότερο είναι το τσίμπημα να γίνει κόκκινο και να πρηστεί. Εάν έχετε αλλεργία ωστόσο, πιθανώς να πάθετε αναφυλακτικό σοκ.

Σφήκα

Τα συμπτώματα μοιάζουν με εκείνα της μέλισσας. Η περιοχή γίνεται κόκκινη και πρήζεται, το θύμα νιώθει πόνο, κάψιμο και φαγούρα.


Η σφήκα μπορεί να τσιμπήσει πολλές φορές και όπως και στην περίπτωση της μέλισσας, καλό θα είναι να γνωρίζετε εάν είστε αλλεργικοί.

Κουνούπι

Τα τσιμπήματα από τα κουνούπια γίνονται κόκκινα και πρήζονται ελαφρώς. Τα κουνούπια προτιμούν τα σημεία που το δέρμα είναι πιο λεπτό και υπάρχουν περισσότερα αγγεία.

Τσιμπούρι

Το σώμα αντιδράει στο τσίμπημα του τσιμπουριού κάνοντας ένα κόκκινο σημάδι. Το έντομο μπορεί να είναι στο θύμα για πολύ καιρό και να μεγαλώνει τρώγοντας το αίμα του.

Το χειρότερο είναι πως τα τσιμπούρια μολύνουν τους ανθρώπους με εγκεφαλίτιδα, μπορέλιωση και πολλές άλλες ασθένειες. Εάν βγάλετε το έντομο από πάνω σας αλλά το σημάδι συνεχίζει να μεγαλώνει, θα πρέπει να μιλήσετε με τον γιατρό σας.

Ψύλλος

Τα τσιμπήματα των ψύλλων μοιάζουν με αλλεργία ή τσιμπήματα κουνουπιών γιατί είναι κόκκινα και ελαφρώς πρησμένα. Ωστόσο, τα τσιμπήματα αυτών των εντόμων είναι πολύ επίπονα και η φαγούρα είναι πολύ πιο έντονη.

Οι ψύλλοι συνήθως επιτίθενται στα πόδια και μόνο όταν κοιμόμαστε. Συχνά κουβαλάνε πολλές ασθένειες.


Μυρμήγκι

Τα περισσότερα μυρμήγκια δεν πειράζουν τους ανθρώπους. Ωστόσο, υπάρχουν και μερικά με πολύ δυνατό δηλητήριο. Επίσης, εάν το θύμα έχει αλλεργία στα μυρμήγκια, μπορεί να προκληθεί ακόμα και αναφυλακτικό σοκ.

Αλογόμυγες

Μοιάζουν με χοντρές μύγες αλλά τσιμπάνε και πίνουν το αίμα των ανθρώπων. Αρχικά θα εμφανιστεί ένα κόκκινο σημάδι που θα πρηστεί και θα προκαλέσει φαγούρα. Συχνά μεταφέρουν ασθένειες αλλά συνήθως επιτίθενται σε ζώα και όχι ανθρώπους.

Ψείρα

Εάν παρατηρήσετε μικρά κόκκινα σημάδια σαν τσιμπήματα κουνουπιών σε σημεία που μεγαλώνουν τρίχες – στο κεφάλι, τον λαιμό και πίσω από τα αυτιά – μάλλον έχετε κολλήσει ψείρες.

Κοριός

Με μία πρώτη ματιά, το τσίμπημα των κοριών φαίνεται σαν τσίμπημα κουνουπιού ή αλλεργική αντίδραση. Το δέρμα γίνεται κόκκινο, πρήζεται και προκαλεί φαγούρα. Ωστόσο, αυτά τα τσιμπήματα ξεχωρίζουν γιατί είναι πολύ κοντά το ένα στο άλλο και σχηματίζουν γραμμές.

Πηγή

Διαβάστε περισσότερα
Αφήστε το σχόλιο σας:
True.gr