10 Συμβουλές Επιβίωσης που Όλοι Πρέπει να Γνωρίζουμε. Πολύ Σημαντικό για τη Ζωή μας.
Www.true.gr

10 Συμβουλές Επιβίωσης που Όλοι Πρέπει να Γνωρίζουμε. Πολύ Σημαντικό για τη Ζωή μας.

Θέλοντας να σας προετοιμάσουμε για τα πάντα, σας παρουσιάζουμε κόλπα και συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να επιβιώσετε ακόμα και στις πιο δύσκολες συνθήκες.

1. Εάν χαθείτε στην έρημο 

Να ταξιδεύετε την νύχτα. Την μέρα οι θερμοκρασίες είναι πολύ υψηλές. Το να ταξιδεύετε την νύχτα θα μειώσει την πιθανότητα να πάθετε ηλίαση ή αφυδάτωση.

Ενώ πολλοί νομίζουν πως οι κάκτοι περιέχουν νερό, στην πραγματικότητα είναι δηλητηριώδες και μπορεί να πεθάνετε αν το πιείτε. Στην έρημο, το νερό βρίσκεται σε υπόγειες πηγές που δεν είναι πολύ βαθιές.

2. Εάν παγιδευτείτε κάτω από ένα κτίριο ή μέσα σε σπηλιά.

Το πιο πολύτιμο είναι ο αέρας. Για να μην τον σπαταλήσετε θα πρέπει να αναπνέετε βαθιά και να εκπνέετε αργά. Μην χρησιμοποιήστε αναπτήρα ή σπίρτα.

Μην φωνάζετε γιατί αυτό θα αυξήσει τους παλμούς σας με αποτέλεσμα να χρειάζεστε περισσότερο οξυγόνο. Βγάλτε την μπλούζα σας και τυλίξτε το κεφάλι σας. Θα σας προστατεύσει από την σκόνη στον αέρα.

3. Εάν δείτε άγριο σκύλο ή λύκο

Οι λύκοι μπορεί να επιτεθούν εάν βρίσκεστε στην περιοχή τους. Εάν ένας λύκος σας παρατηρήσει, να κάνετε αργά βήματα προς τα πίσω ενώ τον κοιτάτε στα μάτια.

Μην γυρίσετε την πλάτη για να τρέξετε. Ένας λύκος που είναι μόνος του δεν θα επιτεθεί εκτός και αν τρέξετε ή τον προκαλέσετε. Για να τον τρομάξετε φωνάξτε δυνατά και να δείχνετε επιθετικοί. Και συνεχίστε να βαδίζετε αργά προς τα πίσω.


Εάν συναντήσετε μία αγέλη λύκων, μην τους αφήσετε να σας περικυκλώσουν. Πλησιάστε ένα δέντρο και προσπαθήστε να σκαρφαλώσετε.

4. Κάντε τα σπίρτα σας αδιάβροχα

Για να το πετύχετε, περάστε ένα λεπτό στρώμα από διάφανο βερνίκι στα σπίρτα σας και αφήστε τα να στεγνώσουν.

5. Πώς να καταλάβετε ότι σας δάγκωσε ένα ζώο με λύσσα

Εάν σας δαγκώσει ένα ζώο, πλύντε αμέσως την πληγή με ζεστό νερό και σαπούνι, ακόμα και αν δεν είναι άρρωστο. Εάν το ζώο ήταν λυσσασμένο, η πληγή θα αιμορραγεί για αρκετή ώρα και μετά θα γίνει κόκκινη και θα πρηστεί.

Αργότερα, θα σας φαγουρίζει έντονα και θα ανεβάσετε πυρετό. Η λύσσα μπορεί να αποβεί μοιραία μετά από 4-7 μέρες, οπότε είναι καλό να πάτε σε νοσοκομείο πριν να είναι πολύ αργά (μετά από 1-3 μέρες).

6. Πώς να κάνετε το σήμα SOS σωστά

Αναβοσβήστε γρήγορα τον φακό 3 φορές, μετά 3 φορές πιο αργά και μετά άλλες 3 φορές γρήγορα. (. . . _ _ _ . . .). Μετά, περιμένετε για 3 δευτερόλεπτα και επαναλάβετε.

7. Μάθετε να κάνετε όλων των ειδών τα ράμματα


Τα ράμματα θα σταματήσουν την αιμορραγία, θα κλείσουν την πληγή και θα αποτρέψουν μία πιθανή μόλυνση. Γι’αυτό και είναι μία πολύ σημαντική ικανότητα σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης.

8. Ένα πράγμα που μπορεί να σας σώσει την ζωή

Ένα κιτ επιβίωσης περιέχει όλα τα απαραίτητα για να μείνετε ζεστοί, να βρείτε τροφή, νερό ή πρώτες βοήθειες και χρειάζεται πολύ λίγο χώρο.

9. Πώς να βάλετε φωτιά σε υγρά ξύλα

Βάλτε το κούτσουρο κάθετα και κόψτε το όπως στην εικόνα, όσο πιο βαθιά μπορείτε. Βάλτε λίγο ξερό γρασίδι και ξύλα ανάμεσα και βάλτε τα φωτιά.

10. Πώς να φτιάξετε παγίδα για ψάρια 

Η παγίδα σε σχήμα «δίνης» φτιάχνεται από πέτρες και κούτσουρα. Μπορεί να παγιδευτούν πολλά ψάρια μέσα της σε μία νύχτα και είναι πολύ δύσκολο να βγουν. Για να τα πιάσετε, κλείστε την έξοδο και χτυπήστε το νερό. Θα μπορείτε να τα πιάσετε ακόμα και με τα γυμνά σας χέρια.

Πηγή

Διαβάστε περισσότερα
Αφήστε το σχόλιο σας:
True.gr